Πάλη: Ο Ρέι Χιγκούτσι κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης 57 κιλών ανδρών στην ελευθέρα πάλη

Ο Ιάπωνας Ρέι Χιγκούτσι αρκέστηκε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης τη Δευτέρα στο αγώνισμα των 57 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών, χάνοντας στον τελικό με 7-4 από τον Σέρβο Στέβαν Άντρια Μίτσιτς.

Ο Ρέι Χιγκούτσι από την Ιαπωνία (κόκκινο) αγωνίζεται εναντίον του Στέβαν Άντρια Μίτσιτς από τη Σερβία κατά τη διάρκεια του τελικού των 57 κιλών ελευθέρας πάλης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Χιγκούτσι, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και το χρυσό στο μη ολυμπιακό αγώνισμα των 61 κιλών στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, προηγήθηκε με 4-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά επέτρεψε στο φαβορί των γηπεδούχων να ανατρέψει την κατάσταση, προτού χάσει ένα καθυστερημένο τάκλιν.

“Δεν μπόρεσα να πετύχω γιατί μου λείπει κάτι, είτε είναι η τεχνική είτε η νοοτροπία. Είναι μια καλή ήττα”, δήλωσε ο Χιγκούτσι.

Η 27χρονη, η οποία αγωνίζεται να κρατήσει το βάρος της κάτω από το όριο της κατηγορίας, εξασφάλισε μια θέση για να εκπροσωπήσει την Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι την Κυριακή, ανεβαίνοντας στο βάθρο στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

“Ελπίζω να κάνω μια εμφάνιση δύο φορές πιο δυνατή”, δήλωσε η Χιγκούτσι, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για τους Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού.

Ο Daichi Takatani εξασφάλισε τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες τερματίζοντας τρίτος στην κατηγορία των 74 κιλών των ανδρών, την οποία κέρδισε ο Zaurbek Sidakov που αγωνιζόταν ως ατομικός ουδέτερος αθλητής, ενώ ο Αμερικανός Kyle Dake τερμάτισε δεύτερος.

Ο Ιάπωνας Rei Higuchi (Δ) και ο νικητής της Σερβίας Stevan Andria Micic αντιδρούν μετά τον τελικό της πάλης ελευθέρας πάλης 57kg ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στο Βελιγράδι στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)