Ο Verstappen μπορεί να αποτινάξει την αναστάτωση και στην Τζέντα: “Συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας

WeLoveSports.gr

Η θύελλα γύρω από τον επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, μαίνεται και αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν αναστάτωσε τον Μαξ Φερστάπεν ούτε στη Σαουδική Αραβία. Στην Τζέντα, ήταν τουλάχιστον το ίδιο απρόσιτος όσο και μια εβδομάδα νωρίτερα στο Μπαχρέιν.

Έτσι, ο Verstappen σημείωσε την 56η νίκη του σε GP και ανέβηκε στο 100ό του βάθρο στη Formula 1. Αυτή την εβδομάδα, η αναταραχή γύρω από την ομάδα του τον έπληξε προσωπικά, όταν ο σύμβουλος Helmut Marko εξέφρασε αμφιβολίες για το μέλλον του στη Red Bull. Ο Verstappen είναι πολύ κοντά στον Marko.

Στην γρήγορη και ριψοκίνδυνη πίστα της Τζέντα δεν υπήρχε τίποτα για την αναταραχή εντός της ομάδας. “Το θετικό είναι ότι παρά τις αναταραχές, απλά αποδίδουμε κορυφαία στην πίστα”, δήλωσε ο Verstappen. “Όλοι κάνουν απλώς τη δουλειά τους και παραμένουν συγκεντρωμένοι”.

Σήμερα, ο Μάρκο ανακοίνωσε ότι μετά από συζήτηση που είχε με τον κορυφαίο άνθρωπο της Red Bull Racing, δεν φοβάται πλέον την αποβολή του. “Πάντα έλεγα ότι πρέπει να συνεργαστούμε ως ομάδα και να θάψουμε το τσεκούρι. Ελπίζω να το καταφέρουμε αυτό τώρα”.

Ο Bearman κλέβει την παράσταση

Ενώ ο Verstappen οδήγησε άνετα μέχρι τον τερματισμό μετά από μια σύντομη μάχη στην εκκίνηση με τον Charles Leclerc, ο 18χρονος Oliver Bearman έκλεψε την παράσταση πίσω του.

Μετά τον αγώνα, ο Bearman αγκάλιασε τον πατέρα του:

Ο νεαρός Άγγλος αντικατέστησε τον Carlos Sainz (σκωληκοειδίτιδα) και οδήγησε “στα σημεία” με μια έβδομη θέση. Μιλώντας στο ViaPlay, λίγο αργότερα εξακολουθούσε να απολαμβάνει τον αγώνα. “Στην πραγματικότητα πέρασε πολύ γρήγορα. Θα ήθελα να είχα αγαπήσει περισσότερο τη στιγμή. Αλλά νομίζω ότι τα κατάφερα μια χαρά”.

Ο Leclerc είχε απολαύσει τον συναθλητή του. “Αυτό ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό και ήταν πραγματικά ωραίο που ήμουν από κοντά μάρτυρας του ντεμπούτου του. Ήταν τόσο ήρεμος, τόσο ψύχραιμος. Ενώ ήταν προφανώς συναρπαστικές, αναζωογονητικές ημέρες για εκείνον. Έδειξε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει. Είναι απλώς θέμα χρόνου: θα γίνει σίγουρα ένας κανονικός οδηγός της F1”.

Ο Verstappen είχε δώσει μεγάλη προσοχή στον Bearman χθες. Είδε ήδη κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου δοκιμών τι έχει στο μανίκι του ο Βρετανός. “Παρακολούθησα τους πρώτους γύρους του τότε και εντυπωσιάστηκα αμέσως. Φαινόταν πολύ καλός”.