Ο Verstappen περιμένει πολλά από τη McLaren το 2024: “Ξέρω προς τα πού πάνε

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν το αντιλαμβάνεται πολύ καλά: το να κυριαρχήσει ξανά στη Formula 1 όσο το 2023 θα είναι σχεδόν αδύνατο. Πράγματι, οι ανταγωνιστές πειράζουν πυρετωδώς τα μονοθέσιά τους τους επόμενους μήνες, έχοντας κατά νου τα σκληρά μαθήματα των τελευταίων μηνών.

“Το να τρέξουμε την ίδια σεζόν θα είναι σχεδόν αδύνατο. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε περαιτέρω το μονοθέσιό μας, αλλά οι άλλες ομάδες έχουν μάθει πολλά από εμάς. Δεν ελπίζω ότι θα υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός, αλλά το περιμένω”.

Έτσι δήλωσε ο Verstappen, ο οποίος έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φέτος και σφυρίζοντας έγινε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, το βράδυ της Τετάρτης στο Άμστερνταμ, όπου υπέστη την τέταρτη ήττα του στη σεζόν. Εικονικά τότε.

Ο Verstappen τελειώνει τη χρονιά των ονείρων του με εικονική ήττα, στη χώρα του μάλιστα

Ο Verstappen συμμετείχε σε έναν λεγόμενο αγώνα προσομοίωσης, στον οποίο ερασιτέχνες κατά καιρούς μπορούν να αγωνιστούν εναντίον “πραγματικών” παγκόσμιων πρωταθλητών στην κονσόλα του παιχνιδιού. Πρόκειται για εικονική οδήγηση υψηλού επιπέδου.

Ο Ολλανδός οδηγός αγώνων προσομοίωσης Floris Wijers, ένας 24χρονος απόφοιτος ΤΠΕ από το Soest, κέρδισε το ολλανδικό γκραν πρι από τον Verstappen με μήκος δρόμου.

Περισσότερος ανταγωνισμός

Κάθε τόσο τους τελευταίους μήνες, εμφανιζόταν μια ομάδα που έκανε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα για τη Red Bull. Πρώτα ήταν η Aston Martin, με έναν αναγεννημένο Fernando Alonso. Στη συνέχεια ήταν η McLaren και η Mercedes που επίσης αναβίωσε για λίγο. Η Ferrari νίκησε τον Verstappen στη Σιγκαπούρη.

Ποια ομάδα περιμένει περισσότερο ο Verstappen από την επόμενη χρονιά; “Αυτό είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί. Κάθε Σαββατοκύριακο ήταν μια διαφορετική ομάδα που εμφανιζόταν καλά για λίγο. Η McLaren, για παράδειγμα, φάνηκε να τα έχει όλα μαζί για λίγο, αλλά μετά είχε πάλι μια πτώση”.

Οι Lando Norris και Oscar Piastri εντυπωσίασαν κατά καιρούς για λογαριασμό της McLaren το 2023. “Φαίνεται να ξέρουν προς τα πού να πάνε εκεί και υπάρχουν καλοί άνθρωποι που δουλεύουν εκεί”, δήλωσε ο Verstappen. “Αλλά και στη Mercedes θα θέλουν να κερδίσουν ξανά και η Ferrari επίσης ξέρει τι να κάνει”.

ΤΟ ΟΤΙ τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα του χρόνου είναι δεδομένο για τον Verstappen. Το γεγονός ότι στις κατατακτήριες δοκιμές του 2023 τον κατατρόπωσαν αρκετά τακτικά είναι μια προειδοποίηση για τον ίδιο. “Αυτόματα θα είναι πιο κοντά μεταξύ τους. Το είδατε και στις κατατακτήριες δοκιμές της περασμένης σεζόν: δεν ήταν πάντα εύκολο”.

Αλλά για τον Verstappen, όλα αυτά είναι ανησυχίες για αργότερα. Η σεζόν του 2024 ξεκινά με ημέρες δοκιμών στα τέλη Φεβρουαρίου, ακολουθούμενη από τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου.