Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία Ναντέσικο νίκησε 2-0 το Ουζμπεκιστάν σε προκριματικό αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μοέκα Μινάμι και η Ρεμίνα Τσίμπα σημείωσαν νωρίς γκολ και χάρισαν στην Ιαπωνία τη νίκη με 2-0 επί του Ουζμπεκιστάν στο προκριματικό τουρνουά των γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Nadeshiko η Ιαπωνία στον Γ’ όμιλο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να περάσει στον τελικό γύρο των ασιατικών προκριματικών, ενώ μια ισοπαλία με το Βιετνάμ την Τετάρτη είναι αρκετή για να περάσει.

Η Ρεμίνα Τσίμπα (Δ) της Ιαπωνίας σκοράρει κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του προκριματικού αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εναντίον του Ουζμπεκιστάν στο στάδιο Bunyodkor στην Τασκένδη στις 29 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι γηπεδούχοι απείλησαν από νωρίς στο στάδιο Bunyodkor της Τασκένδης, πριν η ομάδα του προπονητή Futoshi Ikeda αρχίσει να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Minami άνοιξε το σκορ με κόρνερ στο 10ο λεπτό, ξεφεύγοντας από τον αντίπαλό του και με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τσίμπα, ο οποίος βοήθησε την Ιαπωνία να φτάσει στο χρυσό στους τελευταίους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκζού, διπλασίασε το προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα με ένα εκτραχυμένο σουτ από κοντά.

“Ήταν μια ευκαιρία να αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία (των Ασιατικών Αγώνων)”, δήλωσε ο επιθετικός της JEF United. “Θέλω να σκοράρω γκολ σε αυτό το στάδιο.

Η Ιαπωνία είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στον όμιλό της και μπορεί πιθανότατα να αποφύγει μια συνάντηση με την Αυστραλία, ένα άλλο ασιατικό βαρίδι και ηγέτιδα του ομίλου Α, στον τελικό προκριματικό γύρο, αν τερματίσει πρώτη.