Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία περιμένει μια δύσκολη αναμέτρηση με την Ισπανία στο Μουντιάλ

Nadeshiko Οι παίκτριες και το προπονητικό επιτελείο της Ιαπωνίας έκαναν την Κυριακή την τελική τους προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με την Ισπανία για την ανάδειξη του νικητή του Γ’ ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, και η Ισπανία, που βρίσκεται στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχουν ήδη κλείσει τη θέση τους στους 16 με δύο νίκες από δύο, αλλά ο αγώνας στο Wellington Regional Stadium θα καθορίσει την πορεία κάθε ομάδας στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Η αρχηγός της Ιαπωνίας Saki Kumagai (2η από δεξιά) και οι συμπαίκτριές της προπονούνται στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, στις 30 Ιουλίου 2023, μία ημέρα πριν από τον αγώνα τους για τον Γ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Ισπανία ( WeLoveSports).

Με διαφορά τερμάτων από την Ισπανία, η Ιαπωνία πρέπει να κερδίσει την ομάδα του Χόρχε Βίλντα τη Δευτέρα για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να αντιμετωπίσει τη δεύτερη του Α’ ομίλου Νορβηγία στους 16. Αν φέρει ισοπαλία ή χάσει, η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, νικήτρια του Α’ ομίλου.

Η αρχηγός της Ιαπωνίας Saki Kumagai και οι συμπαίκτριές της εξασκήθηκαν στην πάσα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης που ήταν για λίγο ανοιχτή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα την Κυριακή.

Ο προπονητής Futoshi Ikeda δήλωσε ότι περίμενε μια δύσκολη μάχη απέναντι σε μια ισπανική ομάδα, η οποία, όπως και η Ιαπωνία, παραμέρισε εύκολα τους αντιπάλους της στον όμιλο C, τη Ζάμπια και την Κόστα Ρίκα.

“Έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας”, δήλωσε ο Ikeda.

Η αμυντικός Moeka Minami, η οποία αγωνίζεται για την AS Roma στην πρώτη κατηγορία γυναικών της Ιταλίας, δήλωσε ότι οι φίλαθλοι μπορούν να περιμένουν έναν διασκεδαστικό αγώνα.

“Κάθε φορά που παίζουμε με την Ισπανία, νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε στον τελικό”, δήλωσε η Minami. “Νομίζω ότι θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας.

Η Νέα Ζηλανδία, συνδιοργανώτρια του τουρνουά, δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16, αφού η ισοπαλία χωρίς γκολ με την Ελβετία την άφησε τρίτη στον όμιλο Α.