Ο Veelvraat Verstappen έφυγε από τη Βραζιλία για το σπριντ της Βραζιλίας

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει αφήσει το δεύτερο και τελευταίο σπριντ της Formule 1 σεζόν στο όνομα του. Στην πίστα του Ιντερλάγκος στο Σάο Πάολο ο Ολλανδός ήταν ο δεύτερος καλύτερος, αλλά μετά από ένα ατύχημα με τον Λάντο Νόρις (McLaren) στην πρώτη μπούκα, η διαφορά του δεν ήταν μεγαλύτερη.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο Verstappen έτρεξε σε ένα σπριντ σε αυτό το διάστημα. Dankzij zijn zege mag de Red Bull-coureur acht WK-punten bijschrijven.

Ο Norris, ο οποίος είχε ξεφύγει από την pole position, απέκτησε δύο, για τον πιλότο του Verstappens, Sergio Pérez. Την Δευτέρα στις 18.00 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου του Γκραν Πρι του Σάο Πάολο. Ο Verstappen ξεκινάει ως πρώτος.

Ο Verstappen είχε μια ραγδαία αντίδραση και μπήκε σε ένα μπούστο με μια μικρή διαφορά από τη McLaren του Norris, την οποία εκείνο το βράδυ δεν έπιασε ούτε ο George Russell (Mercedes). Omdat er wat gevechten plaatsvonden om de plekken achter Verstappen kon de Nederlander soepeltjes een kleine marge pakken op de rest van het veld.

Pérez was als derde gestart, maar raakte bij de start al snel twee plekken kwijt. Ο Μεξικανός, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, βρισκόταν στην τελευταία βάρκα κοντά στο λιμάνι, είναι πολύ πιο αγχωμένος. Πρώτη φορά μίλησε με τον Λιούις Χάμιλτον, και τότε ο Ράσελ δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

Het meeste vuurwerk kwam verderop in het veld, waar verschillende spannende duels werden uitgevochten. Ο Γιούκι Τσουνόντα βάζει τα δυνατά του για να βρει τους αντιπάλους του, ενώ στην αρχή είχε χάσει τα όπλα. Ο Γιαπωνέζος από την AlphaTauri πήγε για το τέλος του Hamilton voorbij en eindigde as zesde, de plek vanwaar hij ook gestart was.