Ο Verstappen βγάζει μπαλαντέρ στο αυτοκίνητό του και ξεκινά το GP Abu Dhabi από την pole position

WeLoveSports.grAangepast

Ο Max Verstappen ξεκινά το Grand Prix του Abu Dhabi από την pole position. Ο ανερχόμενος Βερντελντκαμπιόεν είχε στις τρεις προπονήσεις όχι μόνο την καλύτερη κατάσταση με το αυτοκίνητό του, αλλά ήταν αντίθετος στην κούρσα. Ο Charles Leclerc και ο Oscar Piastri ξεκινούν αύριο από την δεύτερη και τελευταία θέση.

Ο Verstappen δεν έδειξε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε την ίδια στιγμή την αίσθηση με την RB19 του. Ο ίδιος δεν έκανε καμία αλλαγή στο μονοθέσιο και έμεινε με τα πόδια πάνω από την πίστα. Αλλά στην αρχή του αγώνα, το αυτοκίνητο είναι καλύτερα. Έκανε την πιο όμορφη διαδρομή, με τον ομαδάρχη Sergio Pérez στην καρέκλα του.

Στην πρώτη σεζόν η Ferrari αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Carlos Sainz, ο οποίος είχε γκρεμιστεί στην δεύτερη προπόνηση, είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Ισπανός δεν ήταν σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά δεν ήταν σε θέση να το κάνει, όπως και το γεγονός ότι είχε τελευταία φορά άλλα αυτοκίνητα στην πίστα.

Ο Sainz δεν κατάφερε να ξεφύγει από την εκκίνηση και έφυγε. Μια απίστευτη αποτυχία και ένας πολύ καλός αντίπαλος για τη Ferrari.

Ο Verstappen έμεινε πίσω από το μικρό pituitgang. Οι οδηγοί έχασαν αυτό το Σαββατοκύριακο μια πολύ δαπανηρή ώρα.

Tegenvaller Hamilton

In de tweede sessie was Verstappen opnieuw de snelste. Ο Λιούις Χάμιλτον, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πιο πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ της ομάδας του στη Mercedes, βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. “Δεν πάει τίποτα καλά με το αυτοκίνητο”. είπε ο Χάμιλτον στην άστοχη δεύτερη σεζόν.

Η Ferrari και η Mercedes έχουν στο Αμπού Ντάμπι την δεύτερη θέση στο κατασκευαστικό πρωτάθλημα. Με μια μεγάλη επιτυχία, το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό: το βραβείο είναι εκατομμυρίων ευρώ.

Verstappen zette in de beslissende sessie met 1.23,445 een sterke tijd neer. Norris viel die aan, leek in de buurt te komen, maar verloor aan het einde van zijn ronde tijd door een stuurfoutje. Και ο Λεκλέρκ, ο οποίος είναι πολύ δυνατός στην καριέρα του, δεν τα κατάφερε. Ο Monegask ήταν 0,139 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Verstappen.

Ο Verstappen μπορεί στο Άμπου Ντάμπι να κερδίσει ένα προσωπικό μέσο όρο. Κέρδισε την τελευταία τριετία. Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά στην καριέρα του που ο Verstappen θα κερδίσει το τέταρτο Grand Prix.