Ο Verstappen δηλώνει συμμετοχή στο GP Verenigde Staten

WeLoveSports.grAangepast

Wereldkampioen of niet: Max Verstappen haalt dit Formule 1 seizoen geen moment zijn voet van het gaspedaal. Ο Ολλανδός, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες ήταν ο τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής, κέρδισε το σπριντ του Grand Prix των Verenigde Staten στο Όστιν με overmacht.

Ο Verstappen ήταν σε 19 γύρους στο Circuit of the Americas ruim negen seconden sneller dan Lewis Hamilton (Mercedes). Ο Charles Leclerc ήταν τελευταίος με τη Ferrari του.

Ο teamgenoot του Verstappens, Sergio Pérez, δεν πήγε πιο πέρα από την τέταρτη θέση και ο Hamilton έφυγε από την κούρσα για την δεύτερη θέση στην πίστα.

Now wel de snelste in de kwalificatie

Vrijdag liep de kwalificatie voor de hoofdrace in Austin uit op een teleurstelling voor Verstappen, die zijn snelste ronde in rook zag opgaan vanwege het overschrijden van de witte lijn in de voorlaatste bocht. Η υπέρβαση των “ορίων της πίστας” ήταν καλύτερη και έτσι ο Verstappen ξεκίνησε την Δευτέρα (21.00) τον αγώνα.

Voor de sprintrace kwalificeerde Verstappen zich ‘gewoon’ als snelste en die leidende positie beschermde hij in de eerste ronde met vlag en wimpel. Ο Χάμιλτον και ο Λεκλέρκ πήραν τους Ολλανδούς από την πρώτη θέση.

“De start was belangrijk, die ging niet slecht”, αντέδρασε ο Verstappen. “Ηταν ακόμη και κακή η συνάντηση με τον Leclerc στην πρώτη στροφή, αλλά στην τελευταία στροφή θα συναντήσουμε περισσότερα αυτοκίνητα από την άλλη πλευρά. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε το grand prix από την P6”.

Μετά τον Leclerc, ο Carlos Sainz μίλησε με ενθουσιασμό για το παιχνίδι της Ferrari. De Spanjaard ging als enige van start op zachte banden – de rest reed op mediums – en gebruikte die banden juist om wat extra informatie te verzamelen en bovendien zijn ploeggenoot Leclerc in de beginfase wat extra speelruimte te geven.

Ο Χάμιλτον έβαλε τον Φερστάπεν – ο οποίος στην πίστα του Ώστιν είχε την ευκαιρία να ελέγξει το αυτοκίνητο – να το πάρει από πάνω του. Όταν ο Βρετανός στο teamradio άρχισε να μιλάει για την υπέρβαση των “ορίων της πίστας” από τον Verstappen, ο Hamilton άρχισε να μιλάει πολύ αργά, αλλά πολύ αργά.

Straf Russell

Ο George Russell, ο οποίος κατά τη διάρκεια του kwalificatie voor de sprintrace είχε ένα straf incasseerde en pas als elfde van start ging, ontving wel een straf vanwege een inhaalpoging bij Oscar Piastri en dat kostte hem uiteindelijk ook een plekje.

Piastri, de verrassende winnaar van de sprintrace in Qatar, zakte na dat akkefietje steeds verder weg, vermoedelijk door schade aan zijn auto, en eindigde kleurloos as tiende.

Verstappen kan zondagavond zijn zestiende grand prix van het jaar winnen, maar wil zoals gebruikelijk niet spreken van een abc’tje. “Πρέπει να δουλέψω πολύ καλά για να κερδίσω εδώ τον αγώνα δρόμου. Η διαδρομή διαρκεί πολύ με τα όρια της πίστας. Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρω, γι’ αυτό και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός”.