Ποδόσφαιρο: Η Αβίσπα Φουκουόκα νίκησε την Ουράβα Ρεντς και κατέκτησε το Κύπελλο J-League, τον πρώτο της μεγάλο τίτλο

Η Αβίσπα Φουκουόκα κατέκτησε τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου της το Σάββατο, όταν νίκησε 2-1 την Ουράβα Ρεντς στον τελικό του J-League Cup.

Ο επιθετικός Καζούγια Κόννο πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ τα χτυπήματα του μέσου Χιρογιούκι Μάε και του αμυντικού Ντάικι Μίγια στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν στη Φουκουόκα μια μνημειώδη νίκη μπροστά σε 61.683 φιλάθλους στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Η Ουράβα, η οποία κατέκτησε το ασιατικό Champions League νωρίτερα φέτος, μείωσε το σκορ με τον Τακαχίρο Ακίμοτο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι δύο φορές κάτοχοι του J-League Cup δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Οι παίκτες της Avispa Fukuoka πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Urawa Reds κατά τη διάρκεια του τελικού του J-League Cup στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ήμασταν τυχεροί που είχαμε συμπαίκτες και υποστηρικτές. Όλη η σκληρή δουλειά αποδίδει όταν μπορούμε να απολαμβάνουμε τέτοιες στιγμές”, δήλωσε ο αρχηγός και αμυντικός της Φουκουόκα, Τατσούκι Νάρα.

“Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα όσον αφορά την τεχνική ή την εξυπνάδα, αλλά όλοι μας βάλαμε το σώμα μας στη γραμμή και πραγματικά καταφέραμε να δείξουμε τι σημαίνει Αβίσπα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Φουκουόκα δεν έκανε κανένα λάθος ανοίγοντας το σκορ μετά από μόλις πέντε λεπτά, όταν ο Konno έπαιξε τον αριστερό μπακ της Urawa, Takuya Ogiwara, μέσα στην περιοχή του πέναλτι και έστειλε μια χαμηλή σέντρα που ο Mae τελείωσε στο μακρινό δοκάρι.

Ο Hiroyuki Mae (Δ) της Avispa Fukuoka ανοίγει το σκορ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του τελικού του J-League Cup εναντίον της Urawa Reds στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Ουράβα κυριάρχησε στην κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ken Iwao σημείωσε την πρώτη του πραγματική προσπάθεια για γκολ με μακρινό σουτ στο 35ο λεπτό. Ο Miya είχε δύο ωραίες προσπάθειες με κεφαλιά στο άλλο άκρο του γηπέδου στα τέλη του ημιχρόνου, την πρώτη έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Shusaku Nishikawa από ελεύθερο σουτ, πριν ο τερματοφύλακας της Urawa αποκρούσει τη δεύτερη σε κόρνερ.

Όμως ο Miya έκανε αυτό που έπρεπε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ο Konno, που είχε μείνει αριστερά μετά από κόρνερ, δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του και έστειλε ένα χαμηλό πλάγιο μέσα από τα πόδια ενός αμυντικού. Ο Miya χτύπησε με το αριστερό του πόδι και η μπάλα βρήκε το δρόμο της ανάμεσα στα πόδια ενός δεύτερου παίκτη της Urawa.

Ο Daiki Miya (2ος από δεξιά) σκοράρει το δεύτερο γκολ της Avispa Fukuoka κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του τελικού του J-League Cup εναντίον της Urawa Reds στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι παίκτες του μάνατζερ Shigetoshi Hasebe έδειχναν πιο ζωντανοί μετά την ανάπαυλα και θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν ο Βραζιλιάνος αμυντικός Douglas Grolli ανατράπηκε από τον Νορβηγό αμυντικό Marius Hoibraten στην περιοχή του πέναλτι, αλλά το πέναλτι του επιθετικού Yuya Yamagishi στο 58ο λεπτό αποκρούστηκε εύκολα από τον Nishikawa.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιάπωνας μέσος της Ουράβα, Ατσούκι Ίτο, ανατράπηκε από τον αμυντικό της Αβίσπα, Γιότα Μαετζίμα, αλλά ο διαιτητής επέτρεψε τη συνέχιση του παιχνιδιού.

Ο Takahiro Akimoto σκοράρει για την Urawa Reds κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού του J-League Cup ποδοσφαίρου εναντίον της Avispa Fukuoka στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αναπληρωματικός Akimoto έδωσε τελικά στην Urawa μια ανάσα στο 67ο λεπτό, μετά από έξι λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, όταν έλεγξε με το στήθος τη σέντρα του αρχηγού Hiroki Sakai στο οριζόντιο δοκάρι, προτού σουτάρει χαμηλά στη μακρινή γωνία.

Ο Konno αποβλήθηκε στο 72ο λεπτό, καθώς η Urawa άρχισε να ασκεί μεγαλύτερη πίεση. Το σουτ του επιθετικού από τη Γουινέα Ζοζέ Καντέ έξω από την περιοχή αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Φουκουόκα Τακούμι Ναγκαΐσι, ο οποίος έκανε σωτήρια απόκρουση.

Στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου προστέθηκαν οκτώ λεπτά και η Ουράβα έφτασε κοντά στο να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση. Όμως το χαμηλό σουτ του Καντέ χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και η Φουκουόκα κράτησε την ιστορική νίκη.

Οι παίκτες της Avispa Fukuoka πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Urawa Reds στον τελικό του J-League Cup στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Επιτέλους θα έχουμε ένα αστέρι στη φανέλα μας”, δήλωσε ο Mae, ο οποίος έλαβε το βραβείο του ανθρώπου του αγώνα. “Μπορούσαμε να ακούσουμε το χειροκρότημα των οπαδών μας, ακόμη και εκείνων που δεν μπόρεσαν να έρθουν σήμερα εδώ. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Οι οπαδοί της Avispa Fukuoka κατά τη διάρκεια του τελικού του J-League Cup εναντίον της Urawa Reds στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)


Ποδόσφαιρο: Ο Τακούμα Ασάνο σκοράρει δύο φορές και χαρίζει στην Μπόχουμ την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga

Ποδόσφαιρο: Ο φορμαρισμένος Τακεχίρο Τομιγιάσου ψηφίστηκε παίκτης του μήνα για τον Οκτώβριο στην Άρσεναλ

Ποδόσφαιρο: Η Σαουδική Αραβία μοναδική υποψήφια για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034