Ο Verstappen συνεχίζει να αγωνίζεται και βγάζει από το μυαλό του την ενδέκατη νίκη: «Μπορείς να το ξεχάσεις»

Απογοήτευση με τον Max Verstappen

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

  • Joost Smedema

    συντάκτης Formula 1 στη Σιγκαπούρη

  • Joost Smedema

    συντάκτης Formula 1 στη Σιγκαπούρη

Ο Max Verstappen προέβλεψε ότι δεν θα κυριαρχήσουν οι Red Bulls στη Σιγκαπούρη την Πέμπτη και είχε οδυνηρά δίκιο. Μετά από μήνες υπεροχής τόσο του οδηγού όσο και της ομάδας, πρωτοφανούς στη Formula 1, ο Verstappen δεν παίρνει το αυτοκίνητό του όπως το θέλει στην πίστα δρόμου της Σιγκαπούρης.

Το ένιωθε ήδη να έρχεται στον προσομοιωτή και ακόμη και μετά από τρεις προπονήσεις η λύση παρέμενε άπιαστη. «Απλώς δεν καταλαβαίνουμε το αυτοκίνητο εδώ».

Για τον Verstappen, η πρόκριση τελείωσε στην ενδέκατη θέση στη δεύτερη περίοδο. Έπρεπε να αναφέρει αρκετά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης των οδηγών στην πίστα, στη διοίκηση του αγώνα, η οποία αποφάσισε να μην του επιβάλει ποινή στο grid. Επομένως, ο Verstappen θα ξεκινήσει από το P11.

Παραίτηση, όχι απογοήτευση

Στο παρελθόν, ο Verstappen ήταν συχνά πολύ γκρινιάρης μπροστά στις αντιξοότητες, αλλά στη μάντρα στο Marina Bay δείχνει παραιτημένος. Όχι απογοήτευση, αλλά παραίτηση. «Θέλω να κερδίσω, αλλά αν δεν είναι δυνατό, πρέπει να το αποδεχτείς».

Max Verstappen στη Σιγκαπούρη

Ο Verstappen έχει παραιτηθεί από το γεγονός ότι η σειρά των νικών του θα φτάσει στο τέλος της. Κέρδισε δέκα γκραν πρι στη σειρά, κάτι που είναι μοναδικό στο άθλημα. Το ενδέκατο δεν θα γίνει, είναι σίγουρος.

“Μπορείς να το ξεχάσεις αυτό. Δεν μπορείς να προσπεράσεις εδώ. Σε άλλες πίστες, όπως το Spa, μπορείς να ξεκινήσεις τελευταίος και να κερδίσεις. Αυτό δεν είναι δυνατό εδώ. Αυτό είναι μέρος μιας πίστας δρόμου.”

Θα είναι ένα δύσκολο, μακρύ ματς.

Μαξ Φερστάπεν

Ο Verstappen όχι μόνο κέρδισε τους τελευταίους δέκα αγώνες, αλλά ήταν νικητής σε δώδεκα από τα δεκατέσσερα GP που διεξήχθησαν. Οι άλλοι δύο πήγαν στον συμπαίκτη του Serigio Pérez, ο οποίος μάλιστα τερμάτισε πίσω από τον Verstappen στην πρόκριση στην P13.

Η αήττητη σειρά της Red Bull Racing το 2023 θα τελειώσει, γιατί ο Verstappen δεν πιστεύει στα θαύματα στη Σιγκαπούρη.

“Κανονικά τις Κυριακές το αυτοκίνητό μας είναι καλύτερο στο να σώζει ελαστικά από τον ανταγωνισμό, αλλά πραγματικά πρέπει να είσαι πολύ πιο γρήγορος εδώ για να μπορείς να προσπεράσεις. Νομίζω ότι δύο έως τρία δευτερόλεπτα ανά γύρο. Και δεν είμαστε, όχι με αυτή την ισορροπία. θα είναι ένα δύσκολο, μακρύ ματς».

GP της Σιγκαπούρης στο NOS

Εν όψει του αγώνα στο Marina Bay Street Circuit, ο Verstappen είχε ήδη διαισθανθεί ότι η πίστα δεν θα ταίριαζε στη Red Bull. Ωστόσο, η απόδοση του αυτοκινήτου μετά τις δύο προπονήσεις της Παρασκευής ήταν ακόμη χειρότερη από ό,τι είχε προβλέψει. Το Σάββατο προσέφερε αρχικά ελπίδα.

«Απλώς εξακολουθούσα να ξεφεύγω»

“Η τρίτη προπόνηση ήταν ήδη καλύτερη. Κάναμε κάποια πρόοδο, είχε αρχίσει να μοιάζει. Μετά κάναμε κάποιες προσαρμογές που πιστεύαμε ότι θα μας βοηθούσαν”.

Το αντίθετο αποδείχθηκε ότι συνέβη. Αλλά ο Verstappen δεν μπόρεσε να δείξει ακριβώς γιατί η προσαρμογή δεν τον έφερε πιο κοντά στην κορυφή του γηπέδου. «Δεν καταλαβαίνουμε αυτό το πρόβλημα, διαφορετικά δεν θα το είχαμε επιδεινώσει».

Τα φρένα ήταν μέρος του προβλήματος. “Δεν μπορούσα να πατήσω τα φρένα δυνατά και γρήγορα στους προκριματικούς. Σε μια πίστα δρόμου είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι τα φρένα σου. Παλεύαμε όλο το Σαββατοκύριακο με τις μικρές, αργές στροφές. Συνέχισα να απομακρύνομαι.”

Δεν ήταν τόσο άσχημα στις κατατακτήριες.

Μαξ Φερστάπεν

Το γεγονός ότι τελειώνει αυτή η σειρά δίσκων δεν τον απογοητεύει περισσότερο. “Ήξερα ότι θα ερχόταν μια μέρα που δεν θα κερδίζαμε πια. Ήταν μια πολύ καλή σειρά.”

«Αλλά θα επέλεγα πάντα μια καλή σεζόν με ένα κακό Σαββατοκύριακο από το αντίστροφο, αν δεν μπορείς να ανταγωνιστείς για το πρωτάθλημα και να κερδίσεις εδώ».

Η τελευταία φορά που ο Verstappen δεν έφτασε στην τρίτη συνεδρία ήταν στην αρχή της σεζόν στη Σαουδική Αραβία. Ένας σπασμένος κινητήριος άξονας τον επηρέασε στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, τον οποίο τερμάτισε δεύτερος.

Μόνο στο δέκατο πέμπτο γκραν πρι η νίκη εξαφανίζεται από τα μάτια πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. “Δεν θέλω να το κάνω να ακούγεται πολύ δραματικό, αλλά είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Δεν ήταν τόσο κακό στους κατατακτήριους”.

Ο Max Verstappen έχει κερδίσει σε 23 διαφορετικές πίστες στην καριέρα του στη F1 (από το 2015), αλλά δεν έχει θριαμβεύσει ποτέ στη Σιγκαπούρη. Σε αυτό το βίντεο, δείτε ποια κυκλώματα κέρδισε και πού το κοντέρ είναι ακόμα στο μηδέν.

Ο Verstappen ταξίδεψε στον κόσμο: σε ποιες πίστες κέρδισε και πού όχι ακόμα;