Ο Vondrousová πρώτος νικητής στο Wimbledon μετά τη νίκη επί του Jabeur

Η Marketa Vondrousová έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν έχει νικήσει το Wimbledon. Ο Τσέχος νούμερο 42 στον κόσμο νίκησε στον τελικό τον Τυνήσιο Ons Jabeur με 6-4, 6-4.

Με τους άνδρες, ο Boris Becker (1985) και ο Goran Ivanisevic (2001) έκαναν το κόλπο νωρίτερα, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε ποτέ με τις γυναίκες, μέχρι το Σάββατο.

Ο αριστερόχειρας Βοντρούσοβα, ο οποίος έχασε τον τελικό στο Ρολάν Γκαρός το 2019 ως παίκτης χωρίς σπορ, έπεσε πίσω από δύο επεμβάσεις στον καρπό τα επόμενα χρόνια.

Με τη νίκη της στο χορτάρι του Λονδίνου, φαίνεται να άφησε επιτέλους πίσω της αυτές τις ενοχλητικές περιόδους. Τα σταφύλια ήταν ξινά για την Jabeur, καθώς έχασε σε όλους τους τελικούς γκραν σλαμ της, τρεις συνολικά.

Τέσσερα παιχνίδια στη σειρά

Το πρώτο σετ φάνηκε να πηγαίνει στο δρόμο του Jabeur, γιατί μετά από μπρέικ μπρος-πίσω, ο έκτος Τυνήσιος προηγήθηκε με 2-4.

Ο Jabeur χάθηκε τελείως μετά από αυτό. Σκόρπισε αστοχίες, ενώ η Τσέχα στωικά συνέχισε να πηγαίνει για νικητές. Ο Jabeur κέρδισε μόνο δύο βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια.

Στο δεύτερο σετ, ο Τυνήσιος πήρε ξανά το προβάδισμα (1-3) μετά από ψεύτικο ξεκίνημα, αλλά ο 24χρονος Vondrousová είχε τον τελευταίο λόγο.

Άφησε τον Jabeur να κάνει ξανά τα λάθη, κυριάρχησε στα ράλι και επέτρεψε στην αντίπαλό της μόνο ένα ακόμη παιχνίδι. Έκανε την ετυμηγορία με ένα υπέροχο βολέ.

“Δεν ξέρω πώς το έκανα αυτό. Το τένις είναι ένα τρελό άθλημα”, είπε ο Vondrousová.

Ο Jabeur, ο οποίος ήταν επίσης ένας χαμένος φιναλίστ πέρυσι, ήταν πολύ λυπημένος. “Αυτή είναι η πιο οδυνηρή ήττα μου ποτέ. Αλλά δεν θα τα παρατήσω και θα κερδίσω αυτό το τουρνουά μια μέρα.”