Ο Verstappen ταχύτερος σε wet προκριματικά στον Καναδά, ο Hülkenberg χάνει τη δεύτερη θέση

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Ο Μαξ Φερστάπεν εξασφάλισε την pole position για το Γκραν Πρι του Καναδά σε βρεγμένη πίστα στο Μόντρεαλ. Κράτησε τον Nico Hülkenberg πίσω του, αλλά ο Γερμανός δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Hülkenberg έπρεπε να αναφερθεί στους αγωνοδίκες μετά την πρόκριση επειδή δεν είχε επιβραδύνει αρκετά κάτω από την κόκκινη σημαία μετά από μια συντριβή του Oscar Piastri.

Ο Alonso ανεβαίνει στο P2

Για αυτό, ο Hülkenberg έλαβε ποινή τριών θέσεων. Ο Fernando Alonso μπορεί να ξεκινήσει δίπλα στον Verstappen από την πρώτη σειρά, μπροστά από τη Mercedes των Lewis Hamilton και George Russell.

Ο Sergio Pérez και ο Charles Leclerc δεν ξεπέρασαν το Q2 και έπεσαν έξω από την πρώτη δεκάδα. Ο Nyck de Vries έμεινε αποκλεισμένος στην πρώτη συνεδρία και θα ξεκινήσει από το P18 την Κυριακή.

Η βροχή έχει κυριαρχήσει στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ μέχρι στιγμής. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μετά από μια πολύ καλή προπόνηση (ο Verstappen ήταν ο πιο γρήγορος, ο Sainz συνετρίβη), υπήρχαν ακόμη και λίγοι φόβοι για την πρόκριση. Τελικά δεν ήταν πολύ άσχημα και γύρω στις 22:00 ώρα Ολλανδίας οδηγήθηκε κανονικά.

Δεν χρειάστηκε ούτε μια σταγόνα βροχής για να σταματήσει η πρόκριση μετά από μόλις δύο λεπτά. Ο Κινέζος οδηγός Zhou Guanyu μπήκε στην πίστα, αλλά σταμάτησε μετά από μερικές στροφές. Σήκωσε μια κόκκινη σημαία. Λίγο πριν ανυψωθεί, οι De Vries και Piastri πέταξαν έξω από την πίστα.

Ο Verstappen ήταν ο ταχύτερος μετά την επανέναρξη της πρώτης συνεδρίας. Ο συμπαίκτης του Pérez, ο οποίος είχε μια δύσκολη τρίτη προπόνηση, έμεινε πίσω και σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο. Ο De Vries, όπως και ο συνάδελφός του στην AlphaTauri, Yuki Tsunoda, δεν προκρίθηκαν για το Q2.

Στη δεύτερη συνεδρία υπήρχε -ακόμα περισσότερο από το συνηθισμένο- βιαστική, γιατί μια άλλη βροχή κρεμόταν ήδη πάνω από το σιρκουί. Γι’ αυτό οι οδηγοί έτρεξαν γύρω από την πίστα στα πρώτα λεπτά του Q2, ελπίζοντας να ορίσουν έναν καλό χρόνο πριν βρέξει ο δρόμος.

Αυτό ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο για τους οδηγούς που συνέχισαν κηλίδες οδήγησε, συμπεριλαμβανομένου του Alex Albon του Williams, ο οποίος ήταν ταχύτερος της περιόδου. Οι εποχές του Charles Leclerc και του Pérez υστερούσαν. Για τον Μεξικανό ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που δεν κατάφερε να προκριθεί στην καθοριστική προκριματική περίοδο.

Είναι καταστροφικό για τον Pérez, ο οποίος πρέπει να προσπαθήσει να βγει μπροστά από τη μεσαία γραμμή την Κυριακή στη στενή πίστα Gilles Villeneuve.

Verstappen ο πιο γρήγορος

Λίγο μετά από έναν δυνατό γύρο από τον Verstappen, η πρόκριση στο Q3 σταμάτησε για δεύτερη φορά. Ο Πιάστρι κατέληξε στον τοίχο, με αποτέλεσμα να βγάλει κόκκινη σημαία.

Ενώ τα αυτοκίνητα ήταν στα γκαράζ, η πίστα βρέχονταν μόνο. Ως αποτέλεσμα, ήταν αδύνατο για τους ανταγωνιστές του Verstappen να βελτιώσουν τον χρόνο τους.

Ο Verstappen λοιπόν θα ξεκινήσει από την pole την Κυριακή. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυνηγά από εκεί την 41η νίκη του στο GP, ισοφαρίζοντας τον αριθμό των νικών του Ayrton Senna.

Η βροχή δεν τον αναστάτωσε, είπε ο Verstappen λίγο μετά την πρόκριση. “Είμαι από την Ολλανδία, επομένως δεν είμαι αντίθετος με την οδήγηση στη βροχή. Σε αυτές τις συνθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και το κάναμε.”