Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία έχασε 4-3 από τη Βραζιλία σε φιλικό γυναικών

Η Ιαπωνία δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις και έχασε 4-3 από τη Βραζιλία σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών την Πέμπτη.

Ένα πέναλτι της Jun Endo και ένα γκολ της Mina Tanaka έδωσαν στην Ιαπωνία την ισοφάριση στα τέλη του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά η Priscila Flor πέτυχε το νικητήριο γκολ για τη Βραζιλία στις καθυστερήσεις στην Neo Quimica Arena στο Sap Paulo.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης της FIFA, προηγήθηκε με τον Άομπα Φουτζίνο στο 38ο λεπτό, με τον 19χρονο να σημαδεύει το δοκάρι μέσα από την περιοχή μετά από λάθος του Γιούι Χασεγκάβα. Όμως η Beatriz Zaneratto με πλασέ από την άκρη της περιοχής ισοφάρισε το σκορ για την ένατη Βραζιλία τρία λεπτά αργότερα.

Μέλη της ομάδας της Ιαπωνίας χαιρετούν τους φιλάθλους μετά την ήττα από τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα γυναικών στην Neo Quimica Arena στο Σάο Πάολο στις 30 Νοεμβρίου 2023( WeLoveSports).

Δύο αμυντικά λάθη στοίχισαν ακριβά στην Ιαπωνία στο δεύτερο ημίχρονο, αρχής γενομένης από μια κακή πάσα της αρχηγού Saki Kumagai κοντά στη μεσαία γραμμή, η οποία επέτρεψε στην Gabrielle Jordao να τρέξει προς το τέρμα και να σκοράρει στο 61ο λεπτό.

Η Βραζιλία πέτυχε το τρίτο της τέρμα δύο λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενη την πιο χαλαρή λειτουργία της ιαπωνικής άμυνας, αυτή τη φορά από την Moeka Minami, και η Zaneratto σκόραρε με κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια καθυστερημένη ανατροπή, ξεκινώντας με την Endo που έθαψε το πέναλτι στο 86ο λεπτό, αφού η 18χρονη αναπληρωματική και ντεμπούτο Momoko Tanigawa είχε συρθεί στο έδαφος.

Η επιθετική Tanaka, επίσης προερχόμενη από τον πάγκο, έβαλε με βολέ μια δύσκολη αριστερή σέντρα της δεξιάς μπακ Risa Shimizu για να φέρει την Ιαπωνία ξανά στα ίσα δύο λεπτά αργότερα.

Αλλά υπήρξε μια τελευταία ανατροπή σε αυτή τη διασκεδαστική αναμέτρηση, όταν το γρήγορο σουτ του Φλορ μέσα από την περιοχή κατέληξε στην πάνω γωνία στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων.

Οι δύο ομάδες συναντώνται ξανά την Κυριακή για έναν ακόμη φιλικό αγώνα, καθώς η Ιαπωνία εντείνει την προετοιμασία της για δύο προκριματικούς αγώνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εναντίον της Βόρειας Κορέας τον Φεβρουάριο.