Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε 5-0 τη Μιανμάρ χάρη σε χατ-τρικ του Αγιάσε Ουέντα

Ο Αγιάσε Ουέντα πέτυχε χατ-τρικ την Πέμπτη, καθώς η Ιαπωνία ξεκίνησε την προκριματική της εκστρατεία για το όγδοο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA; νικώντας τη Μιανμάρ με 5-0.

Ο επιθετικός της Φέγενορντ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο του προκριματικού αγώνα του ομίλου Β στο στάδιο Panasonic, το οποίο γρήγορα μετατράπηκε σε προπόνηση για τους γηπεδούχους.

Οι συμπαίκτες της Ιαπωνίας συγχαίρουν τον Ayase Ueda (9) για το πρώτο του γκολ κατά τη διάρκεια του προκριματικού αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 εναντίον της Μιανμάρ στο στάδιο Panasonic Suita στη Suita του νομού Οσάκα, στις 16 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Μιανμάρ ηττήθηκε με 10-0 στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, οχυρώθηκε πίσω από την μπάλα και ελάχιστα τολμούσε να βγει στο επιθετικό της τρίτο.

Ο Τακούμι Μιναμίνο είχε την πρώτη ευκαιρία, αλλά γρήγορα την κάλυψε με ένα επιδέξιο πλασέ πάνω από το κεφάλι του Ουέντα και πέρασε τον τερματοφύλακα της Μιανμάρ, Kyaw Zin Phyo.

Τοποθετημένος από τον προπονητή Hajime Moriyasu ως βαθύς μέσος, ο Daichi Kamada της Λάτσιο έκανε το 2-0 ελέγχοντας μια μπαλιά και σκοράροντας με σουτ από μέση απόσταση στο 28ο λεπτό.

Ο Ουέντα ολοκλήρωσε την ανατροπή του με έξυπνο τελείωμα από δύσκολη γωνία, αφού ο Ρίτσου Ντοάν την έπαιξε από τα δεξιά του πέναλτι.

Ο Minamino και ο Ueda συνδέθηκαν ξανά για το τέταρτο γκολ της Ιαπωνίας, με τον πλέι μέικερ της Μονακό να δέχεται την πάσα του Shogo Taniguchi και να την απλώνει στο τραπέζι για απευθείας tap-in.

Ο Ueda χειροκροτήθηκε από το κοινό καθώς αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο στο 66ο λεπτό.

“Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν ότι ήθελα να κερδίσω. Νομίζω ότι μπόρεσα επίσης να δείξω κάποια από τα δυνατά μου σημεία”, δήλωσε ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στην πρώτη του σεζόν με τους πρωταθλητές Ολλανδίας μετά την αποχώρησή του από τη βελγική Cercle Brugge.

Ο Doan ολοκλήρωσε το σκορ όταν έπιασε μια μακρινή μπαλιά από τον Hidemasa Morita και πέρασε τον Kyaw στο 86ο λεπτό.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Samouraïs Bleus διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους σε επτά διαδοχικούς διεθνείς αγώνες. Τον επόμενο προκριματικό αγώνα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζουν την Τρίτη με τη Συρία στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους εννέα ομίλους της δεύτερης προκριματικής φάσης θα προκριθούν στην τρίτη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ασίας.