Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία, σε εξαιρετική φόρμα, νίκησε το Περού (4-1) και ολοκλήρωσε με στυλ τα φιλικά του Ιουνίου

Οι Hiroki Ito, Kaoru Mitoma, Junya Ito και Daizen Maeda βρήκαν δίχτυα, καθώς η Ιαπωνία νίκησε το Περού με 4-1 σε διεθνές φιλικό την Τρίτη και ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο τα δύο παιχνίδια του Ιουνίου, μετά τη συντριβή με 6-0 του Ελ Σαλβαδόρ με δέκα παίκτες.

Οι Σαμουράι Μπλε του Χατζίμε Μοριγιάσου μπήκαν με επιθετικό αέρα στη νίκη τους στο Panasonic Stadium Suita της Οσάκα. Ο αρχηγός Wataru Endo ήταν στο αρχικό σχήμα, όπως και οι Junya Ito και Daichi Kamada, δύο άλλοι βασικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έμειναν στον πάγκο απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ την περασμένη Πέμπτη.

Ο Ιάπωνας Daizen Maeda (25) πετυχαίνει γκολ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ενός διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με το Περού στο στάδιο Panasonic στη Suita, στο νομό Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 20 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Οι παίκτες μας προετοιμάστηκαν καλά και εξέφρασαν το ποδόσφαιρό μας, με τον καθένα από αυτούς να ενώνει πάσες για τη νίκη. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα της Νότιας Αμερικής”, δήλωσε ο Μοριγιάσου.

“Οι παίκτες πάλεψαν ένας εναντίον ενός και εκπλήρωσαν τους ρόλους τους τόσο ατομικά όσο και συλλογικά για να χτίσουν μια καλή επίθεση από μια καλή άμυνα.

Η Ιαπωνία, που αυτή τη στιγμή είναι 20η στην κατάταξη της FIFA, έχασε ευκαιρίες από νωρίς απέναντι στους Νοτιοαμερικανούς που βρίσκονται στην 21η θέση. Ο Kyogo Furuhashi, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από μια λαμπρή σεζόν στη Σέλτικ, έπιασε το κεφάλι στη σέντρα του Junya Ito, ενώ η προσπάθεια του δεξιού μπακ Yukinari Sugawara απομακρύνθηκε από τον Περουβιανό αμυντικό Marcos Lopez.

Ο Ιάπωνας Junya Ito (14) πετυχαίνει γκολ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ενός διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με το Περού στις 20 Ιουνίου 2023 στο στάδιο Panasonic στη Suita, στο νομό Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Όμως οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 22ο λεπτό, όταν ο Endo βρήκε τον συμπαίκτη του στη Στουτγάρδη Hiroki Ito σε έναν τεράστιο χώρο. Ο αριστερός μπακ εξαπέλυσε το σουτ από τα 25 μέτρα και το χαμηλό του σουτ πέρασε δίπλα από τον Περουβιανό τερματοφύλακα Pedro Gallese που βούτηξε, δίνοντάς του το πρώτο του γκολ με την Ιαπωνία.

Το Περού, το οποίο έχασε την πρόκριση για το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο με ήττα στα πλέι οφ, απορρόφησε καλά την πίεση πριν δημιουργήσει την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 32ο λεπτό με τον αρχηγό Πάολο Γκερέρο.

Ο 39χρονος ισχυρός άνδρας πήρε μια μπάλα και έπαιξε μια πίσω πάσα στον Τζιανλούκα Λαπαντούλα στην πλάτη της ιαπωνικής οπισθοφυλακής, αλλά ο επιθετικός του συνεργάτης είδε το σουτ του να περνάει μόλις δίπλα από το δοκάρι.

Η Ιαπωνία διπλασίασε το προβάδισμά της στο 37ο λεπτό, όταν ο Καμάντα έλεγξε καλά τη δυνατή μπαλιά του Σουγκαβάρα και απελευθέρωσε τον Μιτόμα. Ο παίκτης της Μπράιτον μπήκε στην περιοχή και έκοψε προς τα μέσα, πριν κάνει ένα σουτ που απομακρύνθηκε από τον αμυντικό Κάρλος Ζαμπράνο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Lapadula συνδυάστηκε και πάλι με τον Guerrero και πυροβόλησε δίπλα από τον Ιάπωνα τερματοφύλακα Kosuke Nakamura για ένα προφανές γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς πλησίαζε το ημίχρονο.

Ο Ιάπωνας Hiroki Ito πετυχαίνει γκολ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με το Περού στις 20 Ιουνίου 2023 στο στάδιο Panasonic στη Suita, στο νομό Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο αξιόπιστος Reo Hatate αποβλήθηκε στο ημίχρονο αυτού του έντονα αμφισβητούμενου αγώνα. Ο συμπαίκτης του στη Σέλτικ Φουρουχάσι αποβλήθηκε επίσης από τον Μοριγιάσου λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Το τρίτο γκολ της Ιαπωνίας ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν μια χαμένη μπάλα στο αντίπαλο μισό έπεσε στα χέρια του Kamada, ο οποίος πάσαρε στον Mitoma. Ο ακραίος επιθετικός επέλεξε να τρέξει ανάμεσα στα πόδια ενός αμυντικού και ο Junya Ito έδειξε μεγάλη ψυχραιμία, παίρνοντας ένα άγγιγμα για να μπλοκάρει τον Galesse πριν σουτάρει στα δίχτυα στο 63ο λεπτό.

Ο αναπληρωματικός Maeda πέτυχε το τέταρτο γκολ της Ιαπωνίας στο 75ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε μια λανθασμένη πίσω πάσα, ενώ ο Christofer Gonzales μείωσε το μειονέκτημα των φιλοξενούμενων επτά λεπτά πριν από το τέλος, όταν σκόραρε μέσα από την περιοχή του πέναλτι.

Το επόμενο φιλικό της Ιαπωνίας είναι στις 9 Σεπτεμβρίου στην έδρα της πανίσχυρης Γερμανίας, την οποία νίκησε 2-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.