Πατινάζ ταχύτητας: Η Μίχο Τακάγκι κατακτά τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1500 μ.

Η Γιαπωνέζα Μίχο Τακάγκι κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 1.500 μέτρα την Παρασκευή στο εθνικό οβάλ πατινάζ ταχύτητας στο Πεκίνο.

Η 29χρονη τερμάτισε σε 1 λεπτό 55,52 δευτερόλεπτα στην ίδια πίστα όπου κατέκτησε τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Κινέζα Χαν Μέι πέρασε τη γραμμή 0,40 δευτερόλεπτα πίσω της για το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η συμπατριώτισσά της Λι Κίσι πήρε το χάλκινο μετάλλιο σε 1:57.01.

Η Miho Takagi από την Ιαπωνία χαιρετά το κοινό μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 1.500 μέτρα γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας στο Πεκίνο, Κίνα, 17 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Τακάγκι προηγείται στη γενική κατάταξη, αφού κέρδισε επίσης τον αγώνα 1.500 μέτρων που άνοιξε τη σεζόν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χοκάιντο.

“Η συνέχιση της νίκης αξίζει τον κόπο, αλλά η αρχική μου ταχύτητα δεν ήταν αρκετά καλή και μπορώ ακόμα να τα πάω καλύτερα”, δήλωσε ο Takagi. “Αισθάνομαι κίνητρο να προχωρήσω μπροστά από εδώ και πέρα.

Στα 500άρια των ανδρών, ο Wataru Morishige κέρδισε το χρυσό και ο Yuma Murakami το ασημένιο σε ένα διπλό για την Ιαπωνία.

Ο 23χρονος Morishige σημείωσε χρόνο 34,72 δευτερόλεπτα στο Ruban de Glace, όπου κατέκτησε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στην ίδια απόσταση. Ο Μουρακάμι τερμάτισε 0,10 δευτερόλεπτα πίσω του, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζουν Χο σε 35,00.