Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα στον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα και τη Μιανμάρ ή το Μακάο στον δεύτερο γύρο του Β’ ομίλου των ασιατικών προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ την Πέμπτη.

Επιδιώκοντας την όγδοη συνεχόμενη παρουσία τους σε τελική φάση, οι Μπλε Σαμουράι και οι τρεις αντίπαλοί τους θα παίξουν όλοι εντός και εκτός έδρας. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους εννέα ομίλους των τεσσάρων ομάδων θα προχωρήσουν στον τελικό ασιατικό προκριματικό γύρο.

Εννέα ασιατικές ομάδες θα προκριθούν στο τουρνουά του 2026 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό μετά τη διεύρυνση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 ομάδες.

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας Maya Yoshida (Γ) και οι συμπαίκτες του χαιρετούν τους οπαδούς καθώς περιβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης στο Διεθνές Στάδιο Khalifa στη Ντόχα του Κατάρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Δεκεμβρίου 2022, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ισπανίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα του ομίλου Ε για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση. ( WeLoveSports)

Η Ιαπωνία, που κατατάσσεται στην 20ή θέση από τη FIFA, θα παίξει με τη Μιανμάρ ή το Μακάο στις 16 Νοεμβρίου, πριν αντιμετωπίσει τη Συρία, που κατατάσσεται στην 94η θέση, πέντε ημέρες αργότερα. Η Βόρεια Κορέα, που βρίσκεται στην 115η θέση, θα δώσει τους δύο αγώνες της εναντίον της Ιαπωνίας τον Μάρτιο.

“Η προκριματική εκστρατεία είναι επιτέλους έτοιμη να ξεκινήσει. Θα την προσεγγίσουμε με ισχυρή νοοτροπία και ομαδικότητα”, δήλωσε ο προπονητής της Ιαπωνίας Hajime Moriyasu.