Ο Verstappen παίρνει την τέταρτη pole position του φέτος στην Ιαπωνία, με ελάχιστη διαφορά

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την pole position για το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας. Ήταν κοντά: στην πίστα της Suzuka, ήταν μόλις 66 χιλιοστά ταχύτερος από τον Sergio Pérez.

Πίσω από το δίδυμο της Red Bull στην εκκίνηση βρίσκονται οι Lando Norris, Carlos Sainz και Fernando Alonso. Ο εγχώριος οδηγός Yuki Tsunoda τερμάτισε στη δέκατη θέση, προς μεγάλη χαρά του ιαπωνικού κοινού.

Ο Verstappen πήρε την pole position και στους τέσσερις αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής φέτος. Πρόκειται για την 36η pole στην καριέρα του. Στους δύο προηγούμενους αγώνες στην Ιαπωνία, ο Verstappen είχε επίσης τη δυνατότητα να εκκινήσει από την πρώτη θέση. Κατάφερε επίσης να κερδίσει αυτούς τους αγώνες.

‘Δύσκολο για τα ελαστικά’

Ο Verstappen είναι ευχαριστημένος με την pole, αλλά χαρακτήρισε την πίστα πρόκληση. “Αυτή η πίστα είναι πολύ δύσκολη για τα ελαστικά. Δεν λειτουργεί πάντα όταν πηγαίνεις στο όριο. Στο τέλος, η pole είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Φυσικά θέλεις κάθε γύρος να είναι τέλειος, αλλά σε μια πίστα σαν αυτή δεν είναι πάντα εφικτό”.

Ο Pérez πλησίασε τον συνάδελφό του της Red Bull, ειδικά στο Q3: “Ήταν συναρπαστικό με τον Max. Ένιωσα ότι ήταν ένας καλός γύρος”.

Γιατί απλά δεν τα κατάφερε; “Όταν είναι τόσο κοντά, όλα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν ξεκίνησα καλά τον γύρο, αυτό μπορεί να έκανε τη διαφορά”.

Ο Verstappen ήταν ταχύτερος και στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Lance Stroll (Aston Martin) ήταν ο κύριος εγκαλούμενος στο Q1.

Στο Q2, ο Tsunoda προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη σημειώνοντας τον δέκατο ταχύτερο χρόνο. Ο έμπειρος ομόσταυλός του Daniel Ricciardo έμεινε έξι εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω και θα πρέπει να εκκινήσει 11ος την Κυριακή.