Ο Verstappen κόβει τη γραμμή και το botsing προς το τέλος στο GP του Λας Βέγκας

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει αναλάβει το Γκραν Πρι του Λας Βέγκας. Ο Ολλανδός έκανε ένα τρικλοποδιά, όταν ο Charles Leclerc έφυγε από την αφετηρία, και κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε επαφή με τον George Russell. Ο Verstappen βγαίνει πιο γρήγορα και βάζει τη σειρά του στη στρατηγική του “Sin City”.

Πρόκειται για την όγδοη νίκη του Verstappen, η οποία θα είναι η τέταρτη στη χώρα μας το 2023. Με το 53ο ζέιγκε της καριέρας του, ο Verstappen έφτασε στο σημείο του Sebastian Vettel. Αυτό το δίδυμο βρίσκεται πίσω από τον Lewis Hamilton (103) και τον Michael Schumacher (91) που κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα των νικητών των GP.

Ο Leclerc και ο Sergio Pérez συμπλήρωσαν το βάθρο, παρότι ο Leclerc στην τελευταία θέση της βαθμολογίας είχε κερδίσει τον Pérez. Με την τελευταία του θέση, ο Pérez είναι πλέον στην δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών. Αυτή είναι η τελευταία φορά που η Red Bull Racing κάνει το 1-2 στο πρωτάθλημα.

Δείτε εδώ τη νέα θέση του WK στη Formule 1:

Er gebeurde meteen veel bij de start van de wedstrijd. Ο Verstappen έβαλε το νερό στο αυλάκι, αλλά ο Leclerc κέρδισε την τελευταία θέση. Θα πρέπει να πάρει ένα χρονικό διάστημα πέντε δευτερολέπτων για να τον πιάσει.

Chaos

Από εκεί και πέρα, το χάος είναι πολύ πιο έντονο. Ο Carlos Sainz χτύπησε τον Lewis Hamilton και γύρισε. Ο Φερνάντο Αλόνσο έφυγε και αυτός, ο Βαλτέρι Μπότας και ο Πέρεζ έφυγαν και πήγαν στα πιτς για επισκευή.

Na een kortstondige neutralisatie door middel van de virtual safetycar, schoof Lando Norris na de hervatting hard van de baan. Αυτό οδήγησε σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο ασφαλείας, σε μια πλήρη ουδετεροποίηση. Κατά την εκκίνηση, οι πιλότοι Pérez, Sainz και Alonso είναι όλοι πίσω.

Ο Norris ήταν για το ζέκεριλντ του αγώνα στο Ζίκεναουϊς, αλλά δεν είχε κανένα άγγιγμα από τον Άγγλο.

Ο Verstappen είχε τη μακρά ώρα να απομακρυνθεί από τον Leclerc και ο Monegask vocht zich terug. Στην τελευταία στροφή ο Leclerc πήρε το προβάδισμα. Ο Verstappen έκανε το pitstop του, το οποίο καθυστέρησε κατά πέντε δευτερόλεπτα από την εκτροπή του.

Επικοινωνήστε με τον Verstappen

Ο Leclerc έκανε το δικό του pitstop για τον Verstappen και έμεινε ένα σωρό αυτοκίνητα ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Ο αγώνας του Verstappen δεν έγινε καλύτερος όταν ο Russell έφυγε από την κούρσα.

Ο Βρετανός έμεινε πίσω και κέρδισε μια διαφορά πέντε δευτερολέπτων. Το αυτοκίνητο έπεσε σε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Pérez, ο οποίος στην προηγούμενη διαδρομή σταμάτησε για αρκετή ώρα, έκανε το δεύτερο pitstop και βγήκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Leclerc. Ook Verstappen ging nogmaals naar binnen and reed daarna op plek vijf.

Ο Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers, ο Christian Horner της Red Bull-teambaas και ο Frédéric Vasseur της Ferrari-teambaas ήταν πολύ απασχολημένοι με τον αγώνα στο Λας Βέγκας.

Στον 32ο γύρο, ο Pérez έβαλε την πλάτη στον Leclerc, ο οποίος έφυγε από την άλλη πλευρά. Ο Verstappen φεύγει από την τρίτη θέση. Een paar ronden later pakte Leclerc de kop weer terug, waarna ook Verstappen voorbij ging aan de Mexicaan. Στην 37η στροφή ο Verstappen πέρασε από τον Leclerc και του έδωσε το προβάδισμα στο GP.

Ook Pérez ging nogmaals voorbij aan Leclerc, αλλά στην πιο πρόσφατη γύρα pakte de Ferrari-coureur de tweede plek terug op de Strip, het befaamde rechte stuk in Las Vegas. Ο Pérez θα ήθελε να ανέβει στο βάθρο, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει στον τελευταίο γύρο.

Για την Red Bull είναι η 20η νίκη της χρονιάς. Έτσι, οι Oostenrijkers ξεπερνούν το ρεκόρ της Mercedes, η οποία το 2016 με τους Nico Rosberg και Lewis Hamilton κέρδισε αρνητικούς αγώνες.