Ο Verstappen πιο αργός από τους Alonso και Russell στη δεύτερη ελεύθερη δοκιμασία

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Ο Max Verstappen σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον ταχύτερο οδηγό, τον Fernando Alonso (Aston Martin). Ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) ήταν επίσης ελαφρώς ταχύτερος.

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Τζέντα την Πέμπτη, ο Ολλανδός ήταν ακόμα ο ταχύτερος.

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, που διεξήχθησαν το βράδυ, πρόσφεραν ελάχιστο θέαμα. Ωστόσο, υπήρξε μια αξιοσημείωτη στιγμή μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και του Λόγκαν Σάρτζαντ (Williams).

Ο Χάμιλτον δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι ο Αμερικανός οδηγούσε πίσω του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τον Sargeant. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, αναγκάζοντας τον Χάμιλτον να παρουσιαστεί στους αγωνοδίκες μετά τις ελεύθερες δοκιμές.

Δεν ήταν ούτως ή άλλως μια ευχάριστη ελεύθερη δοκιμασία για τον Άγγλο, ο οποίος δεν είχε καμία πρόσφυση στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

Ο Verstappen παραπονέθηκε επίσης νωρίτερα

Ο Verstappen παραπονέθηκε επίσης για το μονοθέσιό του στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ανέφερε ότι η RB20 χτυπούσε περιστασιακά σε όλη την πίστα. Με την κόκκινη γόμα, ο κάτοικος του Μονακό ήταν πάντως ο ταχύτερος.

Ο Verstappen την Τετάρτη ασχολήθηκε απρόθυμα με την αναταραχή γύρω από τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner, ο οποίος απαξιώθηκε για τις καταγγελίες περί διασυνοριακής συμπεριφοράς και κυριάρχησε σε όλα.

“Προτιμώ να μιλάω για το σπουδαίο μονοθέσιο που έχουμε κατασκευάσει, αλλά τις τελευταίες ημέρες κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την RB20”, αναστέναξε ο 26χρονος Ολλανδός.

Σήμερα, το BBC και η De Telegraaf μετέδωσαν ότι το μέλος της ομάδας που έκανε καταγγελίες κατά του Horner τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο Verstappen κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν με συντριπτική διαφορά.