Ποδόσφαιρο: Η Γερμανία, μια χώρα στο δρόμο προς τη δημοκρατία

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέλυσε την Κυριακή τον Χάνσι Φλικ από προπονητή της εθνικής ομάδας, μετά τη φιλική ήττα με 4-1 από την Ιαπωνία.

Η ιαπωνική ομάδα του Hajime Moriyasu νίκησε τους τέσσερις φορές παγκόσμιους πρωταθλητές για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το Σάββατο στην Volkswagen Arena του Βόλφσμπουργκ, έχοντας κερδίσει 2-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Νοέμβριο.

Ενώ η νίκη στον όμιλο Ε στο Κατάρ διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, στο φιλικό του Σαββάτου κυριάρχησαν από την αρχή οι Σαμουράι.

Οι Junya Ito και Ayase Ueda βρήκαν δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο σούπερ αναπληρωματικός Takefusa Kubo επέτρεψε στους Takuma Asano και Ao Tanaka να σκοράρουν στις καθυστερήσεις.

Ιάπωνες παίκτες πανηγυρίζουν τη νίκη τους με 4-1 επί της Γερμανίας κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, 9 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το ταπεινωτικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB), η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει τα πράγματα ενόψει της φιλοξενίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του επόμενου έτους.

Η Γερμανία έχει κερδίσει μόλις τέσσερις από τους τελευταίους 17 διεθνείς αγώνες της και η ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την Ιαπωνία της χάρισε δεύτερη διαδοχική έξοδο στη φάση των ομίλων.

Ο διευθυντής της DFB, Rudi Voller, θα αναλάβει την επόμενη φιλική αναμέτρηση της Γερμανίας εναντίον της Γαλλίας στο Ντόρτμουντ την Τρίτη.

“Ο Χάνσι Φλικ έχει δουλέψει πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες με την προπονητική του ομάδα για να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ”, ανέφερε ο Βόλλερ σε ανακοίνωση της DFB.

“Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Ο αγώνας με την Ιαπωνία μας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Τουρκία σε φιλικό παιχνίδι στο Γκενκ του Βελγίου την Τρίτη.