Πάλη: Ο Akari Fujinami, μελλοντικός Ολυμπιονίκης, κατακτά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του

Η έφηβη αίσθηση της πάλης Akari Fujinami κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 53 κιλά γυναικών την Πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, επεκτείνοντας το νικηφόρο σερί της σε 127 αγώνες.

Η Fujinami κυριάρχησε στον τελικό, νικώντας τη Λευκορωσίδα Vanesa Kaladzinskaya με 10-0 σε 4 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα και κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της.

Η Ιαπωνέζα Akari Fujinami (κόκκινο) αντιμετωπίζει τη Λευκορωσίδα Vanesa Kaladzinskaya κατά τη διάρκεια του τελικού των 53 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στο Βελιγράδι, 21 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η 19χρονη από το νομό Mie της κεντρικής Ιαπωνίας θα πάει στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

“Είναι πραγματικά φανταστικό. Δούλεψα σκληρά για ένα χρόνο για να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια”, δήλωσε η ίδια.

“Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι για να δείξω μια ακόμα πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού μου.

Το αήττητο σερί της Fujinami στο χαλί χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ήταν ακόμα στο κολέγιο. Κέρδισε το πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2021, αλλά επέλεξε να μην υπερασπιστεί το στέμμα της πέρυσι λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι.

Η Sakura Motoki, η οποία αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ιαπωνία στην κατηγορία των 62 κιλών γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε το ασημένιο μετά την ήττα της από την Aisuluu Tynybekova από το Κιργιστάν στον τελικό.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο διαρκεί μέχρι την Κυριακή στη σερβική πρωτεύουσα, θα καθορίσει 90 θέσεις για τους Αγώνες του Παρισιού στις κατηγορίες της ελευθέρας πάλης ανδρών, γυναικών και ελληνορωμαϊκής πάλης, με τις εθνικές οργανωτικές επιτροπές να καλούνται να επιλέξουν αθλητές για κάθε μία από τις θέσεις που αναλογούν στη χώρα τους.

Με την ολοκλήρωση όλων των αγώνων των γυναικών, η Ιαπωνία θα εκπροσωπηθεί σε πέντε από τις έξι Ολυμπιακές κατηγορίες βάρους γυναικών στο Παρίσι.

Η γιαπωνέζα Akari Fujinami πανηγυρίζει τη νίκη της στον τελικό των 53 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στο Βελιγράδι στις 21 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)