Ο Verstappen ισοφάρισε τον Vettel – Ρεκόρ για τη Red Bull στο Λας Βέγκας

Verstappen evenaart Vettel

Meeste Formule 1-zeges

Coureur Zeges Aantal races
1. Lewis Hamilton 103 331
2. Michael Schumacher 91 308
3. Max Verstappen 53 184
4. Sebastian Vettel 53 300
5. Alain Prost 51 202

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Verstappen έχει βγει από το δρόμο. Maar belangrijker nog: hij evenaart Sebastian Vettel als het gaat om het totaal aantal GP-zeges.

Με 53 overwinningen heeft Verstappen alleen nog Lewis Hamilton and Michael Schumaher boven zich staan. En dat blijft nog minimaal twee jaar zo, want het gat bedraagt bijna veertig overwinningen.

Horner: “I denk dat Max van gedachten veranderd is

Ο teambaas Κρίστιαν Χόρνερ δηλώνει ότι ο κριτής Μαξ Φερστάπεν κατά τη διάρκεια της τελευταίας στιγμής είναι θετικός σε σχέση με την πίστα στο Λας Βέγκας. “He is dol op races als vandaag”, δήλωσε ο Horner στο Sky Sports.

“Ο ίδιος ήταν από την ώρα του αγώνα σε καλύτερη κατάσταση, αλλά το πώς τα κατάφερε… σκέφτομαι ότι είναι σε θέση να πιστέψει ότι είναι πολύ καλά για το Λας Βέγκας”.

“Από τη διάταξη της πίστας έχει γίνει ένας ωραίος αγώνας. Η ασφάλειά του ήταν ευχάριστη, και έτσι οι οδηγοί θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά την επόμενη μέρα”.

Πρώτη αντίδραση Verstappen

“Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας”, ξεκίνησε ο Verstappen. “Κατά την εκκίνηση ο Charles και εγώ ήμασταν πολύ αργοί, βρήκα καλή πρόσφυση και πήγα προς τα εκεί. Όταν έκανα μια προσγείωση, ήμουν σε θέση να σταματήσω”.

“I moest heel wat auto’s voorbij, maar na de tweede safetycar kon ik er volle bak voor gaan. Το DRS ήταν πολύ καλό εδώ. Από εκεί και πέρα μπορούσε να γίνει πολύ καλή δουλειά και ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Ήταν πραγματικά πολύ θεαματικό.”

“Το κοινό εδώ ήταν πολύ καλό, πιστεύω ότι το έκαναν. Dat hebben wij zeker gedaan. We komen volgend jaar zeker terug en kunnen hopelijk een soortgelijke race neerzetten.”

“Wat een race, ik heb er echt van genoten. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb, maar dit is het best dat ik kon doen. Ήμασταν… overall heel sterk en na het incident bij de start kon ik Max weer inhalen”, zo luidt de eerste reactie van nummer twee Leclerc.

“Είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο ασφαλείας. Μας έλειπε κανένα pitstop για να κάνουμε, επειδή ξέραμε ότι τα υπόλοιπα θα γίνονταν καλά. We kozen for een betere positie op de baan. Από εκεί και πέρα, θα είμαστε πιο κοντά στις ομάδες στην άκρη του αγώνα”.

Ο Leclerc είναι στο tegenstelling tot Verstappen πολύ ενθουσιασμένος για τον αγώνα στο Λας Βέγκας: “Η εκκίνηση του Σαββατοκύριακου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς είναι η κατάσταση. Ήταν τόσο δύσκολο να τρέξουμε εδώ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τρέξουμε εδώ. Η ενέργεια εδώ στο γήπεδο είναι υπέροχη, το έχω ξαναζήσει”.

“Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ ωραίο τρόπο, με μια φλόγα που ήταν πολύ άσχημη. Το σφυρί μου ήταν σπασμένο, οπότε ήμουν εντελώς ακατάλληλος. Έναν για έναν, θα μπορούσα να εισέλθω στα αυτοκίνητα για μένα”, είπε ο Pérez terug στην τελευταία του θέση.

“Χάρη στο αυτοκίνητο ασφαλείας, ήμουν καλά στον αγώνα. Στο τελευταίο stint Είχα πραγματικά ένα πολύ καλό τέμπο. Η διαδρομή ήταν διαρκής με τον άνεμο, είχα λίγο χρόνο για να ανεβάσω το αυτοκίνητο στο δρόμο”.

“Op het einde had ik Charles daar niet verwacht”, zegt hij over de verloren strijd om P2. “Ήταν 0,7 δευτερόλεπτα πίσω μου και αμέσως μετά πήγε στην πίσω ζώνη. Καλά τον πήραμε”.

Ronde 49/50 | Nog een uitvaller

Ook Tsunoda, ο οποίος είναι πολύ καλά επανδρωμένος, δεν αντιμετωπίζει πλέον ένα τεχνικό πρόβλημα. Αυτός είναι ο τελευταίος παίκτης που έφυγε.

Ο Λεκλέρκ πηγαίνει προς τον Πέρεζ, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα.

Justin Bieber staat al klaar om Verstappen af te vlaggen als winnaar.

Διαδρομή 43/50 | Ο Πέρες στη P2

Ο Leclerc βγαίνει από τα πίσω άκρα της πίστας και αφήνεται πίσω από τον Pérez. Πρόκειται για ένα tweet της Red Bull στο Λας Βέγκας.

Ο Leclerc έχει 9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ocon, ο οποίος είναι τέταρτος. Όμως, ο ίδιος δεν μπορεί να βγει από τις εξωτερικές γραμμές.

Ο Piastri έφυγε καθαρά για την τέταρτη θέση, αλλά δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα pitstop και να φύγει προς την δεύτερη θέση.

Ronde 28/50 | Onderzoek naar Verstappen en Russell

Ο οδηγός αναφέρει ότι η έρευνα συνεχίζεται για το επεισόδιο μεταξύ Verstappen και Russell, λόγω της επιβεβαίωσης ενός botsing.

“Ο Λεκ έλεγε ότι δεν με είχε αφήσει. He stuurde woon de bocht in”, λέει ο Verstappen.

Στο επόμενο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας πήγε προς τα μέσα.

Διαγωνισμός 9/50 | Ποινή για τον Verstappen

Η σέντρα δίνει στον Verstappen μια ποινή 5 δευτερολέπτων για την ανατροπή του από τον Leclerc. Αυτό θα μπορούσε να γίνει κατά το τελευταίο του pitstop.

Εν τω μεταξύ, ο Verstappen έφυγε κατά 2,1 δευτερόλεπτα από τον Leclerc, οπότε, μάλλον, έμεινε πίσω για να αποφύγει την πτώση.

Het is overigens pas de eerste straf voor Verstappen in dit Formule 1 seizoen. “Ja dat is prima, doe ze de groeten van me”, reageert Verstappen op de boordradio als hij zijn straf te horen krijgt.

Ο Verstappen σε μια συνάντηση με τον αρχηγό του πλοίου

Verstappen zei na de kwalificatie dat hij liever de derde dan de tweede startplek had gehad. Θέλει τώρα να ξεκινήσει από το τελευταίο σκέλος της πίστας. Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έχει ξαναδεί ένα αυτοκίνητο και είναι πολύ δυνατό.

Ο Charles Leclerc στην pole position και όλοι οι οδηγοί πίσω του στην ίδια εκκίνηση ξεκινούν την ιδανική διαδρομή, όπου υπάρχει πολύ καλή πρόσφυση. Στην πίστα του Stratencircuit είναι πολύ αργά. Όλα είναι εδώ φυσιολογικά δεν έχουν ξαναγίνει, γι’ αυτό και δεν τα θέλουμε.

Ο “κλόουν” Φερστάπεν είχε την ευκαιρία να ξεφύγει.

Με τον αγώνα ήρθε ένα τέλος σε ένα αξιοσημείωτο Σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας. Met de gokstad en de Formule 1 kwamen twee commerciële, kapitalistische bolwerken samen, maar dat liep aanvankelijk niet gesmeerd.

Wereldkampioen Verstappen liet al bij aankomst weten zich een “clown” te voelen in Vegas. “Αυτό περιμένει εδώ κατά 99 τοις εκατό για το σόου και κατά 1 τοις εκατό για τον αγώνα”, είπε.

Vrijdag (donderdag lokale tijd) ging de eerste trainingsdag de mist in door het putdekseldebacle. De eerste sessie moest na enkele minuten worden gestaakt en de tweede eindigde na flinke uitstel pas om 4.00 uur ‘s nachts lokale tijd. Alle toeschouwers were toen al naar huis gestuurd door de organisatie. ter compensatie kregen ze een tegoedbon van 200 dollar voor de merchandisewinkel van het circuit.

“Dit can toch niet?”, είπε ο Verstappen από εκεί και πέρα. “Als ik een fan was, dan had ik de hele winkel afgebroken”.