Ποδόσφαιρο: Η γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα εξελέγη στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρώην αρχηγός της Ιαπωνίας, Μάγια Γιοσίντα, υποσχέθηκε την Τρίτη να επιστρέψει στην εθνική ομάδα, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την προοπτική να ενταχθεί στους LA Galaxy στο Major League Soccer.

Η 34χρονη, η οποία έπαιξε σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα και ήταν αρχηγός της Μπλε Σαμουράι στο Κατάρ 2022, άφησε τη γερμανική Σάλκε στο τέλος της περασμένης σεζόν μετά τον υποβιβασμό της από την κορυφαία κατηγορία της Μπουντεσλίγκα.

Η πρώην αρχηγός της Ιαπωνίας Μάγια Γιοσίντα ποζάρει ενώ φοράει τη φανέλα της νέας της ομάδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή της στο Κάρσον κοντά στο Λος Άντζελες στις 8 Αυγούστου 2023, μετά την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενάμισι έτους μέχρι το τέλος της σεζόν 2024 με την αμερικανική ομάδα Major League Soccer LA Galaxy ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Ο άμεσος στόχος είναι να φτάσουμε στα πλέι οφ και να έχουμε καλή απόδοση στο υπόλοιπο της σεζόν για να πάμε στο Ασιατικό Κύπελλο (με την Ιαπωνία στο Κατάρ τον Ιανουάριο)”, δήλωσε ο Γιοσίντα, ο οποίος δεν έχει κληθεί από τον προπονητή της εθνικής ομάδας Χατζίμε Μοριγιάσου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στα τέλη του περασμένου έτους, σε συνέντευξη Τύπου στο Κάρσον, κοντά στο Λος Άντζελες.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός των Nagoya Grampus, VVV-Venlo, Σαουθάμπτον και Σαμπντόρια δήλωσε ότι η απόφαση να εγκαταλείψει την Ευρώπη “δεν ήταν εύκολη”, αλλά ότι η πρόταση ήρθε την κατάλληλη στιγμή “από έναν καλό σύλλογο με σπουδαίους παίκτες”, μεταξύ των οποίων ο Μεξικανός επιθετικός Χαβιέρ Ερνάντες και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Ντάγκλας Κόστα.

“Στην ηλικία μου, αν φύγω από την Ευρώπη, είναι δύσκολο να επιστρέψω. Οπότε πρέπει να σιγουρευτώ ότι είναι το σωστό πρότζεκτ, ο σωστός σύλλογος”, δήλωσε ο Γιοσίντα, ο οποίος θα φοράει το νούμερο 4 στη νέα του ομάδα μετά την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας 18 μηνών.

“Έχω κάνει πολλά στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, διεθνώς στο ποδόσφαιρο, οπότε χρειαζόμουν κάτι νέο για να κάψω το πάθος μου.

Η ένταξή του στο MLS είναι σύμφωνη με αυτό που έκανε πάντα στην καριέρα του, πρόσθεσε ο Γιοσίντα, ο οποίος πάντα αναζητούσε δρόμους που εμπλουτίζουν τη ζωή του.

“Το να αναλαμβάνω μια πρόκληση που κανείς δεν έχει αναλάβει στο παρελθόν ήταν η πολιτική της καριέρας μου”, είπε. “Όταν μετακόμισα από την Ιαπωνία στην Ολλανδία και στη συνέχεια στην Αγγλία, ο κόσμος έλεγε ότι οι Ιάπωνες κεντρικοί αμυντικοί δεν μπορούν να πετύχουν, αλλά εγώ βρήκα αξία στο να αναλάβω αυτή την πρόκληση.

“Το να ανοίγω νέους δρόμους είναι ένα από τα κίνητρά μου και ελπίζω να μπορέσω να το κάνω ξανά αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες… Νομίζω ότι αυτή η επιλογή θα δώσει ένα διαφορετικό πεδίο στη μελλοντική μου ζωή”.

Με τη Νότια Καλιφόρνια να φιλοξενεί τον σούπερ σταρ του μπέιζμπολ Shohei Ohtani των Anaheim Angels και τον μπασκετμπολίστα των Los Angeles Lakers Rui Hachimura, ο Yoshida δήλωσε ότι ανυπομονεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την ιδιότητά του ως ο τελευταίος Ιάπωνας κάτοικος της περιοχής με υψηλό προφίλ.

“Θέλω να αποδώσω καλά και ελπίζω να κάνω τον ιαπωνικό λαό περήφανο και γεμάτο ενέργεια”, δήλωσε ο Yoshida, ο οποίος αργότερα πέταξε την πρώτη πανηγυρική ρίψη στον αγώνα των Angels για το MLB στο Angel Stadium.

“Ο Ohtani και ο Hachimura το κάνουν και ελπίζω να κάνω το ίδιο.

Η Γιοσίντα έδωσε επίσης συμβουλές στη Ναντέσικο της Ιαπωνίας, η οποία έχει επαινεθεί για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με τον προημιτελικό με τη Σουηδία να πλησιάζει στη Νέα Ζηλανδία την Παρασκευή.

“Δεν έχω φτάσει ποτέ στα προημιτελικά και είμαι σίγουρη ότι υπάρχει κόπωση, αλλά πιστεύω επίσης ότι η συνοχή μέσα στην ομάδα έχει γίνει πιο δυνατή”, είπε.

“Από εδώ και πέρα, μετράει η συνολική ποιότητα της ομάδας. Η συνεισφορά όσων δεν έχουν παίξει ακόμα ή όσων έρχονται από τον πάγκο θα βοηθήσει να δώσει ώθηση στην ομάδα.