Ο Verstappen τρέχει στην pole στη Σαουδική Αραβία, ο πρωτοεμφανιζόμενος Bearman κατατάσσεται 11ος

WeLoveSports.gr

Ο Max Verstappen εξασφάλισε την pole position για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Στην πολύ γρήγορη και δύσκολη πίστα δρόμου της Τζέντα, ήταν πάνω από τρία δέκατα ταχύτερος από τον Charles Leclerc και τον ομόσταυλό του Sergio Pérez.

Είναι η πρώτη pole για τον Verstappen στη Σαουδική Αραβία.

Ο Oliver Bearman, ο οποίος αντικαθιστά τον άρρωστο Carlos Sainz στη Ferrari αυτό το Σαββατοκύριακο, θα ξεκινήσει τον αγώνα στην Τζέντα από την 11η θέση. Δύο ώρες πριν από την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ανακοινώθηκε ότι ο Sainz παλεύει με σκωληκοειδίτιδα και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Ο 18χρονος Άγγλος είναι ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος στην F1 μετά τους Max Verstappen και Lance Stroll.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, οι δύο Αλπινιστές έμειναν εκτός στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών. Οι Esteban Ocon και Pierre Gasly τερμάτισαν στην 17η και 18η θέση. Ο Zhou Guanyu δεν μπόρεσε να σημειώσει χρόνο γύρου επειδή το μονοθέσιό του επισκευάστηκε πολύ αργά, μετά τη σύγκρουσή του στην τρίτη δοκιμασία νωρίτερα σήμερα. Ο Bearman πέρασε στο Q2 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η δεύτερη περίοδος διακόπηκε όταν το μονοθέσιο του Nico Hülkenberg παρέδωσε το πνεύμα. Μετά την επανέναρξη, ο Bearman ήταν λιγότερο από μισό δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από την πρόκριση για το Q3. Ο νεαρός Βρετανός θα ξεκινήσει το πρώτο του γκραν πρι από την 11η θέση εκκίνησης.

Ισχυρός ο Verstappen

Στην τρίτη περίοδο, ο Verstappen κατέκτησε αμέσως τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη του προσπάθεια. Ήταν τρία δέκατα ταχύτερος από τον ομόσταυλό του Pérez.

Στην τελευταία διαδρομή, κανείς δεν μπόρεσε να κυνηγήσει τον χρόνο του Verstappen. Και οι δύο Red Bull δεν βελτιώθηκαν, ενώ ο Leclerc έκανε ακόμα άλμα στη δεύτερη θέση.

“Είναι απίστευτο το πόσο σκληρά μπορείς να πας εδώ στις κατατακτήριες δοκιμές”, δήλωσε ο Verstappen μετά στη συνέντευξη με φλας. “Ήταν απολαυστικό. Είχαμε βελτιώσει μερικά πράγματα στο μονοθέσιο, ώστε να μπορώ να επιτίθεμαι καλύτερα στις στροφές υψηλής ταχύτητας. Αν έχεις αυτοπεποίθηση για το μονοθέσιο, μπορείς να φτάσεις στο όριο εδώ. Το μονοθέσιο συμπεριφέρθηκε υποδειγματικά και είμαι σίγουρος ότι το μονοθέσιο θα είναι καλό και στον αυριανό αγώνα”.