Ο Verstappen πήρε την έκτη συνεχόμενη νίκη στη Μεγάλη Βρετανία • Ο Norris και ο Hamilton επίσης στο βάθρο

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

  • Το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας είναι το δέκατο από τους 22 αγώνες αυτής της σεζόν
  • Ο Max Verstappen ξεκινά από την pole, ο Nyck de Vries στην P18
  • Η έναρξη έγινε στις 4 μ.μ
  • Μπορείτε να δείτε τη σύνοψη από τις 6.40 μ.μ. στο NPO 1, NOS.nl και στην εφαρμογή NOS

το live blog έκλεισε


GP Μεγάλη Βρετανία | Τέλος ιστολογίου

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε το blog μας. Η περίληψη αυτού του αγώνα θα είναι διαθέσιμη στο NPO 1, στο NOS.nl και στην εφαρμογή NOS στις 6:40 μ.μ.

Σε δύο εβδομάδες η σεζόν της Formula 1 θα συνεχιστεί με το GP της Ουγγαρίας. Καλό απόγευμα!

GP Μεγάλη Βρετανία | Η νέα βαθμολογία του Μουντιάλ

GP Μεγάλη Βρετανία | Verstappen: «Καταστροφικό ξεκίνημα»

Μια σύντομη ανάλυση του Verstappen μετά τον αγώνα. “Είχα ένα καταστροφικό ξεκίνημα, θα πρέπει να το δούμε αυτό. Ο Λάντο ήταν πολύ γρήγορος, οπότε μου πήρε λίγο χρόνο για να το ξεπεράσω. Μετά κατάφερα να απομακρυνθώ και φαινόταν καλό. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν ένα λίγο δύσκολο να βάλεις τα ελαστικά. Πολύ χαρούμενος που κέρδισα ξανά, έντεκα νίκες στη σειρά για την ομάδα είναι υπέροχες, αλλά δεν ήταν προφανές σήμερα».

GP Μεγάλη Βρετανία | Αναφορά αγώνα

Ο Verstappen κερδίζει τον έκτο αγώνα της Formula 1 στη σειρά. είναι επίσης ο καλύτερος στο Silverstone

Ο Max Verstappen έχει κερδίσει και το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι η δεύτερη νίκη του στην πίστα του Silverstone, αφού κέρδισε επίσης έναν επιπλέον αγώνα το 2020 για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο της Formula 1.

Επιπλέον, είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη του Verstappen στη Formula 1. Οι Lando Norris και Lewis Hamilton συμπλήρωσαν το βάθρο.

GP Μεγάλης Βρετανίας 52/52 | Νούμερο 43 για τον Verstappen!

Υπάρχει η νίκη για τον Max Verstappen στο Silverstone. Ο Ολλανδός καταγράφει την έκτη του σερί νίκη, την όγδοη στη σεζόν και την 43η συνολικά.

Οι φίλαθλοι στην Αγγλία θα χαρούν πολύ που σύντομα στο βάθρο θα εμφανιστούν και οι Βρετανοί Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον.

GP Μεγάλης Βρετανίας 49/52 | Ο Verstappen στο δρόμο του προς τη νίκη

Ο Ολλανδός θα συνεχίσει να καταγράφει την 43η νίκη του στο GP σε λίγους γύρους εκτός και αν χαλάσει. Από εκεί και πέρα, η μάχη φαίνεται να έχει τελειώσει. Ο Χάμιλτον είναι σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Νόρις. Η μόνη μάχη στην πρώτη δεκάδα είναι μεταξύ των Alonso, Albon και Leclerc για τις θέσεις 7, 8 και 9.

GP Μεγάλης Βρετανίας 46/52 | Ο Gasly πέφτει έξω

Αυτό είναι χάλια για τον οδηγό των Άλπεων. Πάλεψε με τον Sainz εδώ και καιρό για τη δέκατη θέση και άρα έναν βαθμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ξαφνικά σωπαίνει. Φαίνεται να υποφέρει από σπασμένη ανάρτηση μετά από σύγκρουση με τον Stroll.

GP Μεγάλης Βρετανίας 42/52 | Ο Χάμιλτον παραλίγο να περάσει τον Νόρις

Ο Verstappen είχε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στην επανεκκίνηση και τώρα έχει ένα πλεονέκτημα σχεδόν τριών δευτερολέπτων.

Πίσω του, ο Χάμιλτον προσπαθεί να περάσει τον Νόρις για πολλούς γύρους. Ο οδηγός της McLaren δίνει μια δυνατή μάχη, αλλά τώρα που το DRS μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, δεν θα αργήσει πολύ. Ο Πιάστρι και ο Ράσελ βρίσκονται πίσω από αυτό.

GP Μεγάλης Βρετανίας 39/52 | Αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα

Ο Bernd Mayländer είναι μέσα με το αυτοκίνητο ασφαλείας του. Δεκατέσσερις γύροι για το Silverstone, όπου δεν θα βρέχει πια σήμερα. Ο Verstappen θα προσπαθήσει γρήγορα να απομακρυνθεί από τον Norris, ο οποίος πρέπει να κάνει όλες τις στάσεις για να κρατήσει το P2 με τα σκληρά ελαστικά του.

GP Μεγάλης Βρετανίας 36/52 | Ο De Vries δεν επιτρέπεται να επιτεθεί στον Tsunoda

Ο Nyck de Vries ακούει μέσω του ραδιοφώνου ότι δεν επιτρέπεται να επιτεθεί στον συμπαίκτη του Tsunoda. Ο Tsunoda είναι δέκατος πέμπτος, ο De Vries δέκατος έκτος.

GP Μεγάλης Βρετανίας 35/52 | Ο Verstappen στο κόκκινο, ο Norris στο σκληρό

Το γήπεδο έχει ξανασυναρμολογηθεί και ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο πώς σταμάτησαν οι άνδρες. Ο Verstappen έχει πάει στο πιο γρήγορο κόκκινο ελαστικό, ο Norris έχει το σκληρό ελαστικό. Ο Πιάστρι είχε ήδη μπει και έπεσε από το βάθρο επειδή ο Χάμιλτον σταμάτησε κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο αριθμός πέντε Τζορτζ Ράσελ είναι επίσης απογοητευμένος, γιατί είχε ήδη μπει μέσα.

GP Μεγάλης Βρετανίας 33/52 | Αυτοκίνητο Magnussen στη φωτιά, αυτοκίνητο ασφαλείας

Ξαφνικά ένας Λαγός σταματά στην πίστα. Το αυτοκίνητο του Kevin Magnussen καίγεται και το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας έχει αναπτυχθεί. Λίγο αργότερα μετατρέπεται σε κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Verstappen ήρθε αμέσως για νέα ελαστικά.

GP Μεγάλης Βρετανίας 31/52 | Ο De Vries λίγο πιο κοντά

Ο Logan Sargeant έχει επίσης μπει και θα επιστρέψει στον δρόμο μπροστά από τον De Vries. Ο Ολλανδός επωφελήθηκε από τα pit stop καθώς μείωσε τη διαφορά του από τον οδηγό της Williams σε κάτι περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

GP Μεγάλης Βρετανίας 28/52 | Ο De Vries μέσα

Ο Nyck de Vries έχει μπει για το μεσαίο ελαστικό, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για να τερματίσει τον αγώνα. Πέφτει από το P14 πίσω στο P17 και θα πρέπει να σκάσει για να προσπεράσει τον Sargeant όταν μπει.

Επιπλέον, ο Verstappen είναι απασχολημένος συζητώντας με την ομάδα του μέσω του ενσωματωμένου ραδιοφώνου ποια μπάντα θέλει αργότερα.

GP Μεγάλης Βρετανίας 24/52 | Ντροπή στον Ocon, που μόλις έφυγε

GP Μεγάλης Βρετανίας 21/52 | Η βροχή πέρασε

Φαινόταν ότι θα βρέξουμε σήμερα, αλλά περιορίστηκε σε λίγες σταγόνες.

GP Μεγάλης Βρετανίας 19/52 | Ο De Vries προχωρά

Ο Ολλανδός κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην P14 και βρίσκεται στο κυνήγι του Logan Sargeant. Ο De Vries εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην κόκκινη μπάντα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει πολλή ζωή.

GP Μεγάλης Βρετανίας 18/52 | Κατάσταση

Top-6

# Οδηγός
1. Μαξ Φερστάπεν (Ρεντ Μπουλ)
2. Λάντο Νόρις (ΜακΛάρεν)
3. Oscar Piastri (McLaren)
4. Charles Leclerc (Ferrari)
5. Τζορτζ Ράσελ (Mercedes)
6. Carlos Sainz (Ferrari)

GP Μεγάλης Βρετανίας 15/52 | Ασθενής βροχή

Όπως ήταν αναμενόμενο, τώρα βρέχει ελαφρά στην πίστα, αλλά είναι απίθανο να προκαλέσει προβλήματα στους οδηγούς.

GP Μεγάλης Βρετανίας 9/52 | Ο Verstappen κάνει ένα βήμα πίσω, ελαφριά βροχή στο δρόμο

Ο Ολλανδός απομακρύνεται σιγά σιγά από τον Νόρις. Ο Βρετανός οδήγησε λίγο έξω από την απόσταση DRS. Στο πίσω μέρος του γηπέδου, ο Nyck de Vries οδηγεί στην 16η θέση.

Εν τω μεταξύ, ο Verstappen λέγεται στο ραδιόφωνο του πλοίου ότι θα βρέξει πολύ ελαφρά σε λίγα λεπτά.

GP Μεγάλης Βρετανίας 6/52 | Ο Βερστάπεν πέρασε τον Νόρις

Ο Ολλανδός έχει πλέον πάρει το προβάδισμα στον αγώνα από τον Νόρις. Χάρη στο DRS, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε τον Βρετανό. Ο Norris και ο Piastri μπορούν να συμμετάσχουν.

GP Μεγάλης Βρετανίας 3/52 | Οι θαυμαστές τρελαίνονται

Ο Verstappen δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα ενώ οι McLarens απογειώθηκαν σαν πύραυλος. Εκνευριστικό για τον Ολλανδό, αλλά οι οπαδοί στο Σίλβερστοουν τρελαίνονται για τον Βρετανό Νόρις.

Το πόσο καιρό μπορεί να απολαύσει την ηγετική του θέση μένει να φανεί, ο Verstappen βρίσκεται σε ένα δευτερόλεπτο και το DRS έχει πλέον ενεργοποιηθεί. Εν τω μεταξύ, στάζει λίγο στη στροφή επτά.

GP Μεγάλης Βρετανίας 1/52 | Είμαστε χαλαροί!

Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και τι ξεκίνημα ήταν για τις McLarens. Ο Λάντο Νόρις προσπερνά τον Μαξ Φερστάπεν στην πρώτη στροφή και ο Όσκαρ Πιάστρι βρίσκεται επίσης κοντά στον Ολλανδό.

Περιμένετε μερικά λεπτά ακόμα και οι οδηγοί θα ξεκινήσουν τον γύρο προθέρμανσης. Είναι ακόμα ξηρό στο Σίλβερστοουν, αλλά μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το κύκλωμα.

Το 2022, ο Carlos Sainz πήρε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 στο Silverstone. Ο Ισπανός πήρε την pole position το Σάββατο και έπρεπε να δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στην αρχή έχασε το προβάδισμα από τον Max Verstappen, αλλά λόγω της βαριάς συντριβής του Zhou, η εκκίνηση έπρεπε να ολοκληρωθεί ξανά. Τότε ο Sainz ήταν αιχμηρός και πήρε το προβάδισμα του αγώνα. Αργότερα, ο Ισπανός ξεπεράστηκε για άλλη μια φορά από τον Verstappen, αλλά όταν ο οδηγός της Red Bull αντιμετώπισε προβλήματα, ο Sainz κατάφερε να παλέψει για τη νίκη.

Πίσω από τον Sainz, ο Sergio Pérez κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά από μια φανταστική μάχη με τους Lewis Hamilton και Charles Leclerc. Ο Χάμιλτον κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο Verstappen έπρεπε να αρκεστεί στην έβδομη θέση.

Φέτος ο Sainz θα πρέπει να προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία από την πέμπτη θέση του grid.

Το pit box και το αυτοκίνητο του Brad Pitt, που έρχεται επίσης στο Zandvoort

  • NOS

    Το pit box του Brad Pitt, που κάνει γυρίσματα στο Silverstone για την ταινία του Formula 1
  • NOS

    Το αυτοκίνητο του Μπραντ Πιτ, το οποίο δεν θα οδηγήσει σήμερα

Υπάρχει το pit box του Sonny Hayes, γνωστός και ως Brad Pitt. Ο 59χρονος Αμερικανός παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Apex, όπως θα ονομάζεται η ταινία μεγάλου μήκους για τη Formula 1. Ο Pitt θα έρθει επίσης στο Zandvoort με τη φανταστική του ομάδα στα τέλη Αυγούστου για να κάνει ηχογραφήσεις εκεί. Εκτός από το Silverstone και το Zandvoort, μερικοί άλλοι αγώνες θα γυριστούν επίσης αυτή τη σεζόν.

Επιστροφή στα προκριματικά

Άλλη μια pole position για τον Verstappen, ο Pérez τερμάτισε και πάλι γρήγορα στα προκριματικά

Ο Max Verstappen θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας την Κυριακή. Ο Ολλανδός ήταν ο ταχύτερος στα προκριματικά, που ξεκίνησαν σε πίστα στεγνώματος, όπως συμβαίνει συχνά αυτή τη σεζόν. Ο οδηγός του AlphaTauri, Nyck de Vries, σημείωσε τον δέκατο ένατο ταχύτερο χρόνο στο Silverstone. Για τον Verstappen είναι η έβδομη pole position αυτή τη σεζόν και η πέμπτη στη σειρά.

Για τον συμπαίκτη του Verstappen, Sergio Pérez, τον πιο κοντινό του αντίπαλο στη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο, οι προκριματικές ολοκληρώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη φορά πριν από την τρίτη προκριματική περίοδο. Ο Μεξικανός σημείωσε τον δέκατο έκτο ταχύτερο χρόνο.

Ο αγώνας ξεκινά αργότερα σήμερα σε ξηρές συνθήκες, αλλά μπορεί να βρέξει στο Silverstone. Οι επίσημοι μετεωρολογικοί χάρτες της FIA υποθέτουν ότι μερικές βροχές θα διασχίσουν την πίστα μισή ώρα μετά την εκκίνηση.

Ο Zhou επιστρέφει στην πίστα μετά από τραγικό ατύχημα: «Το Silverstone εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου»

Ήταν λίγο χελιδόνι στο Σίλβερστοουν, την Πέμπτη στο περπάτημα πίστας, η παραδοσιακή βόλτα που κάνουν οι οδηγοί με το πλήρωμά τους στην πίστα για να δουν μόνοι τους πώς είναι η πίστα. Για τον Κινέζο Zhou Guanyu ήταν μια επιστροφή στο μέρος όπου γλίτωσε τον θάνατο πριν από ένα χρόνο. Η πρώτη γωνία: Abbey.

Ήταν ένα στενή απόδραση, αμέσως μετά την έναρξη του Βρετανικού Γκραν Πρι. Μετά από μια καλή πρόκριση, ο Zhou πήγε στο κυνήγι για βαθμούς παγκόσμιου πρωταθλήματος από την πέμπτη σειρά. Εκτοξεύτηκε χωρίς προβλήματα, αλλά η Alfa Romeo έγινε ένα χαλαρό κανόνι όταν χτυπήθηκε ο Zhou από πίσω.

Η αρχική ενδεκάδα για σήμερα

Ο Max Verstappen ξεκινά τον αγώνα στο Silverstone από την pole position. Πίσω του βρίσκονται οι McLarens του Lando Norris και του Oscar Piastri, που ήταν εκπληκτικά δυνατοί στις κατατακτήριες. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Ferrari, Mercedes και η επίσης εντυπωσιακά γρήγορη Williams του Alex Albon.

Κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τον φόβο των διαδηλωτών

Η αστυνομία αναπτύσσει κάμερες αναγνώρισης προσώπου στο κύκλωμα Silverstone σήμερα. Πέρυσι, διαδηλωτές για το κλίμα πήγαν στην πίστα κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του διαγωνισμού. Επικίνδυνο, αλλά λόγω ατυχήματος του Zhou Guanyu, ο αγώνας διακόπηκε ούτως ή άλλως. Τυχερό ατύχημα, αλλιώς οι οδηγοί θα περνούσαν από εκεί με ταχύτητες άνω των 250 χιλιομέτρων την ώρα.

Φέτος, η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την επανάληψη. Οι κάμερες με αναγνώριση προσώπου είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται, αν και δεδομένα ατόμων που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επικίνδυνων ατόμων δεν αποθηκεύονται. Ένας «δακτύλιος από χάλυβα» έχει επίσης κατασκευαστεί γύρω από την πίστα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Northamptonshire, Richard Thomas.

Αρκετοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Λιούις Χάμιλτον και Λάντο Νόρις, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κατανοούν τους διαδηλωτές, αλλά ότι το τρέξιμο στην πίστα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι πολύ επικίνδυνο.

Ο σταρ του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ εργάζεται σε μια ταινία της Formula 1 και θα περπατήσει στο Σίλβερστοουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει ακόμη και μια φανταστική ομάδα με τα δικά της αυτοκίνητα και ένα pit box μεταξύ των πραγματικών ομάδων.

Λίγο πριν τον γύρο της προθέρμανσης, ο Πιτ θα φύγει ξανά.

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο blog μας για το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Ο αγώνας στο Silverstone είναι ο δέκατος από τους 22 αγώνες αυτή τη σεζόν και θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. ώρα Ολλανδίας.

Ο Max Verstappen ξεκινά από την pole, ο Nyck de Vries στην P18. Μια περίληψη του αγώνα μπορείτε να δείτε από τις 6.29 μ.μ. στο NPO 1, NOS.nl και στην εφαρμογή NOS.