Ο Verstappen σε μια ομιλητική διαδρομή είναι ο πιο γρήγορος στην προπόνηση του Κατάρ

WeLoveSports.gr

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet in de enige vrije training voor de Grand Prix van Qatar. Σε αυτή τη σεμινάριο οι οδηγοί έπρεπε να έχουν αρκετό χρόνο για να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους προς τα εμπρός.

Οι οδηγοί είχαν πολύ μικρό κράτημα στην καινούργια πίστα στο Κατάρ, όπου ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Η τριήμερη προπόνηση ήταν η μοναδική ευκαιρία για τις ομάδες να βρουν μια καλή ισορροπία στο αυτοκίνητο. Όπου οι κανονικά προβλεπόμενες τριήμερες εκπαιδεύσεις είναι απαραίτητες για να γίνουν την επόμενη ημέρα, η πιστοποίηση θα γίνει την επόμενη ημέρα. Η επόμενη ημέρα βρίσκεται στην κορυφή της διαδρομής.

Για τις ομάδες και τους συνεργάτες ήταν η τελευταία στιγμή για να δουν μια καλή εικόνα. Η νέα ασφάλτινη διαδρομή στην πίστα του Lusail ήταν πολύ ευχάριστη, και ο συνδυασμός της μεγάλης κακοκαιρίας και του σκληρού ανέμου έκανε την κατάσταση για τους αθλητές να μην είναι καλύτερη.

Bovendien werd deze training verreden onder daglicht, terwijl de kwalificatie in het donker – en dus met koelere lucht – wordt gereden.

De sessie stond bol van momentjes for de verschillende coureurs. Σε ένα από τα δύο μέρη το αυτοκίνητο έφυγε πολύ γρήγορα. Ook Verstappen schoot meerdere malen van de baan. Το αυτοκίνητο δεν έχει κανέναν, εκτός αν στην πίστα του Κατάρ υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Για τον Liam Lawson οι συνθήκες δεν είναι τόσο δύσκολες όσο για άλλους συναθλητές. Ο Nieuw-Zeelander ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο το πέμπτο grand prix του ως επικεφαλής του γεννημένου Daniel Ricciardo, ο οποίος τον τελευταίο αγώνα είχε αποσυρθεί.

Ο Lawson δεν έχει πλέον καμία θέση στη Formule 1 εδώ και πολλά χρόνια και μόνο στη Williams δεν έχει καμία θέση. Την επόμενη μέρα ο Lawson είπε, με έναν φίλο του, ότι δεν έχει πλέον καμία συμφωνία.

Δείτε εδώ την κουβέντα που έγινε με τον Lawson για την κατάστασή του για το 2024:

Lawson heeft ‘no geen F1-zitje’ for volgend jaar: ‘Dat is de waarheid’

Max Verstappen liet de beste indruk achter door op de zachte banden de eerste tijd neer te zetten. Οι οδηγοί της Ferrari, Carlos Sainz και Charles Leclerc, κερδίζουν από ένα δευτερόλεπτο σε τρεις και τέσσερις γύρους. Ο Fernando Alonso και ο Sergio Pérez σημειώνουν την τέταρτη και την τέταρτη χρονιά.

Στις 19.00 το απόγευμα στις Κάτω Χώρες θα γίνει η επιβεβαίωση της βαθμολογίας για τον αγώνα της Δευτέρας.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της πρώτης τριπλής προπόνησης για το Γκραν Πρι του Κατάρ: