Ο Verstappen μετά την “εκπληκτική” pole στο Μπαχρέιν: “Αισθάνομαι ότι είναι πιο κοντά

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την Παρασκευή την πρώτη pole position της νέας σεζόν της Φόρμουλα Ένα. Ωστόσο, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρατήρησε ότι ο ανταγωνισμός παραχώρησε πολύ λίγα πράγματα στις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ότι ο pole πήρε την pole στο Μπαχρέιν δεν θα εξέπληξε τον ανυποψίαστο οπαδό της F1. Αλλά για τον Verstappen ένιωσε διαφορετικά: “Είμαι αρκετά έκπληκτος, γιατί πραγματικά δεν ήταν εύκολο μέχρι στιγμής. Στην πραγματικότητα, το μονοθέσιο δεν αισθανόταν άνετα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα”.

Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Verstappen εξέφρασε την απογοήτευσή του με την RB20 μέσω του ενσωματωμένου ραδιοφώνου. “Όλα είναι σκατά σε αυτό”, είπε τότε. “Αυτό απέχει πολύ από αυτό που θα έπρεπε να είναι”.

Δείτε τις αντιδράσεις των επικεφαλής των ομάδων Toto Wolff (Mercedes), Frédéric Vasseur (Ferrari), Zak Brown (McLaren) και Christian Horner (Red Bull), οι οποίοι επίσης σχολίασαν τον ντόρο γύρω του:

Μετά τη δεύτερη περίοδο δοκιμών, ο Verstappen ήταν λιγότερο ειλικρινής, αλλά ακόμα και τότε τα πράγματα δεν ήταν ολόψυχα. Μόνο την Παρασκευή, στην τρίτη και τελευταία περίοδο δοκιμών, τα πράγματα βελτιώθηκαν πραγματικά.

Και μετά τις 17:00 ολλανδικής ώρας, όταν είχαν ξεκινήσει οι κατατακτήριες δοκιμές και είχε πραγματικά σημασία, υπήρχε πραγματικά λίγη από αυτή την τεχνική ενόχληση με το μονοθέσιό του.

Οι συνθήκες στο Μπαχρέιν δυσκόλεψαν τα πράγματα. “Εδώ φυσάει πολύ δυνατός αέρας και αυτό καθιστά πολύ δύσκολο να πετύχουμε τη σωστή ισορροπία στο μονοθέσιο. Μπορείς να χάσεις μερικά δέκατα σε χρόνο μηδέν εξαιτίας ενός μικρού λάθους στα φρένα ή ενός μικρού γλιστρήματος”.

Τέλεια δεν ήταν λοιπόν η κατάταξή του, αλλά ήταν ακριβώς αρκετή για να κατατροπώσει τους ανταγωνιστές του. “Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση για τον αγώνα. Οι λεπτομέρειες θα είναι καθοριστικές. Αισθάνομαι… πιο κοντά από πέρυσι”.

Leclerc ικανοποιημένος

Αυτό το συναίσθημα επικράτησε και μεταξύ του Leclerc, ο οποίος θα είναι δίπλα στον Verstappen στην πρώτη σειρά της εκκίνησης με τη Ferrari του το Σάββατο. “Είμαι λίγο απογοητευμένος με αυτό το αποτέλεσμα, αλλά η P2 στα τρία δέκατα του Verstappen δεν είναι κακή”, δήλωσε.

“Φοβηθήκαμε ότι η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Και ο γύρος μου στην τρίτη περίοδο ήταν κακός, οπότε στην πραγματικότητα είμαστε δυνητικά πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζαμε. Είμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι αναμενόταν”.