Ο Verstappen οδηγεί τους αγωνιζόμενους στο σπίτι και κερδίζει τον αγώνα σπριντ στην Αυστρία

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Σε συνθήκες βροχής, ο Max Verstappen αποφάσισε υπέρ του τον αγώνα σπριντ στην πίστα του Spielberg. Ο ηγέτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου άφησε πολύ πίσω τον Sergio Pérez μετά από 24 γύρους και πρόσθεσε οκτώ βαθμούς στο σύνολο του. Ο Verstappen θα ξεκινήσει από την pole position στον αγώνα χαρακτηριστικών την Κυριακή.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την πρώτη θέση το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά έχασε αμέσως το προβάδισμα από τον συμπαίκτη Πέρεθ της Red Bull. Ο Verstappen ανέλαβε γρήγορα ξανά το προβάδισμα, αν και μετά τις ενέργειες προσπέρασης υπήρξε κάποια γκρίνια για το ραδιόφωνο του σκάφους. Ο Nico Hülkenberg πέρασε και τον Pérez.

Όλοι οι οδηγοί είχαν κάποια δυσκολία με τις πολλές εκτάσεις υγρής ασφάλτου, αλλά δεν υπήρξαν σημαντικές συγκρούσεις στα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Verstappen διεύρυνε σταθερά το προβάδισμά του και ο Pérez έβαλε λαχανιασμένο τον Hülkenberg.

Ο Hülkenberg είδε τον Pérez και τον Carlos Sainz να προσπερνούν και έπεσε πίσω. Στο μεταξύ έβρεχε λιγότερο από ό,τι στην αρχή του αγώνα. Προς το τέλος, οι οδηγοί στο μετόπισθεν έκαναν pit για αλλαγή ελαστικού, ελπίζοντας να ανακτήσουν έδαφος.

Για τον Verstappen δεν χρειαζόταν να βουτήξει στα pits λόγω του μεγάλου του περιθωρίου. Οδήγησε απείλητος στη νίκη και μάλιστα πήρε την ουρά του γηπέδου στο μάτι. Οι Pérez και Sainz συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

DeVries δέκατο έβδομο

Ο Nyck de Vries οδήγησε μια εξαιρετική πρώτη πρόκριση στην πρόκριση για τον αγώνα σπριντ και σημείωσε τον όγδοο ταχύτερο χρόνο. Στο Q2 δεν μπόρεσε να ξανακάνει αυτό το κόλπο, οπότε ξεκίνησε από τη δέκατη τέταρτη θέση.

Στον αγώνα σπριντ, ο De Vries δεν μπόρεσε να σπάσει κανένα ποτ. Ο Ολλανδός πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην δέκατη έβδομη θέση.