Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε 2-0 την Κόστα Ρίκα και προκρίθηκε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA

Η Ιαπωνία προκρίθηκε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών την Τετάρτη, κερδίζοντας την Κόστα Ρίκα με 2-0 και πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στον Γ’ όμιλο. Η Ισπανία προκρίθηκε επίσης με νίκη 5-0 επί της Ζάμπια.

Το εναρκτήριο γκολ της Hikaru Naomoto στο 25ο λεπτό ακολούθησε το γκολ της Aoba Fujino δύο λεπτά αργότερα στο στάδιο Dunedin, όπου η 11η θέση της κατάταξης Nadeshiko Japan διατήρησε το καθαρό της αποτέλεσμα απέναντι στην 36η Κόστα Ρίκα μετά τη νίκη της με 5-0 επί της Ζάμπια.

“Παίξαμε χωρίς εφησυχασμό και χωρίς να αφήσουμε τα νώτα μας κάτω”, δήλωσε ο προπονητής Φουτόσι Ικέντα, χαρούμενος που είδε διαφορετικούς σκόρερ από το πρώτο παιχνίδι.

“Η άμυνά μας παρέμεινε συγκεντρωμένη και όλοι στην ομάδα είχαν επίγνωση του να κάνουν γρήγορες μεταβιβάσεις μετά την απώλεια της μπάλας. Για το μέλλον, νομίζω ότι το δυνατό μας σημείο είναι να μπορούμε να παίζουμε με τον τρόπο του Nadeshiko χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία παικτών”.

Η Hikaru Naomoto της Ιαπωνίας σκοράρει το πρώτο γκολ της ομάδας της κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Κόστα Ρίκα στο Dunedin Stadium στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας στις 26 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Η άμυνά μας παρέμεινε συγκεντρωμένη και όλοι στην ομάδα είχαν επίγνωση του να κάνουν γρήγορες μεταβιβάσεις μετά την απώλεια της μπάλας. Ως ομάδα, νομίζω ότι το δυνατό μας σημείο είναι ότι μπορούμε να παίζουμε με τον τρόπο του Ναντέσικο χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία παικτών”.

Η αρχηγός Saki Kumagai είδε την ελεύθερη κεφαλιά της από ένα κόρνερ του 12ου λεπτού να αποκρούεται από την τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα Daniela Solera, η οποία έκανε άλλη μια απόκρουση λίγο αργότερα για να αποκρούσει ένα χαμηλό σουτ της Naomoto, μιας από τις τέσσερις παίκτριες που αντικαταστάθηκαν από τον Ikeda.

Στο ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η 29χρονη επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, τοποθετώντας την μπάλα στην μακρινή γωνία των διχτύων, χρησιμοποιώντας και πάλι το πιο αδύναμο αριστερό της πόδι.

Η Hikaru Naomoto πανηγυρίζει με την Moeka Minami αφού πέτυχε το πρώτο γκολ στη νίκη της Ιαπωνίας με 2-0 επί της Κόστα Ρίκα κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο στάδιο Dunedin στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας στις 26 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η επιθετικός Mina Tanaka ήταν η αρχιτέκτονας του γκολ, ελέγχοντας επιδέξια μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά με τον μηρό της και γυρνώντας με μία κίνηση για να απελευθερώσει την Naomoto στα αριστερά της.

“Ήταν μια καλή μπαλιά (από την Τανάκα) και είμαι χαρούμενη που σκόραρα, αφού σώθηκα λίγο νωρίτερα”, δήλωσε η Ναομότο. “Ήθελα να αφήσω ένα σημάδι σε αυτό το ματς και είμαι πολύ χαρούμενη που έγινε πραγματικότητα… Ήθελα η ομάδα μου να κερδίσει με το γκολ μου”.

Η Ιαπωνία Ναντέσικο προηγήθηκε δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά χάρη σε ένα ωραίο ατομικό γκολ του Φουτζίνο. Συλλέγοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του γηπέδου, ο 19χρονος νίκησε έναν μάρκετερ μέσα στην περιοχή και ντρίμπλαρε προς την πλάγια γραμμή πριν εξαπολύσει ένα δυνατό σουτ μέσα από το κοντινό δοκάρι.

Η Aoba Fujino (δεξιά) της Ιαπωνίας πανηγυρίζει με τις συμπαίκτριές της μετά το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Κόστα Ρίκα στο στάδιο Dunedin στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας στις 26 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι Tanaka, Naomoto και Yui Hasegawa είχαν μερικά ενδιαφέροντα σουτ εκατέρωθεν της ανάπαυλας, ενώ η Hinata Miyazawa, η οποία πέτυχε δύο γκολ στην εναρκτήρια νίκη της Ιαπωνίας με 5-0, σούταρε λίγο άουτ και η επίσης αναπληρωματική Riko Ueki με κεφαλιά κατευθείαν στον τερματοφύλακα γύρω στο 70ο λεπτό.

Η όψιμη αναζήτηση της Ueki αποδείχθηκε μάταιη, αλλά η Ιαπωνία προηγήθηκε άνετα του αγώνα απέναντι στην Κόστα Ρίκα, η οποία είχε 6 σουτ στο τέρμα έναντι 25 της Ιαπωνίας. Οι Κεντροαμερικανοί εξακολουθούσαν να μην έχουν βαθμό, αφού έχασαν το εναρκτήριο παιχνίδι τους με 3-0 από την Ισπανία.

Με την Ισπανία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ομίλου Γ με διαφορά τερμάτων, η Ιαπωνία πρέπει να κερδίσει τους Ευρωπαίους όταν θα συναντηθούν στο Ουέλινγκτον τη Δευτέρα για να προκριθεί ως νικήτρια του ομίλου.