Ο Verstappen τα κάνει εύκολα στη δεύτερη ελεύθερη προπόνηση, ο Leclerc ο ταχύτερος

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Ο Μαξ Φερστάπεν τα κατάφερε εύκολα στις δύο πρώτες ελεύθερες προπονήσεις για το γκραν πρι της Ουγγαρίας. Μετά από μια πρόωρη συντριβή στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση του συμπαίκτη του Verstappen, Sergio Pérez, ακολουθούμενη από έναν κουβά βροχής, ο Ολλανδός έμεινε μέσα κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης.

Ο Verstappen πήγε στην πίστα στη δεύτερη συνεδρία, αλλά δεν ώθησε το αυτοκίνητό του, το οποίο έλαβε κάποιες ενημερώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, στα άκρα. Στο τέλος σημείωσε τον ενδέκατο ταχύτερο χρόνο. Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc ήταν ταχύτερος στη δεύτερη συνεδρία στο Hungaroring, μπροστά από τον Lando Norris (McLaren) και τον Pierre Gasly (Apine).

Ο Daniel Ricciardo, ο οποίος αντικατέστησε τον Nyck de Vries που είχε αποβληθεί στο AlphaTauri, ήταν καλός για τον δέκατο τέταρτο ταχύτερο χρόνο.

Το γκραν πρι της Ουγγαρίας ξεκίνησε δραματικά για τον Πέρεθ. Ο Μεξικανός συνετρίβη μετά από μόλις δύο λεπτά στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση. Ο Pérez οδήγησε στο γρασίδι, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε δυνατά στον τοίχο. Η συνεδρία ολοκληρώθηκε αμέσως για τον Μεξικανό.

Στη συνέχεια άρχισε να βρέχει πολύ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των οδηγών, συμπεριλαμβανομένου του Verstappen, αποφάσισε να μείνει στο γκαράζ. Από τους οδηγούς που σημείωσαν χρόνο γύρου, ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes ήταν ο ταχύτερος.

Πατήστε για Perez

Την Πέμπτη, ο Pérez ήταν ακόμα αισιόδοξος σε συνέντευξη Τύπου. Παρά την αδύναμη περίοδο του, είπε ότι δεν αισθάνθηκε καμία επιπλέον πίεση. “Οι Παρασκευές και οι Κυριακές είναι μια χαρά. Μόνο τα Σάββατα πρέπει να είναι καλύτερα. Αν προκριθώ καλά, τα αποτελέσματα θα έρθουν φυσικά”.

Ο Verstappen ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με τις ενημερώσεις που έκανε η ομάδα του στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, λόγω της βροχής, δεν μπόρεσε να προπονηθεί με αυτό. «Οι ενημερώσεις φαίνονται καλές, από κάθε άποψη», είπε την Πέμπτη. “Το μονοθέσιο είναι τώρα πιο γρήγορο στις στροφές. Αυτή είναι η πρόθεση, γιατί αυτό δεν ήταν το πιο δυνατό μας σημείο μέχρι τώρα.”

Μεσα στο ΝΕΡΟ

Μετά τη συντριβή του Pérez χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συνεχιστεί η συνεδρία. Όταν τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στην πίστα, άρχισε να βρέχει πολύ. Μόλις τα τελευταία δέκα λεπτά της προπόνησης υπήρξε ξανά πραγματική οδήγηση.