Ο Verstappen κερδίζει την πρώτη του pole το 2023: “We zullen zondag naar hem zwaaien

WeLoveSports.gr

De nieuwe asfaltlaag was nog spekglad and het vele woestijnzand, in combinatie met de wind, zorgde voor lastige omstandigheden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Εκτός από τη δύσκολη κατάσταση, ο Max Verstappen πήρε “αμέσως” την pole position για τον αγώνα της Δευτέρας.

“Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, η πρόσφυση ήταν μικρή από την καινούργια ασφάλειά μας. Αυτό ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν για να βλέπουμε τους γκρενούς σε μια πίστα που ήταν πολύ πιο γρήγορη. De auto wilde steeds uitbreken”, ανέφερε ο Verstappen σχετικά με τις υπόλοιπες παραλείψεις.

Zijn rivalen bij Mercedes weten wat ze zondag tijdens de race te wachten staat: “Tegen Max kunnen we niets beginnen”, stelt George Russell vast.

“Ήταν μια πολύ καλή και επεισοδιακή μέρα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα. Πρέπει να κάνουμε εδώ ένα βήμα για να λύσουμε τα προβλήματα”, λέει ο Verstappen, ο οποίος σύμφωνα με το sprintrace της προηγούμενης ημέρας είναι ο τελευταίος παγκόσμιος τίτλος στη Formule 1. “Ξέρω ότι αυτός είναι ένας τίτλος, αλλά θεωρώ ότι είναι τόσο σημαντικός όσο ένα κανονικό Σαββατοκύριακο”.

Eén vrije training

Το GP του Κατάρ πραγματοποίησε ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο. Επομένως, η προετοιμασία για τον αγώνα της περασμένης ημέρας είναι σε λίγη ώρα μια μεγάλη προπόνηση. Op zaterdag worden alleen de sprintkwalificatie en de sprintrace zelf verreden. Μια έξοδος, σύμφωνα με τον Verstappen. “Αυτό το Σαββατοκύριακο των σπριντ είναι διαρκές και επίμονο, ώστε να έχεις πολύ λίγη ώρα για να φτιάξεις το τέλειο αυτοκίνητο. Επομένως, πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα. We hebben wel eens de plank misgeslagen in een sprintweekend.”

“Als je op vrijdag een foute afstelling kiest, kun je dat het hele weekend niet meer corrigeren. Daar moet de F1-leiding iets aan doen, als we doorgaan met deze sprintraces.”

Αφού ο Lando Norris και ο Oscar Piastri έφυγαν από την πίστα και έχασαν την τελευταία τους θέση, οι οδηγοί της Mercedes George Russell και Lewis Hamilton πήραν την δεύτερη και την τελευταία θέση εκκίνησης. Μια εκπληκτική εμφάνιση για τον Ράσελ. “Είμαστε πολύ πιο ψηλά από ό,τι νομίζαμε, αν και πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο αργοί από τη McLaren. Αλλά το πραγματικό μας συμβόλαιο είναι με τη Ferrari και σε αυτό το παιχνίδι είμαστε πολύ καλά”.

Και ο Χάμιλτον είναι εκνευρισμένος από την καλή θέση που κατέχει η Mercedes. “De eerste plek weten weten we vooraf altijd al and dat is frustrerend, maar dat we here zo dichtbij Max staan is een aangename verrassing. Η καλύτερη στιγμή για μένα ήταν η τελευταία: το 2ο τρίμηνο. Αυτή η διαδρομή με είχε κάνει να νιώσω καλύτερα στα τελευταία λεπτά, αλλά μέχρι εκεί δεν το κατάλαβα.”

Ο Χάμιλτον δεν πιστεύει ότι η Mercedes Verstappen στον αγώνα μπορεί να προσπεράσει. “Ο Max θα μπορούσε να βγει από το δρόμο την επόμενη μέρα. Όμως, θα ήθελα να το ψάξω για να κερδίσω τον αγώνα, όπως και άλλες φορές. Δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. I ben niet bezig met wat achter me gebeurt”.

Ο Ράσελ παρασύρεται από τα λόγια της ομάδας του: “We zullen naar him zwaaien na de eerste bocht als hij aan de horizon verdwijnt”.