Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε την Τυνησία σε φιλικό παιχνίδι χάρη στους Φουρουχάσι και Ίτο

Ο Kyogo Furuhashi σκόραρε στο παλιό του γήπεδο και ο Junya Ito τον συνόδευσε στον πίνακα των σκόρερ. Η Ιαπωνία νίκησε 2-0 την Τυνησία την Τρίτη και πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη της σε διεθνές φιλικό.

Ο επιθετικός της Σέλτικ Φουρουχάσι, που επέστρεψε στο γήπεδο Noevir – έδρα της πρώην ομάδας του Vissel Kobe – έδειξε μεγάλη ψυχραιμία για να ανοίξει το σκορ στο 43ο λεπτό, πριν ο Ίτο διπλασιάσει το προβάδισμα στο 69ο λεπτό στον τελευταίο αγώνα της Ιαπωνίας πριν από τον δεύτερο γύρο των ασιατικών προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που ξεκινά τον Νοέμβριο.

Ο Kyogo Furuhashi της Ιαπωνίας πανηγυρίζει το γκολ του κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του διεθνούς φιλικού αγώνα με την Τυνησία στο στάδιο Noevir στο Κόμπε στις 17 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Σε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων και με 22 γκολ, η Ιαπωνία κράτησε το πρώτο της καθαρό φύλλο σε πέντε αγώνες, αφού πέτυχε τέσσερα γκολ σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της χωρίς να δεχθεί γκολ, συμπεριλαμβανομένης της εκτός έδρας νίκης με 4-1 επί της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο.

Με τις δύο νίκες αυτού του μήνα, η ομάδα του Hajime Moriyasu πήρε επίσης εκδίκηση για τις περσινές ήττες, όταν οι Μπλε Σαμουράι έχασαν 3-0 από την Τυνησία τον Ιούνιο του 2022 και 2-1 από την Τουρκία σε αγώνα προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον Νοέμβριο.

Η Ιαπωνία καθήλωσε την Τυνησία στο δικό της μισό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, με τον διπλό άξονα των Wataru Endo και Hidemasa Morita να κινεί τα νήματα σε στενούς χώρους. Οι Samurai Blue δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την υπεροχή τους σε σουτ, μέχρι που ο Furuhashi αξιοποίησε τη μοναδική του ευκαιρία.

Μετά από ένα ρέον χτίσιμο στο οποίο συμμετείχαν οι Endo, Morita και Takefusa Kubo, η μπάλα έφτασε στον Reo Hatate πριν η πάσα του αποκρούσει ένας Τυνήσιος παίκτης και πέσει στα πόδια του συμπαίκτη του στη Σέλτικ. Ο Furuhashi ανέβηκε για να ελέγξει την μπάλα και να περάσει τον τερματοφύλακα της Τυνησίας Mouez Hassen από το σημείο του πέναλτι.

“Είμαι χαρούμενος που πέτυχα ένα γκολ που συνέβαλε στη νίκη της ομάδας”, δήλωσε ο Furuhashi, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ayase Ueda. “Έχω ακόμα πολλή πρόοδο να κάνω και θα δουλέψω σκληρά για τον σύλλογό μου.

Η Ιαπωνία συνέχισε να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο, με τον δεξιό αμυντικό Yukinari Sugawara να σουτάρει άουτ στο 62ο λεπτό και τον ίδιο τον Kubo να σουτάρει άουτ από δύσκολη γωνία έξι λεπτά αργότερα, πριν ο Kubo βάλει την μπάλα στο πιάτο για τον Ito να σκοράρει το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας.

Ο Junya Ito (14) της Ιαπωνίας πετυχαίνει γκολ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του διεθνούς φιλικού αγώνα με την Τυνησία στο στάδιο Noevir στο Κόμπε στις 17 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το αστέρι της Ρεάλ Σοσιεδάδ ξέφυγε από το μαρκάρισμά του στα αριστερά πριν τροφοδοτήσει την μπάλα στον Ito, ο οποίος τοποθέτησε το πρώτο του σουτ λίγο μέσα από το δεξί δοκάρι.

Ο Ουέντα χτύπησε το δοκάρι λίγο αργότερα με ένα άγριο αριστερό σουτ από μικρή γωνία, αφού ο συμπαίκτης του Τακούμι Μιναμίνο είχε κόψει την μπάλα από αριστερά, καθώς η Ιαπωνία διερεύνησε την εστία των φιλοξενούμενων μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Ιάπωνας τερματοφύλακας Zion Suzuki, ο οποίος εντάχθηκε στη Sint-Truiden αυτό το καλοκαίρι παρά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είχε κανένα σουτ να αποκρούσει στη δεύτερη εμφάνισή του με την Ιαπωνία. Η Τυνησία είχε την πρώτη της ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και παραλίγο να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του αναπληρωματικού Haithem Jouini που απομακρύνθηκε χτύπησε στο δοκάρι.

“Είναι πολύ καλό για την ομάδα που κράτησε ανέπαφη την εστία της στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου”, δήλωσε ο Κούμπο, ο οποίος ξεκίνησε το παιχνίδι στη θέση 10 πριν αλλάξει προς το τέλος στη δεξιά πλευρά. “Νομίζω ότι οι φίλαθλοι που παρακολουθούν το παιχνίδι περιμένουν να σκοράρουμε και το κάνουμε, κάτι που αποτελεί θετικό κύκλο.

Η Ιαπωνία, 19η στην κατάταξη της FIFA, έχει πλέον πέντε νίκες και μία ήττα απέναντι στην Τυνησία, που βρίσκεται στην 29η θέση.