Ο Verstappen έδωσε τα καλύτερά του στοιχεία για τον έλεγχο: “Δεν μπορώ να πάω με το ζόρι

WeLoveSports.gr

  • Joost Smedema

    redacteur Formule 1 στο Σάο Πάολο

  • Joost Smedema

    redacteur Formule 1 στο Σάο Πάολο

Δεν υπάρχουν απορίες που να υπερκαλύπτουν τη συνέντευξη, δεν υπάρχουν λαγωνικά ή ανεμοθραύστες που να βγαίνουν από την αιθέρια ζώνη. Και επίσης, από τις αρνητικές εμπειρίες των άλλων οδηγών της Formule 1, ο Max Verstappen στο σπριντ της Βραζιλίας είχε μια μικρή απώλεια.

Vlak na het passeren van de finish vatte Verstappen over de boordradio de belangrijkste conclusie voor hem in vijf woorden samen: “πολύ καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά”. Ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner είχε μόνο δύο νεύματα για να το ξεπεράσει. “Πολύ καλή πληροφόρηση”.

“Κανείς δεν μπορεί να έρθει εδώ

Een jaar geleden kwam Verstappen er in Sao Paulo niet aan te pas. Οι μπάρες γλίστρησαν σκληρά στην πίστα του Ιντερλάγκος, σκληρότερα από άλλες πίστες στο πρωτάθλημα, και εκεί η Red Bull είχε μεγάλη διαφορά.

Na de kwalificatie, afgebroken door harde windstoten and onweer, konden de teams weinig met de verzamelde data. Ο αγώνας δρόμου σε μια βραζιλιάνικη ζώνη ήταν πιο σημαντικός από τον αγώνα δρόμου της Δευτέρας. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση με τις ομάδες.

“Κανείς δεν μπορεί εδώ να τα καταφέρει όλα, θα πρέπει οι μπάντες να μπουν μέσα στις πύλες”, είπε ο Verstappen για την πορεία του. “Εγώ δεν έχω ξαναπάει σε καμία περίπτωση, αυτό δεν μπορεί να γίνει εδώ σύντομα”.

“I was daarom wel wat voorzichtig, 24 ronden op dezelfde set is vrij lang. Het voelde nog steeds niet geweldig, but het was voldoende.”

Ο Verstappen ξεκίνησε από το δεύτερο μέρος, αλλά είχε τον Lando Norris στο πρώτο μέρος να πακετάρει. Καθώς ο Norris έβγαλε την εκκίνηση για να σταματήσει και να καταλάβει τι έκανε, ο McLaren-κουρέας έμεινε πίσω. “Ήμουν ο πρώτος, μετά ο δεύτερος.”

“Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Mijn reactie bij de start was goed, alleen het tweede deel van het rechte stuk niet. Δεν ήμουν πολύ προσεκτικός. Περισσότερο δεν μπορώ να το ξεπεράσω, γι’ αυτό πρέπει να το ξεπεράσω.”

Ο Verstappen άφησε την τελευταία στιγμή του αγώνα εκτός ελέγχου. “Mijn daadwerkelijke start was niet eens zo heel erg goed, maar het tweede deel was wel sterk.”

Norris bleef een groot deel van de sprintrace nog binnen anderhalve seconde, maar zag het gat aan het einde oplopen tot vierenenhalve seconde. “Aan het einde had ik de snelheid niet meer, mijn banden sleten sneller dan die van Verstappen.”

Στον αγώνα της Δευτέρας ξεκίνησε ο Verstappen από την pole, ο Norris από τη δεύτερη θέση. Ο Βρετανός δεν καταφέρνει να μπει γρήγορα στην καρέκλα του Verstappen.

“Έχουμε πολλά θετικά μηνύματα από αυτή τη μέρα. Όμως αύριο δεν το βλέπουμε από μόνοι μας τον Max, έναν από τους καλύτερους οδηγούς σε ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα σε αυτό το άθλημα. Δεν θα τον αφήσουμε να κάνει τίποτα καλύτερο”.

Ο Pérez είναι πιο σταθερός στην δεύτερη θέση

Στο αγώνισμα της δεύτερης θέσης στην WK-στάθμη ο Sergio Pérez, ο τελευταίος στην κούρσα, πήρε τα μάτια του Lewis Hamilton. Η πορεία του Pérez ήταν μετά την εκκίνηση στο Μεξικό σε δύο βαθμούς, αλλά έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω.

“Natuurlijk is dat belangrijk, maar het momentum vasthouden is belangrijker. Dit was een goede dag, morgen draait het er echt om en hopelijk kunnen we ook dan een sterk resultaat neerzetten.”