Παραγωγικό πρωινό για τον Verstappen με ταχύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κάνει αρκετά μέτρα με το νέο του μονοθέσιο την πρώτη ημέρα των δοκιμών για τη νέα σεζόν της Formula 1. Στο Bahrain International Circuit στο Sakhir, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε 66 γύρους με τη νέα RB20 στην πρωινή περίοδο.

Στην πίστα του Μπαχρέιν θα διεξαχθεί και το πρώτο γκραν πρι της σεζόν στις 2 Μαρτίου.

Ο Verstappen οδήγησε τον ταχύτερο χρόνο, αν και οι χρόνοι δεν σημαίνουν πολλά κατά τη διάρκεια των ημερών δοκιμών. Ο Verstappen οδήγησε έναν γύρο σε 1.32.548, τέσσερα δέκατα ταχύτερα από τον ταχύτερο περσινό του γύρο κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Στη 1 το μεσημέρι, ο Verstappen θα είναι ενεργός και στην απογευματινή περίοδο, η οποία, όπως και ο πρώτος γύρος, θα διαρκέσει τέσσερις ώρες.

Ανταγωνιστικό αυτοκίνητο

“Νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και τώρα εξαρτάται από εμάς να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο”, δήλωσε ο Verstappen πριν μπει στο μονοθέσιο.

“Η αναμονή μεταξύ τώρα και του τελευταίου αγώνα στο Άμπου Ντάμπι ήταν αρκετά μεγάλη. Απόλαυσα την προετοιμασία και προσπάθησα να περάσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να προετοιμαστώ για την επερχόμενη σεζόν”.

Όπως αναφέρθηκε, οι χειμερινές δοκιμές αφορούν κυρίως τη συλλογή δεδομένων. Για παράδειγμα, αρκετοί οδηγοί έκαναν βόλτες με τις γνωστές “τσουγκράνες”, φράκτες στα μονοθέσια που μετρούν τη ροή του αέρα, και δοκιμάστηκαν διάφοροι τύποι ελαστικών.

Οι ημέρες περιελάμβαναν επίσης πειραματισμό με διαφορετικές ρυθμίσεις και ποσότητες καυσίμου.

Ο Fernando Alonso (Aston Martin) ήταν ο πιο δραστήριος από το πεδίο με 77 γύρους. Από τους 10 οδηγούς που ήταν ενεργοί, μόνο οι Oscar Piastri (McLaren, 56), Alexander Albon (Williams, 40) και Russell (47) οδήγησαν λιγότερους από 60 γύρους.

Ο Kevin Magnussen, που τερμάτισε με 66 γύρους, αποδείχθηκε ο πιο αργός του πεδίου με διαφορά μεγαλύτερη των τριών δευτερολέπτων από τον Verstappen, κάτι που ο οδηγός της Haas είχε ήδη προβλέψει. “Οι προσδοκίες στην αρχή είναι χαμηλές, αλλά υψηλές όταν βλέπουμε ολόκληρη τη σεζόν”, αποκάλυψε νωρίτερα.

Ο Albon τέθηκε στο περιθώριο

Η πρωινή περίοδος στο Μπαχρέιν κύλησε χωρίς πολλά προβλήματα, αν και αρκετοί οδηγοί γλίστρησαν τακτικά για λίγο. Ο Albon ήταν ο μόνος που αντιμετώπισε λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς το μονοθέσιό του σταμάτησε στην ευθεία λίγο πριν το τέλος της περιόδου.

Οι 10 ομάδες επιτρέπεται να δοκιμάσουν μόνο ένα μονοθέσιο ανά ημέρα. Οκτώ ομάδες αλλάζουν οδηγούς το απόγευμα. Ο Verstappen, όπως και ο George Russell (Mercedes), είναι ο μόνος που μπαίνει σε δράση και στη δεύτερη περίοδο.