Ο Van de Zandschulp σημειώνει επιτέλους ξανά επιτυχία μετά την πτώση στην παγκόσμια κατάταξη

WeLoveSports.gr

Ο τενίστας Botic van de Zandschulp σημείωσε επιτυχία στο Ντουμπάι τη Δευτέρα. Αφού ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι ο Veenendaler είχε χάσει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τον Adrian Mannarino εντός έδρας στον πρώτο γύρο του τουρνουά ATP 500: 7-6 (3) και 7-5.

Το νούμερο 75 του κόσμου είχε κερδίσει μόνο δύο αγώνες στο ATP tour αυτή τη σεζόν μέχρι σήμερα. Την περασμένη εβδομάδα ο Van de Zandschulp αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο στο Κατάρ, κάτι που προκάλεσε απογοήτευση στον Ολλανδό. Κατέστρεψε μια ρακέτα και χτύπησε δυνατά μια μπάλα για την οποία δέχτηκε βαθμό ποινής.

Τη Δευτέρα φαινόταν πολύ πιο ήρεμος στο γήπεδο του τένις. Ο Van de Zandschulp ξεκίνησε άριστα απέναντι στον Mannarino, ο οποίος είναι δέκατος ένατος στην παγκόσμια κλίμακα του τένις. Ο Ολλανδός έκανε αμέσως μπρέικ.

Έχασε αυτό το προβάδισμα λίγα παιχνίδια αργότερα και τελικά ακολούθησε τάι μπρέικ. Ο Van de Zandschulp συνήλθε και πήρε πειστικά το πρώτο σετ. Ο Γάλλος αντίπαλός του έλαβε μόνο τρεις βαθμούς.

Να εμπιστεύονται

Τα πράγματα ήταν και πάλι ομοιόμορφα στο δεύτερο σετ. Ο Van de Zandschulp φαινόταν να έχει αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση λόγω του καλού πρώτου σετ, ενώ ο Mannarino φαινόταν απογοητευμένος μετά από μερικές αποτυχημένες βολές.

Αυτό εξασφάλισε ότι ο Van de Zandschulp έλαβε τελικά δύο match points στο σερβίς του Γάλλου. Το πρώτο ήταν ένα άμεσο χτύπημα, επιτρέποντάς του να κερδίσει την τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν.

Στον όγδοο τελικό θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Κόρντα (ATP-33). Ο Tallon Greekpoor, νούμερο 28 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον Ιορδανό Abedallah Shelbayh (ATP-228) αργότερα σήμερα στο Ντουμπάι.