Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία αιφνιδίασε ξανά τη Γερμανία με φιλική νίκη 4-1

Η Ιαπωνία πέτυχε μια ολοκληρωτική εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί της Γερμανίας σε διεθνές φιλικό το Σάββατο, κερδίζοντας ξανά τους τέσσερις φορές νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την περίφημη νίκη τους με 2-1 στο τουρνουά του Κατάρ τον περασμένο Νοέμβριο.

Το εναρκτήριο τέρμα του Junya Ito ακυρώθηκε από τον Leroy Sane πριν ο Ayase Ueda δώσει στους Blue Samurai προβάδισμα 2-1 στην ανάπαυλα στην Volkswagen Arena. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις, και τα δύο από τον αναπληρωματικό Τακεσούφα Κούμπο, σφράγισαν το παιχνίδι και ενδεχομένως την τύχη του δοκιμαζόμενου Γερμανού προπονητή Χάνσι Φλικ.

Ο Junya Ito (2ος από δεξιά) σκοράρει το πρώτο γκολ για την Ιαπωνία στη νίκη της με 4-1 επί της Γερμανίας κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Junya Ito πανηγυρίζει το γκολ του αφού άνοιξε το σκορ για την Ιαπωνία κατά τη νίκη της με 4-1 επί της Γερμανίας σε διεθνή φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Hajime Moriyasu επέλεξε να αφήσει τον Kubo στον πάγκο και να ξεκινήσει τον Ito στη δεξιά πτέρυγα, και η απόφαση δικαιώθηκε όταν η Ιαπωνία πήρε το προβάδισμα στο 11ο λεπτό. Η σέντρα του δεξιού μπακ Yukinari Sugawara βρήκε τον Ito στο κοντινό δοκάρι και το σουτ του απομακρύνθηκε από τον Antonio Rudiger και πέρασε δίπλα από τον τερματοφύλακα Marc ter Stegen.

Η Γερμανία ισοφάρισε στο 19ο λεπτό, όταν ο Ilkay Gundogan, ο οποίος είχε κερδίσει πέναλτι στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στο Khalifa International Stadium, έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Η πάσα του από το κέντρο απελευθέρωσε τον Florian Wirtz, ο οποίος πέρασε την μπάλα στον αμαρκάριστο Sane στα δεξιά του, πριν ο εξτρέμ στείλει την μπάλα με σέντρα στην μακρινή γωνία των διχτύων.

Αυτό δεν πτόησε την Ιαπωνία, η οποία ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα τρία λεπτά αργότερα. Η γρήγορη σέντρα του Sugawara στην περιοχή αντιμετωπίστηκε άσχημα από τον Ito, αλλά ο Ueda έβγαλε ενστικτωδώς το αριστερό του πόδι για να γυρίσει την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία.

Ο Ayase Ueda (τέρμα δεξιά) δίνει προβάδισμα 2-1 στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της νίκης της επί της Γερμανίας σε διεθνή φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2023. Η Ιαπωνία συνέχισε να κερδίζει τον αγώνα με 4-1 ( WeLoveSports).

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Κατάρ, η Ιαπωνία πίεσε και διατήρησε την κατοχή στο κέντρο για να κρατήσει τη Γερμανία μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 3-1 στο 41ο λεπτό. Ο Ueda πήρε μια χαλαρή πάσα ανάμεσα στη γερμανική άμυνα και ο επιθετικός είχε μεγάλη ελεύθερη πορεία προς το τέρμα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον ter Stegen στο ένας εναντίον ενός.

Η Γερμανία είχε τη δική της ευκαιρία στα τέλη του ημιχρόνου στην κόντρα, αλλά τον Sane ακολούθησε ο Takehiro Tomiyasu, που ήταν και πάλι σε εξαιρετική φόρμα, το μαρκάρισμα του οποίου στέρησε τον ταχύτατο επιθετικό.

Ο Daichi Kamada και ο Kaoru Mitoma δοκίμασαν από απόσταση την γερμανική εστία, πριν ο Moriyasu υιοθετήσει μια άμυνα με τρεις παίκτες, χαρούμενος να επιτεθεί στη Γερμανία στην αντεπίθεση.

Αυτή η απόφαση παραλίγο να γυρίσει μπούμερανγκ όταν ο αρχηγός Wataru Endo, ο οποίος είχε κυριαρχήσει στο παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν τυχερός που δεν του καταλογίστηκε πέναλτι αφού ανέτρεψε τον Nico Schlotterbeck από πίσω στο 63ο λεπτό. Όμως η Γερμανία, χωρίς τον τραυματία αστέρα Τζαμάλ Μουσιάλα, δεν είχε δημιουργικότητα και δεν μπόρεσε να δοκιμάσει τον Ιάπωνα τερματοφύλακα Κεϊσούκε Οσάκο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Takefusa Kubo (L) και ο Ao Tanaka πανηγυρίζουν αφού ο Tanaka πέτυχε το τέταρτο γκολ της Ιαπωνίας στη νίκη της με 4-1 επί της Γερμανίας κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, 9 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αναπληρωματικός Takuma Asano, σκόρερ του νικητήριου γκολ στο Κατάρ, απέτυχε να σκοράρει άλλο ένα τετ-α-τετ για την Ιαπωνία στο 70ο λεπτό, αλλά κατέληξε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, και τα δύο από τον Kubo.

Ο 22χρονος έκλεψε την μπάλα από τον Ρόμπιν Γκόσενς στο ιαπωνικό μισό και την κουβάλησε σε όλη τη διαδρομή, προτού δημιουργήσει τον Ασάνο για το γκολ του 90ου λεπτού. Δεν είχε τελειώσει ακόμα, όμως, καθώς η σέντρα του από τα δεξιά κατέληξε με κεφαλιά από έναν άλλο αναπληρωματικό, τον Ao Tanaka, δύο λεπτά μετά τις καθυστερήσεις.

Η Ιαπωνία, 20η στην κατάταξη της FIFA, είχε πλέον δύο νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία στις συναντήσεις της με την 15η Γερμανία. Οι οικοδεσπότες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του επόμενου καλοκαιριού έχουν χάσει τα τέσσερα από τα έξι φιλικά παιχνίδια τους μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Τρίτη την Τουρκία σε φιλική αναμέτρηση στο Γκενκ του Βελγίου.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας πανηγυρίζουν τη νίκη τους με 4-1 επί της Γερμανίας κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, 9 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)