Ο Verstappen κονιορτοποιεί τον ανταγωνισμό στο Μπαχρέιν με “grand slam” – “Ήταν ένα με το μονοθέσιο

Η πρώτη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2024

Κλείνουμε το blog με την κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου ο Verstappen βρίσκεται στην κορυφή.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, όταν θα αγωνιστούμε στη Σαουδική Αραβία!

Verstappen: “Ήταν ένα με το μονοθέσιο

Ο Verstappen είναι ευχαριστημένος με την RB20 του. “Απίστευτο. Πήγε ακόμα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Το μονοθέσιο ήταν κορυφαίο και είχαμε καλή ταχύτητα για να πάμε”.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκτιμά το επίτευγμά του. “Αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ένιωσα ένα με το αυτοκίνητο και αυτό δεν συμβαίνει συχνά”.

“Μεγάλο χτύπημα” για τον Verstappen

Ο Verstappen έχει στο μανίκι του το λεγόμενο “grand slam”: πήρε την pole στο Μπαχρέιν, έκανε τον ταχύτερο γύρο και οδήγησε στην πρώτη θέση σε ολόκληρο τον αγώνα.

GP Μπαχρέιν 52/57 | ‘Άλλη μια σεζόν’

Στην αίθουσα Τύπου, ο δημοσιογράφος μας Louis Dekker ακούει έναν μεγάλο αναστεναγμό. Δημοσιογράφοι από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία συνειδητοποιούν ότι ο Verstappen θα είναι δύσκολο να νικηθεί και το 2024.

“Το συμπέρασμά τους: Να ‘μαστε πάλι, άλλη μια από αυτές τις σεζόν…”.

Με πέντε γύρους να απομένουν, ο Verstappen βρίσκεται σχεδόν 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pérez.

GP Μπαχρέιν 45/57 | Baal Day Alpine

Οι οδηγοί της Alpine Ocon και Gasly δεν κατάφεραν να ανατρέψουν πραγματικά το κλίμα μετά τις κακές κατατακτήριες δοκιμές τους. Ξεκίνησαν από τις δύο τελευταίες θέσεις και τώρα οδηγούν στις θέσεις P16 και P18 αντίστοιχα.

Εξακολουθεί να είναι μια απάτη για τη γαλλική αγωνιστική στέγη.

GP Μπαχρέιν 42/57 | Ο Φερστάπεν στοχεύει στο ‘grand slam’

Τα πράγματα πάνε τόσο εύκολα για τον Verstappen, που φαίνεται να πηγαίνει για ένα “grand slam”. Αυτό σημαίνει να είναι ο καλύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές, να κάνει τον ταχύτερο γύρο και να είναι μπροστά σε όλο τον αγώνα.

Μόλις έκανε τον ταχύτερο γύρο.

GP Bahrain 40/57 | Κατάταξη!

Μετά από σαράντα γύρους, αυτή είναι η πρώτη δεκάδα:

1. Verstappen
2. Pérez
3. Sainz
4. Russell
5. Leclerc
6. Norris
7. Hamilton
8. Alonso
9. Piastri
10. Stroll

GP Μπαχρέιν 29/57 | Strong Pérez

Δεν είναι μόνο ο Verstappen που εντυπωσιάζει, αλλά και ο ομόσταυλός του Sergio Pérez. Αυτό παρατήρησε και ο δημοσιογράφος της F1, Louis Dekker.

“Πηγαίνει σαν το μαχαίρι στο βούτυρο. Φαίνεται επίσης να οδηγεί με αυτοπεποίθηση. Αυτό του έλειπε συχνά πέρυσι. Τώρα, αν ο Πέρες αρχίσει να κατατάσσεται καλά και στις κατατακτήριες δοκιμές…”

GP Μπαχρέιν 25/57 | Το κάθισμα του Χάμιλτον είναι σπασμένο

Δεν το ακούς συχνά αυτό, αλλά το κάθισμα του Χάμιλτον είναι σπασμένο. Ο Βρετανός το αναφέρει μέσω του ραδιοφώνου του συμβουλίου.

Τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά ούτε με τους κινητήρες της Mercedes. Αυτοί φαίνεται να έχουν υπερθερμανθεί …

GP Μπαχρέιν 20/57 | Η βαθμολογία

Μετά από 20 γύρους, αυτή είναι η πρώτη 10άδα:

1. Verstappen
2. Pérez
3. Sainz
4. Russell
5. Leclerc
6. Norris
7. Piastri
8. Hamilton
9. Alonso
10. Zhou

Ο Verstappen βρίσκεται οκτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pérez.

GP Bahrain 18/57 | Ο Leclerc αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα

Ο καημένος ο Leclerc… Είχε πολλές ελπίδες για αυτή τη μέρα, αφού τερμάτισε δεύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να του βγαίνει.

Πάνω από τον ασύρματο του σκάφους, παραπονιέται για το μονοθέσιό του. “Όταν φρενάρει, το μονοθέσιο τραβάει συνέχεια προς τα δεξιά!”

GP Μπαχρέιν 17/57 | Ο Verstappen έφυγε

Είναι απίστευτη αυτή η κυριαρχία του Verstappen στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Με ένα pit stop λιγότερο, βρίσκεται πλέον 31 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Pérez.

GP Μπαχρέιν 15/57 | Ο Πέρες προσπερνά τον Ράσελ

Ένα διπλό μονοθέσιο της Red Bull είναι στα σκαριά. Ο Pérez μόλις προσπέρασε τον Russell και είναι ουσιαστικά δεύτερος.

Ο αγώνας κλονίζεται προς στιγμήν από μια σειρά από pit stop, αλλά η Red Bull έχει τον έλεγχο.

GP Μπαχρέιν 12/57 | Τα λόγια του Μάρκο γίνονται πραγματικότητα

Ο δημοσιογράφος της F1 Louis Dekker λέει ότι ο επικεφαλής της Red Bull είχε προβλέψει ακριβώς αυτή την εξέλιξη του αγώνα. Ο Αυστριακός σκεφτόταν ήδη ότι ο Verstappen θα εξαντλούσε γρήγορα και ο Pérez θα άρχιζε να μαζεύει κάποιες θέσεις.

“Η διαφορά ανάμεσα στον Verstappen και τους υπόλοιπους φαίνεται να είναι και πάλι τόσο μεγάλη όσο πέρυσι”, λέει ο Dekker. “Κάποιοι θα το λατρέψουν αυτό και άλλοι θα το μισήσουν. Οι υπόλοιποι 19 οδηγοί θα νιώσουν ότι μπορεί να είναι μια μεγάλη χρονιά”.

GP Μπαχρέιν 10/57 | Ο Sainz πέρασε τον Leclerc

Ο αγωνιζόμενος Leclerc πέρασε από τον ομόσταυλό του Sainz. Ο Leclerc δεν τον άφησε να περάσει οικειοθελώς, αλλά έχασε τη μονομαχία.

Τι άθλιο ξεκίνημα στον αγώνα είναι αυτό για τον Μονεγάσκο.

GP Bahrain 10/57 | Ο Sargeant στον τοίχο

Ο Sargeant προσκρούει στον τοίχο, αλλά είναι σε θέση να συνεχίσει. Η κίτρινη σημαία ανέβηκε για λίγο, αλλά έχει ήδη υποχωρήσει.

GP Μπαχρέιν 5/57 | Ο Leclerc δεν είναι καλά σε αυτό

Ο Leclerc έχει μπλοκαριστεί δύο φορές τώρα. Τα πράγματα σίγουρα δεν πάνε καλά για τον Μονεγάσκο, ο οποίος έχει ήδη χάσει τη δεύτερη θέση του.

Ο Verstappen, εν τω μεταξύ, οδηγεί όλο και περισσότερο μόνος του στην πρώτη θέση. Η διαφορά του από τον Ράσελ είναι ήδη σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα.

Και αυτό μετά από πέντε γύρους…

GP Μπαχρέιν 2/57 | Ο Pérez περνάει τον Sainz

Πρώτο τικ για τη Ferrari: ο Sainz πέρασε από τον Pérez. Ο Μεξικανός οδηγεί τώρα στην τέταρτη θέση.

Ο Verstappen βρίσκεται ήδη ενάμισι δευτερόλεπτο μακριά από τον Leclerc.

GP Bahrain 1/57 | Καλή εκκίνηση Verstappen

Ο Φερστάπεν έκανε πολύ καλή εκκίνηση. Ο Leclerc ήθελε να περάσει από την εξωτερική πλευρά, αλλά ο Verstappen δεν του έδωσε καμία ευκαιρία.

GP Μπαχρέιν | Γύρος σχηματισμού σε εξέλιξη

Οι οδηγοί οδηγούν τώρα μέσα στο βράδυ του Μπαχρέιν για να ζεστάνουν τα μονοθέσιά τους. Σε περίπου τέσσερα λεπτά θα γίνει η εκκίνηση.

Όλοι οι οδηγοί θα ξεκινήσουν σύντομα με μαλακά ελαστικά.

Dekker: “Δεκαεννέα οδηγοί υποθέτουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν

Οι ανταγωνιστές του Verstappen έχουν εμπιστοσύνη στον αγώνα; Ο δημοσιογράφος της F1, Louis Dekker, στην πραγματικότητα πιστεύει πως όχι.

“Η γενική προσδοκία εδώ είναι ότι ο Verstappen εξαφανίζεται στον ορίζοντα. Οι φόβοι που ακολούθησαν τις ημέρες των δοκιμών εξακολουθούν να υπάρχουν. Δεκαεννέα από τους συναθλητές του Verstappen υποθέτουν ότι δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τον αγώνα σήμερα”.

Τι φέρνει η μέρα για την Alpine;

Η Alpine έπεσε ανελέητα στον πάγο στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές. Οι Esteban Ocon και Pierre Gasly θα ξεκινήσουν σύντομα από τις τελευταίες θέσεις.

Κατά τη διάρκεια των ημερών δοκιμών, τα μονοθέσια της Alpine ήταν ήδη απογοητευτικά. Τα αυτοκίνητα έμοιαζαν υπερβολικά βαριά. Αυτή η έλλειψη απέχει πολύ από το να διορθωθεί, όπως αποδείχθηκε χθες.

Ο Ocon και ο Gasly θα ελπίζουν ότι στον αγώνα -όταν πρόκειται για τις ικανότητες των οδηγών λίγο περισσότερο- τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα σήμερα.

Ωραίες μάχες στο Μπαχρέιν

Η πιο εμβληματική μάχη στο Μπαχρέιν ήταν αυτή μεταξύ του Lewis Hamilton και του Nico Rosberg το 2014. Για γύρους, οι οδηγοί της Mercedes μάχονταν για την πρωτιά, όταν οι δύο αντίπαλοι ήταν ακόμα πολύ καλοί φίλοι. Ο Χάμιλτον κέρδισε τον αγώνα.

Δύο άλλες αξιοσημείωτες εκδόσεις έλαβαν χώρα το 2020. Ήταν δύο, καθώς χρειάστηκαν επιπλέον αγώνες λόγω της κρίσης της κορόνας που ακολούθησε την ακύρωση πολλών γκραν πρι. Στον πρώτο αγώνα, στην κανονική χάραξη, το κοινό αιφνιδιάστηκε από μια κοφτή σύγκρουση του Romain Grosjean. Το μονοθέσιο του Γάλλου διαπέρασε την προστατευτική μπάρα και ο Grosjean μόλις που κατάφερε να γλιτώσει από την πυρκαγιά που ακολούθησε.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο αγώνας διεξήχθη σε μια σύντομη παραλλαγή της πίστας, χωρίς τον ήδη εστεμμένο παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton, ο οποίος απουσίαζε λόγω λοίμωξης της κορώνας.

Ο πολύ νεαρός τότε George Russell είχε τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τον Hamilton στη Mercedes και φαινόταν έτοιμος να κερδίσει, μέχρι που ένα αποτυχημένο pit stop από τη Mercedes καθώς και ένα σκασμένο ελαστικό έβαλαν ταφόπλακα στα πράγματα. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Sergio Pérez. Η νικήτρια ομάδα; Racing Point, που τώρα ονομάζεται Aston Martin. Ωστόσο, ο αγώνας αυτός δεν υπολογίζεται ως GP του Μπαχρέιν, αλλά ως GP του Σαχίρ.