Πατινάζ ταχύτητας: Τακάγκι, Σινχάμα 2οι στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νορβηγία

Οι Ιάπωνες Miho Takagi και Tatsuya Shinhama τερμάτισαν αμφότεροι δεύτεροι στα 1.000 μέτρα στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο πατινάζ ταχύτητας της σεζόν την Παρασκευή.

Η Τακάγκι, χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σημείωσε χρόνο 1 λεπτό 15,52 δευτερόλεπτα, 0,26 πίσω από τη νικήτρια Γιούτα Λέερνταμ στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, όπου η Ολλανδή συμπατριώτισσά της Αντουανέτ Ράιπμα-Ντε Γιονγκ συμπλήρωσε το βάθρο τερματίζοντας 0,48 πίσω από τη Λέερνταμ.

Η Γιαπωνέζα Miho Takagi ετοιμάζεται να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα 1.000 μέτρα γυναικών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πατινάζ ταχύτητας στο Stavanger της Νορβηγίας, την 1η Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Δεν μπόρεσα να κάνω πατινάζ όπως ήθελα από την αρχή”, δήλωσε η 29χρονη. “Δεν ήταν πρόβλημα πατινάζ, αλλά μάλλον το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να προετοιμαστώ πλήρως για τον αγώνα.

Ο Shinhama σημείωσε χρόνο 1:08.88 στην κούρσα των ανδρών, αλλά έμεινε 0.12 πίσω από έναν άλλο Ολλανδό νικητή της ημέρας, τον Kjeld Nuis. Ο Ιάπωνας συμπατριώτης του Kazuya Yamada τερμάτισε τρίτος, 0.34 πίσω από τον Nuis.

“Η κούρσα πήγε όπως την είχα φανταστεί, αλλά είναι απογοητευτικό γιατί θα μπορούσα να είχα κερδίσει τον τίτλο νικώντας τον αντίπαλό μου στην κούρσα μου”, δήλωσε ο 27χρονος Shinhama.

“Αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει αν είχα κρατήσει τη φόρμα μου μέχρι το τέλος και ήμουν λίγο πιο επίμονος.