Περισσότερες καταγγελίες κατά του προέδρου της FIA Μπεν Σουλαγιέμ: απόπειρα σαμποτάζ στο GP του Λας Βέγκας

WeLoveSports.gr

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ προσπάθησε να σαμποτάρει το Grand Prix του Λας Βέγκας, σύμφωνα με το BBC. Ο ισχυρισμός αυτός ακολουθεί δημοσιεύματα της Δευτέρας στα οποία ο Ben Sulayem κατηγορήθηκε ότι παρενέβη σε αποτέλεσμα αγώνα.

Η FIA επιβεβαίωσε έκτοτε ότι έχουν γίνει δύο καταγγελίες εναντίον “ορισμένων ατόμων από το διοικητικό επίπεδο”.

Ο Ben Sulayem φέρεται να προέτρεψε κάποιο προσωπικό να βρει έναν λόγο για να ακυρωθεί το Grand Prix του Λας Βέγκας. “Έπρεπε να βρεθούν προβλήματα, είτε υπήρχαν είτε όχι”, φέρεται να ανέφερε ένας πληροφοριοδότης σε έκθεση της FIA που είδε το BBC.

Η προσπάθεια να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας φέρεται να σχετίζεται με μια διαμάχη εξουσίας μεταξύ της FIA και της Formula One (FOM), σύμφωνα με το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Τα αφεντικά της Formula 1 είναι ιδιοκτήτες του αγώνα στο Λας Βέγκας. Ο αγώνας τελικά πραγματοποιήθηκε ούτως ή άλλως.

‘Η τιμωρία του Αλόνσο αποσύρθηκε από τον Μπεν Σουλαγιέμ’

Τη Δευτέρα, το BBC ανέφερε επίσης, βασιζόμενο σε πληροφορίες πληροφοριοδότη, ότι ο Ben Sulayem φέρεται να επηρέασε το αποτέλεσμα του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Στον αγώνα, ο Φερνάντο Αλόνσο δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων, αλλά η ποινή φέρεται τελικά να αποσύρθηκε μετά από επιμονή του προέδρου της FIA.

Η έρευνα από την επιτροπή δεοντολογίας της FIA βρίσκεται σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα αυτής της έκθεσης αναμένεται εντός τεσσάρων έως έξι εβδομάδων.