Ποδόσφαιρο: Η Βέρντι προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ ανόδου κερδίζοντας την ΓΕΗ

Η Τόκιο Βέρντι νίκησε 2-1 εντός έδρας την JEF United Chiba την Κυριακή και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της J-League.

Τα γκολ του πρώτου ημιχρόνου από τους Hikaru Nakahara και Koki Morita ήταν η διαφορά στο στάδιο Ajinomoto, επιτρέποντας στη Verdy να αντιμετωπίσει τη Shimizu S-Pulse στον τελικό στις 2 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Η Βέρντι, που κυριάρχησε στην πρώτη κατηγορία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, χρειάζεται μόνο μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στην J1 για πρώτη φορά από το 2008, αφού φέτος τερμάτισε τρίτη συνολικά στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Κόκι Μορίτα (Δ) κατευθύνει το δεύτερο γκολ της Tokyo Verdy εναντίον της JEF United Chiba κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για την άνοδο στη J-League στο στάδιο Ajinomoto στο Chofu, δυτικά του Τόκιο, στις 26 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

Η S-Pulse, που τερμάτισε τέταρτη, προκρίθηκε στον τελικό μετά την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την πέμπτη Montedio Yamagata στον άλλο ημιτελικό του Σαββάτου.

“Έχουμε χάσει από την S-Pulse δύο φορές φέτος και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ξανά από αυτήν”, δήλωσε ο μάνατζερ της Βέρντι, Χιρόσι Τζοφούκου. “Έχουν παίκτες που δεν θα έπρεπε να παίζουν στην J2 και θα είναι μεγάλη πρόκληση.

Γνωρίζοντας ότι μια νίκη θα ήταν αρκετή για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για άνοδο, η Τσίμπα, η οποία άρπαξε την τελευταία προκριματική θέση αφού τερμάτισε έκτη, ξεκίνησε γρήγορα στο γκρίζο και κρύο απόγευμα της πρωτεύουσας και είχε ένα ακυρωθέν γκολ μετά από μόλις τρία λεπτά παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ο Χιρότο Γκόγια έχασε χρυσή ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όταν ο τερματοφύλακας της Βέρντι, Ματέους, τον απέκρουσε από κοντά μετά από σέντρα του Καζούκι Τανάκα από τα δεξιά.

Ο τερματοφύλακας της Tokyo Verdy Matheus (L) αποκρούει ένα σουτ του Hiroto Goya (R) της JEF United Chiba κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του ημιτελικού για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της J-League στο στάδιο Ajinomoto στο Chofu, δυτικά του Τόκιο, στις 26 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

“Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς, αλλά μια απόκρουση αλλάζει τα πάντα”, δήλωσε ο Ματέους. “Μετά από αυτό, πετύχαμε δύο γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος.

Η αστοχία του Γκόγια τιμωρήθηκε στο 34ο λεπτό, όταν η Βέρντι πήρε το προβάδισμα, με τον Νακαχάρα να τοποθετεί ένα χαμηλό σουτ από την άκρη της περιοχής του πέναλτι, μετά από ένα περίπλοκο παιχνίδι ανάπτυξης.

Η Verdy έβγαλε το παιχνίδι εκτός παιχνιδιού λίγο πριν από το ημίχρονο, με τον Morita να εκμεταλλεύεται το χαλαρό μαρκάρισμα και να επικεφαλίζει τη σέντρα του Kosuke Saito.

Η Τσίμπα κατάφερε να μειώσει με ένα γκολ στα 12 λεπτά που απέμεναν χάρη σε γκολ του αναπληρωματικού Χίρο Κομόρι, αλλά παρά το κύμα πίεσης που άσκησε στις καθυστερήσεις, δεν μπόρεσε να επιβληθεί περαιτέρω.

“Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και προφανώς είμαστε πολύ απογοητευμένοι”, δήλωσε ο προπονητής της Τσίμπα, Γιοσιγιούκι Κομπαγιάσι.

“Η Βέρντι έχει πολλές ατομικές αρετές και είναι δυνατή αμυντικά, γεγονός που δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε την ποιότητα να τις αξιοποιήσουμε.

Οι Machida Zelvia και Jubilo Iwata εξασφάλισαν τις δύο αυτόματες θέσεις ανόδου από την J2.