Ο Verstappen θα κερδίσει δύο παγκόσμιους τίτλους μόνος του αυτή τη σεζόν εάν χρειαστεί

WeLoveSports.grs

Δεν θα το σκοπεύει, αλλά τώρα που κέρδισε επίσης το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, ο Max Verstappen μπορεί τώρα να το κάνει εύκολα κάθε αγώνα της Formula 1 αυτή τη σεζόν. Η νίκη δεν είναι πλέον απαραίτητη. Ο τερματισμός δεύτερος κάθε Σαββατοκύριακο γκραν πρι είναι αρκετός για την παράταση του τίτλου. Το πρωτάθλημα έχει υποβιβαστεί στην αριθμητική μετά από μόνο 10 από τα 22 Grand Prix Σαββατοκύριακα.

Ο Verstappen αποδίδει τόσο καλά που η ομάδα του θα οδηγούσε ακόμη και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών μόνο με τους βαθμούς του. Ο Verstappen έχει 255, η Mercedes των Lewis Hamilton και George Russell έχει 203.

Αστρονομική τρύπα

Ο συμπαίκτης του Verstappen, Sergio Pérez, είναι ο μόνος που μπορεί ακόμα να αγαπά τις αξιώσεις του Μουντιάλ: είναι δεύτερος στη βαθμολογία. Το αστρονομικό χάσμα είναι τώρα 99 μονάδες. Η συνέπεια: ακόμα κι αν ο Μεξικανός κερδίσει όλα τα GP και τους αγώνες σπριντ από εδώ και πέρα ​​και πάρει τον πόντο για τον ταχύτερο γύρο σε κάθε αγώνα, ο Verstappen θα γίνει πρωταθλητής αν περάσει τη γραμμή αμέσως πίσω από τον σταθερό του.

“Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο μαζί, αλλά νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Verstappen, ο οποίος γνωρίζει το στατιστικό γεγονός.

Δείτε την αντίδραση του επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ μετά τη νίκη του Βερστάπεν παρακάτω.

Οι πιθανότητες ο Πέρεθ να κάνει τη δουλειά είναι μηδενικές. Όχι μόνο το χάσμα φαίνεται αγεφύρωτο. Τσέκο είναι επίσης απελπιστικά εκτός φόρμας. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά έχασε το σκάφος στα προκριματικά.

“Πρέπει να δω με το πλήρωμά μου πώς μπορώ να αποδώσω καλύτερα το Σάββατο. Οι προπονήσεις την Παρασκευή είναι καλές, η ταχύτητα είναι καλή και οι αγώνες συνήθως πάνε καλά, αλλά τα Σάββατα σκοτώνουν τα Σαββατοκύριακα του αγώνα.”

Δύσκολος ο Βερστάπεν για τον Πέρεθ

Ο Βερστάπεν κρίνει αυστηρά για τη βουτιά του Μεξικανού. «Δεν ξέρω τι ακριβώς πήγε στραβά, αλλά με αυτό το αυτοκίνητο θα πρέπει πάντα να προκρίνεσαι στην πρώτη δεκάδα». Ο Πέρεζ είναι ενοχοποιημένος. “Θα βουτήξω κατευθείαν στον προσομοιωτή αύριο. Πρέπει να είναι καλύτερο, αλλά όλα έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες.”

Όποιος πρέπει να ξεκινήσει εκτός της πρώτης δεκάδας πέντε συνεχόμενες φορές δεν γίνεται πρωταθλητής και οδηγεί με ένα βαθούλωμα στην αυτοπεποίθηση. Ενώ ο Verstappen συνδυάζει τις pole positions και τις νίκες σε αγώνες με ευκολία, ο Pérez πρέπει να παλεύει συνεχώς με Ferrari, Mercedes, Aston Martin, McLaren και Alpine. Αν και έστειλε το RB19 του από τη δέκατη πέμπτη στην έκτη θέση στο βρετανικό γκραν πρι, δεν ήταν και πάλι πειστικό.

«Όλα πήγαν στραβά σήμερα», συνόψισε ο Pérez τον αγώνα στο Silverstone.

“Το ξεκίνημά μου ήταν εντάξει, αλλά μετά με απώθησε ο Esteban Ocon. Χτύπησα τον Nico Hülkenberg, έχασα θέσεις, έπρεπε να καλύψω πολύ έδαφος και αυτό έκανε τα ελαστικά μου να φθαρούν. Μετά είχαμε κακή τύχη με το αυτοκίνητο ασφαλείας Κακό timing: Μόλις είχα νέα ελαστικά Δεν έπρεπε να είναι έτσι σήμερα. Δεν υπήρχε άλλο. Ήταν πολύ δύσκολο να πιέσω τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο.”

Ακούω φήμες ότι θέλουν να με αντικαταστήσουν, αλλά δεν δίνω δεκάρα.

Σέρχιο Πέρεθ

Παρά τη σειρά των κακών επιδόσεων, η θέση του Pérez στη Red Bull Racing δεν είναι υπό πίεση. “Η διοίκηση της ομάδας έχει ακόμα 100% εμπιστοσύνη σε μένα. Ξέρουν τι μπορώ να κάνω. Ακούω φήμες ότι θέλουν να με αντικαταστήσουν, αλλά δεν δίνω δεκάρα και δεν ανησυχώ. Ξέρω πώς λειτουργεί σε Formula 1. Αν τα Σάββατά μου γίνουν καλύτερα, θα είμαι καλά. Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη».

Υποτιμώ

Δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Verstappen υποτιμά το δεύτερο του. Ο κυρίαρχος πρωταθλητής ηγείται της αντιμέτωπης μονομαχίας με 8-2. Ο Verstappen έκλεισε την έκτη του νίκη στο GP στη σειρά και σχεδόν δεν ανησυχούσε για την τύχη του σταθερού του μετά τον αγώνα.

«Πολύ περίεργο που οι McLaren ήταν τόσο γρήγορες», είπε ο Verstappen στη συνέχεια. “Δεν ήταν εύκολη νίκη. Το ξεκίνημά μου ήταν άθλιο. Είχα πολύ περιστροφή τροχού, ήμουν πίσω από τον Lando Norris για μερικούς γύρους. Όταν τον πέρασα, μου πήρε πολύ χρόνο για να έχω ένα κενό και να ελέγξω τον αγώνα. “

“Ήταν επίσης δύσκολο στο τέλος. Επιλέξαμε το μαλακό ελαστικό στα στάδια κλεισίματος και σκέφτηκα ότι ήταν η σωστή επιλογή. Αλλά δεν είχε καλή οδήγηση. Νομίζω ότι έπρεπε να το είχαμε κάνει διαφορετικά. Με τα σκληρά ελαστικά μπορείτε κάνε περισσότερη ώθηση».

Χάρη στον Verstappen, η Red Bull Racing ισοφάρισε ένα ρεκόρ McLaren από το 1988: έντεκα νίκες στη σειρά. Ένα ορόσημο. Ο Ayrton Senna και ο Alain Prost μπορούν να διώξουν τα βιβλία στην Ουγγαρία αυτόν τον μήνα. Αν ο Verstappen ή ο Pérez κερδίσουν στο Hungaroring, αυτό είναι.

Και για όσους ελπίζουν ότι η Mercedes, η Ferrari ή η πολύ δυνατή McLaren στο Silverstone μπορούν να σπάσουν τη σειρά των νικών των Bulls, ο Verstappen έχει ένα αποθαρρυντικό μήνυμα. “Θα έρθουμε με ενημερώσεις στην Ουγγαρία. Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσουν. Υπάρχουν ακόμα πολλά να βελτιώσουμε το αυτοκίνητό μας. Όχι, δεν κάνω πλάκα!”