Πατινάζ ταχύτητας: Ο Ιάπωνας Morishige κερδίζει το τρίτο 500άρι Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του

Ο Wataru Morishige κέρδισε την τρίτη κούρσα 500 μέτρων της καριέρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο πατινάζ ταχύτητας, με τον συμπατριώτη του Ιάπωνα Tatsuya Shinhama να τερματίζει δεύτερος την Κυριακή, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης της έναρξης της σεζόν.

Ο Morishige, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 στα 500 μέτρα, πέρασε τη γραμμή σε 34,64 δευτερόλεπτα, με τον Shinhama, νικητή των 500 μέτρων της Παρασκευής, να τερματίζει 0,05 δευτερόλεπτα πίσω. Ο Τζόρνταν Στολτς από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβε την τρίτη θέση στο οβάλ Meiji Hokkaido-Tokachi στο Ομπιχίρο.

Ο Ιάπωνας Wataru Morishige (Γ), νικητής των 500 μέτρων των ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο πατινάζ ταχύτητας στο Obihiro, Hokkaido, στη βόρεια Ιαπωνία, ποζάρει με τον δεύτερο Tatsuya Shinhama (Λ) από την Ιαπωνία και τον τρίτο Jordan Stolz από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 12 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Momoka Horikawa τερμάτισε δεύτερη στα 3.000 και έγινε η πρώτη Γιαπωνέζα που κατακτά μετάλλιο σε αυτόν τον αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο από τότε που η Miho Takagi κέρδισε χρυσό μετάλλιο τον Δεκέμβριο του 2017.

Η Νορβηγίδα Ragne Wiklund κέρδισε σε 4 λεπτά και 1,88 δευτερόλεπτα, η Horikawa έμεινε 1,54 πίσω και η Antoinette Rijpma-De Jong από την Ολλανδία ήταν τρίτη.

Η Momoka Horikawa από την Ιαπωνία πανηγυρίζει το ασημένιο μετάλλιο της στα 3.000 μέτρα γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο πατινάζ ταχύτητας στο Obihiro, Hokkaido, στη βόρεια Ιαπωνία, στις 12 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)