Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε την Αργεντινή με 5-2 σε αγώνα προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα διπλό από τον Γιουίτο Σουζούκι οδήγησε την Ιαπωνία σε νίκη με 5-2 επί της Αργεντινής σε διεθνές φιλικό παιχνίδι για παιδιά κάτω των 22 ετών το Σάββατο, καθώς οι δύο χώρες προετοιμάζονται για τους αντίστοιχους προκριματικούς αγώνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.

Ο επιθετικός της Brondby βρήκε την πάνω δεξιά γωνία από την άκρη της περιοχής για να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 στο 66ο λεπτό, πριν πάρει το προβάδισμα εννέα λεπτά αργότερα σε μια αξέχαστη επιστροφή στο στάδιο IAI της Shizuoka, έδρα της πρώην ομάδας του Shimizu S-Pulse.

Ο Ιάπωνας Yuito Suzuki (R) ισοφαρίζει εναντίον της Αργεντινής κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ενός διεθνούς φιλικού αγώνα κάτω των 22 ετών στο στάδιο IAI στη Shizuoka στις 18 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είμαι ανακουφισμένος γιατί ήθελα απεγνωσμένα να σκοράρω εδώ”, δήλωσε ο Σουζούκι. “Είναι καλό που μπόρεσα να σκοράρω, αλλά υπάρχουν τομείς στους οποίους ήταν καλύτεροι από εμάς, αν κοιτάξεις τις ατομικές μας επιδόσεις, και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά.

Ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης Kein Sato βρήκε την αριστερή πάνω γωνία από τα 20 μέτρα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του προπονητή Go Oiwa στο 18ο λεπτό. Ο Πάμπλο Σολάρι εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος και ισοφάρισε σε 1-1 τέσσερα λεπτά αργότερα, πριν το ελεύθερο σουτ του Τιάγκο Αρμάδα έξω από την περιοχή δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Χαβιέρ Μασκεράνο στο 50ο λεπτό.

Ο Suzuki γύρισε το παιχνίδι πριν ο μέσος της Kashima Antlers, Yuta Matsumura, κάνει ένα σουτ από τα 30 μέτρα στην αριστερή πάνω γωνία στο 81ο λεπτό και ο επιθετικός της Borussia Mönchengladbach, Shio Fukuda, σκοράρει στο 43ο λεπτό – δύο λεπτά μετά την είσοδό του – ανάμεσα στα πόδια του τερματοφύλακα Fabricio Iacovich.

Η Ιαπωνία θα προσπαθήσει να κλείσει τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο Ασιατικό Κύπελλο U-23 στο Κατάρ τον Απρίλιο και τον Μάιο, ενώ η Αργεντινή θα ξεκινήσει τα προκριματικά για τη Νότια Αμερική τον Ιανουάριο. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη.