Ο Van de Zandschulp στον δεύτερο γύρο του Wimbledon μετά από πέντε σετ, ο Brouwer έπεσε στο ντεμπούτο

Τροποποιήθηκε

Ο τενίστας Botic van de Zandschulp κέρδισε τον Κινέζο Zhang Zhizhen στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο 27χρονος Ολλανδός χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά στο Λονδίνο, γιατί χρειαζόταν πέντε σετ και τέσσερις ώρες για να κερδίσει το νούμερο 52 στον κόσμο: 2-6, 7-6 (3), 7-6 (6) , 3 -6, 6-2.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος του Wimbledon, Gijs Brouwer, τερμάτισε λίγο πιο γρήγορα. Αφού πολέμησε γενναία εναντίον του Alexander Zverev για δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά, ο Γερμανός κέρδισε σε τρία σετ, 4-6, 6-7 (4), 6-7 (5).

Πρώτη νίκη από τις 22 Απριλίου

Για τον Van de Zandschulp, το νούμερο 44 στον κόσμο, ήταν η πρώτη του νίκη από τις 22 Απριλίου αλλά και η πρώτη του νίκη μετά τη συνεργασία με τον προπονητή Sven Groeneveld.

Οι Van de Zandschulp και Brouwer ήρθαν στη δράση μόνο για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Οι δυο τους επρόκειτο να παίξουν την Τρίτη, αλλά τα ματς πάντα αναβάλλονταν λόγω της βροχής στο Λονδίνο.

Διπλά λάθη και άλλες προχειρότητες κόστισαν στον Van de Zandschulp το πρώτο σετ. Όταν ο Zhang έφτασε στο 4-1 ένα σετ αργότερα, έγινε δύσκολο για τους de Veenendaler. Ο Van de Zandschulp, ωστόσο, βρήκε ξαφνικά τον ρυθμό του και συνέχισε αυτή τη γραμμή μέχρι το σετ τέσσερα.

Μετά από αυτό, ξεπέρασε μια νέα ύφεση πριν πάρει το πάρτι μέχρι τον εαυτό του στο πέμπτο σετ.

Ο Van de Zandschulp έφτασε στον όγδοο τελικό στο Λονδίνο πέρυσι, στον οποίο υποκλίθηκε στον Rafael Nadal. Αυτή τη φορά, λόγω τραυματισμού στο δεξί του πόδι, έχει χαμηλές προσδοκίες για το τρίτο γκραν σλαμ τουρνουά της χρονιάς.

Εν μέρει λόγω αυτού του τραυματισμού, έπεσε αμέσως στον πρώτο γύρο στα πέντε προηγούμενα τουρνουά του. Πριν από αυτό, έφτασε στον τελικό του τουρνουά ATP στο Μόναχο.

Μετά τη νίκη του επί του Zhang, ο Van de Zandschulp μπορεί τώρα να προετοιμαστεί για έναν αγώνα εναντίον του Alejandro Davidovich. Ο Ισπανός, που κατετάγη στην 31η θέση, είχε ήδη τερματίσει με τον Γάλλο Άρθουρ Φιλς νωρίτερα την ημέρα μετά από μία ώρα και 45 λεπτά.

Ο Brouwer υπερασπίζεται τον εαυτό του γενναία

Ο Brouwer μπορεί να ανατρέξει σε ένα ικανοποιητικό ντεμπούτο στο Wimbledon. Ο προκριματικός (ATP-153) έπαιξε καλά εναντίον του Zverev, αλλά δεν ήταν αρκετός για μια νίκη σετ.

Ο 27χρονος Brouwer έφτασε στον δεύτερο γύρο στο ντεμπούτο του σε γκραν σλαμ στο US Open πέρυσι και τώρα έδειξε επίσης τον εαυτό του. Ήδη στο δεύτερο παιχνίδι είχε δύο ευκαιρίες για break, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.

Με προβάδισμα 6-5 είχε άλλες δύο ευκαιρίες σε σερβίς του Ζβέρεφ, αλλά ο Γερμανός καθάρισε τα σετ. Στο πρώτο του σετ, ο Ολλανδός μόλις πέτυχε μια επιστροφή, στο δεύτερο γλίστρησε κατά τη διάρκεια ενός ράλι.

Ο Ζβέρεφ χρησιμοποίησε μόνο μία από τις δύο ευκαιρίες που είχε.

Ο αριστερόχειρας Brouwer χάρισε στον Zverev αρκετές κρίσιμες στιγμές. Ο Γερμανός, δέκατος ένατος στο Λονδίνο, μερικές φορές εκνευρίστηκε, αλλά τώρα παρέμεινε στωικός και κυριάρχησε στα τάι μπρέικ του δεύτερου και του τρίτου σετ. Ο Γερμανός δεν εγκατέλειψε μια φορά το σερβίς του σε όλο το ματς, ο Μπρόουερ το έκανε μόνο μία φορά.

Ο Brouwer, ο οποίος κέρδισε τρία παιχνίδια στα προκριματικά την περασμένη εβδομάδα, έπαιξε το τρίτο του παιχνίδι ποτέ στο main draw ενός grand slam. Εν όψει του Wimbledon, ο Brouwer είχε χάσει εννέα αγώνες στη σειρά.