Ο Verstappen “χαρούμενος και ανακουφισμένος” με την pole: “Το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο να ισορροπήσει

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν στην pole position, είναι ένα γνώριμο θέαμα. Ωστόσο, η πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Αυστραλίας δεν ήρθε στο δρόμο του. Ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήταν σταθερά ο ταχύτερος στα δοκιμαστικά, ενώ και οι Ferrari ήταν ταχύτερες στην αρχή των κατατακτήριων δοκιμών.

“Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος, το Q1 και το Q2 ήταν δύσκολα”, δήλωσε μετά ο Verstappen. “Κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών κάναμε κάποιες μικρές προσαρμογές. Είχα δύο αρκετά καλούς γύρους στο τέλος, μετά από μια δύσκολη εκκίνηση”.

“Ήταν δύσκολο όλο το Σαββατοκύριακο να ισορροπήσουμε σωστά το μονοθέσιο εδώ. Αυτή η πίστα είναι ούτως ή άλλως αρκετά δύσκολη. Δεν είναι εύκολο να κάνεις όλες τις στροφές σε έναν γύρο τέλεια”.

Ο Sainz δεν είναι εκατό τοις εκατό

Ο Carlos Sainz σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο και αυτό μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί επίτευγμα. Ο Ισπανός έχασε το προηγούμενο GP, πριν από δύο εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία, λόγω σκωληκοειδίτιδας. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη 100 τοις εκατό έτοιμος. “Αυτό δεν είναι δυνατό μετά από μια χοντρή εβδομάδα ανάρρωσης στο κρεβάτι. Δεν πονάω, αλλά όλα αυτά δεν είναι άνετα. Έπρεπε να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά το κάθισμα και τις ζώνες”.

“Άκουσα από τον Alexander Albon (που είχε σκωληκοειδίτιδα πριν από δύο χρόνια, σ.σ.) πώς θα ήταν. Όλα μοιάζουν λίγο περίεργα, ειδικά στις στροφές με πολλές δυνάμεις G. Αλλά μπορώ να το αντιμετωπίσω”.

Παρόλο που ο Sainz μπόρεσε να βγει στο φουλ στα κρίσιμα στάδια, είναι απογοητευμένος με τη δεύτερη θέση. “Θα μπορούσα να ήμουν πιο δυνατός σήμερα, αν ήμουν πιο fit. Εκτός αυτού, φυσικά έχασα ένα Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω το αυτοκίνητο τόσο καλά”.

“Αν ήμουν στο 100%, θα μπορούσα να είχα κερδίσει τον Max. Το ίδιο ισχύει και αύριο. Γι’ αυτό θα δουλέψω σκληρά με τον φυσιοθεραπευτή όπως τις τελευταίες μέρες. Θέλω πραγματικά να προσπαθήσω να κερδίσω εδώ. Η Σιγκαπούρη αργεί να έρθει”, αναφέρεται ο Sainz στην τελευταία του νίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, που ήταν και η τελευταία ήττα της Red Bull.

Πιο μαλακά ελαστικά

Σύμφωνα με τον Verstappen, δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα βγει πρώτος αύριο. “Τα ελαστικά είναι πιο μαλακά από πέρυσι. Αυτό θα είναι ένα θέμα. Και η Ferrari φάνηκε πολύ δυνατή στην προσομοίωση του αγώνα”.

“Είμαι περίεργος να δω πώς θα πάει ο αγώνας. Ελπίζω να υπάρξουν λιγότερες κόκκινες σημαίες από πέρυσι”. Πέρυσι, ο αγώνας χρειάστηκε να διακοπεί τρεις φορές λόγω ατυχημάτων, μετά τις οποίες οι επαναλήψεις προκάλεσαν και πάλι χάος. “Νομίζω ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε στους φιλάθλους έναν ωραίο αγώνα”.

Ο Sainz αναμένει ότι η Ferrari θα έχει πιθανότητες. “Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη φθορά των ελαστικών. Δεν έχω σκεφτεί πραγματικά για αύριο ακόμα. Τα μεσαία ελαστικά θα είναι δύσκολα, ειδικά ανάμεσα στα άλλα μονοθέσια. Από τα σκληρά ελαστικά, δεν ξέρουμε πολλά.