Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε με 5-0 τη Ζάμπια για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA

Η Χινάτα Μιγιαζάβα πέτυχε δύο γκολ και η Ιαπωνία επιβλήθηκε με 5-0 της Ζάμπια χωρίς να δεχτεί ούτε ένα σουτ στην πρεμιέρα του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA το Σάββατο.

Η Ιαπωνία της Ναντέσικο, που βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης της FIFA, προηγήθηκε στο 43ο λεπτό με την Miyazawa, η οποία βρήκε επίσης δίχτυα με τις Mina Tanaka, Jun Endo και Riko Ueki μετά την ανάπαυλα στο Waikato Stadium απέναντι στις Αφρικανές που βρίσκονται στην 77η θέση.

Η Hinata Miyazawa της Ιαπωνίας πανηγυρίζει το γκολ της έναρξης κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Ζάμπια στις 22 Ιουλίου 2023 στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)

Η Aoba Fujino, 19 ετών, είχε τις δύο πρώτες ευκαιρίες της Ιαπωνίας, την πρώτη την έσωσε η τερματοφύλακας Catherine Musonda, πριν ένα σουτ από απόσταση χτυπήσει στο δοκάρι. Η Τανάκα νόμιζε ότι είχε σκοράρει στο 21ο λεπτό, αφού πήρε μια χαλαρή μπάλα, αλλά κρίθηκε οφσάιντ στο προηγούμενο ελεύθερο λάκτισμα.

Η Ιαπωνία πήρε τελικά το προβάδισμα στα τέλη του ημιχρόνου, όταν η ωραία μπαλιά της Yui Hasegawa βρήκε την Fujino, της οποίας το τέλειο πλάγιο βρήκε την Miyazawa.

Η Ιαπωνέζα Mina Tanaka (2η από δεξιά) σκοράρει το δεύτερο γκολ της ομάδας της κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Ζάμπια στις 22 Ιουλίου 2023 στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες στα δεξιά αλλά δεν τις μετατρέψαμε και ήταν καλό που κράτησα την ψυχραιμία μου για να σκοράρω. Εμπιστεύτηκα τον Aoba και αυτό απέδωσε”, δήλωσε ο Miyazawa, ο οποίος έπαιξε μαζί με τον Fujino ακριβώς πίσω από τον Tanaka, τον μοναδικό επιθετικό της ομάδας.

Τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιαπωνία στερήθηκε άλλο ένα γκολ όταν ο Τανάκα κρίθηκε οφσάιντ μετά από την πρώτη μπαλιά του Έντο από τα αριστερά. Λίγο αργότερα, ο Φουτζίνο φάνηκε να κερδίζει πέναλτι, αλλά ήταν επίσης οφσάιντ.

Η Jun Endo της Ιαπωνίας σκοράρει το τέταρτο γκολ της ομάδας της κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Ζάμπια στις 22 Ιουλίου 2023 στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)

Στο 55ο λεπτό, η Hasegawa πέρασε μια μπάλα από την αριστερή πλευρά στον Endo, του οποίου η πρώτη σέντρα βρήκε τον επιθετικό.

Η Tanaka ήταν υπεύθυνη για το τρίτο γκολ της Ιαπωνίας στο 62ο λεπτό, κρατώντας την μπάλα στο παιχνίδι στη δεξιά πλάγια γραμμή και πλασάροντας χαμηλά για να πετύχει η Miyazawa το διπλό της τέρμα.

Ο Endo έθαψε ήρεμα το τέταρτο της Ιαπωνίας στο 71ο λεπτό, αφού ο Hasegawa βρήκε τον ακραίο επιθετικό σε έναν τεράστιο χώρο στα αριστερά.

Αμυντικά, η Ιαπωνία έκλεισε με άνεση την πόρτα σε μια ομάδα της Ζάμπια που είχε νικήσει τη δεύτερη Γερμανία με 3-2 νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Η παίκτρια της Ιαπωνίας Riko Ueki (R) ανατρέπεται από την τερματοφύλακα της Ζάμπια Catherine Musonda και κερδίζει πέναλτι κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στις 22 Ιουλίου 2023 στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)

Η αναπληρωματική παίκτρια της Ιαπωνίας Riko Ueki κέρδισε και μετέτρεψε πέναλτι της τελευταίας στιγμής, αφού η Musonda είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Η επιθετικός σκόραρε με τη δεύτερη προσπάθεια, με τον διαιτητή να διατάζει επανάληψη αφού η αναπληρωματική τερματοφύλακας της Ζάμπια Eunice Sakala άφησε πολύ νωρίς τη γραμμή της αφού απέκρουσε το πρώτο πέναλτι.

“Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν με μεγάλη συγκέντρωση”, δήλωσε ο προπονητής της Ιαπωνίας Futoshi Ikeda. “Η Ζάμπια μπήκε στο τουρνουά με κάποια δυναμική. Μπορέσαμε να προετοιμαστούμε καλά για να αντιμετωπίσουμε τους γρήγορους παίκτες τους μπροστά.

Κάνοντας την ένατη συνεχόμενη εμφάνισή τους, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2011, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα την Τετάρτη, πριν αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 31 Ιουλίου. Η Ισπανία κέρδισε την Κόστα Ρίκα με 3-0 στον εναρκτήριο αγώνα της την Παρασκευή.