Πάλη: Οι προκριθέντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σουζάκι, Σακουράι και Καγκάμι κατέκτησαν παγκόσμια χρυσά μετάλλια

Οι Ιάπωνες υποψήφιες για Ολυμπιακούς Αγώνες Yui Susaki, Tsugumi Sakurai και Yuka Kagami κέρδισαν τις αντίστοιχες κατηγορίες βάρους τους στην ελευθέρα πάλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης την Τετάρτη. Η Nonoka Ozaki θριάμβευσε επίσης στη μη ολυμπιακή κατηγορία των 65 κιλών.

Η τριάδα είχε κλείσει το εισιτήριο για το Παρίσι μια μέρα νωρίτερα, κερδίζοντας τους ημιτελικούς τους και ανεβαίνοντας στο βάθρο στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Η συνδυαστική φωτογραφία δείχνει (από αριστερά προς τα δεξιά) τις Tsugumi Sakurai (57kg), Yui Susaki (50kg) και Yuka Kagami (76kg) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς η Ιαπωνία κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στην ελεύθερη πάλη γυναικών ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Σε μια ρεβάνς του περσινού τελικού, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο Σουζάκι κέρδισε με τεχνική πτώση 10-0 στον τελικό των 50 κιλών την Οτγκοντζάργκαλ Ντολγκορτζάβ από τη Μογγολία, αφού πέτυχε μια κατάρριψη με ένα πόδι, τρεις περιστροφές και άλλη μια κατάρριψη με ένα πόδι.

“Ήταν μια δύσκολη περίοδος, αλλά κατάφερα να την ξεπεράσω, γεγονός που μου δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση για το μέλλον”, δήλωσε η Susaki, η οποία αποκάλυψε μετά το τουρνουά ότι είχε υποστεί τραυματισμό στο δεξί γόνατο πριν από τρεις εβδομάδες, ο οποίος αρχικά την άφησε να κουτσαίνει.

Η νίκη της Susaki στο Βελιγράδι σημαίνει ότι παραμένει αήττητη απέναντι σε ξένους παλαιστές καθώς πλησιάζει το Παρίσι.

Η Σακουράι απέκρουσε μια καθυστερημένη επιστροφή της Αναστάζια Νικίτα από τη Μολδαβία με 3-2 στον τελικό των 57 κιλών και κατέκτησε το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των 55 κιλών το 2021.

“Πήγα στο στρώμα πιστεύοντας ότι είχα γίνει πιο δυνατή από πέρυσι”, δήλωσε η Sakurai. “Είμαι αποφασισμένη να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.

Η Kagami νίκησε 8-0 την Aiperi Medet Kyzy από το Κιργιστάν στον τελικό των 76 κιλών, και έγινε η πρώτη γιαπωνέζα πρωταθλήτρια στην πιο βαριά κατηγορία από τότε που η Kyoko Hamaguchi κέρδισε στα 72 κιλά το 2003.

“Κουβαλούσα τις ελπίδες των (ιαπωνικών) βαρέων βαρών. Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου και είμαι πραγματικά ευτυχισμένη”, δήλωσε.

Η Ozaki κατέκτησε τον τίτλο της με τεχνική πτώση 10-0 επί της Αμερικανίδας Macey Kilty.