Ποδόσφαιρο: Η ιστορία αγάπης της J-League: Ο Ινιέστα σε κλάματα

Ένας συγκινημένος Αντρές Ινιέστα μίλησε για την “αγάπη και τον σεβασμό” που έλαβε στην Ιαπωνία, αφού έπαιξε το Σάββατο το τελευταίο του παιχνίδι για την κορυφαία ομάδα της J-League, την Vissel Kobe.

Οι οπαδοί κατέκλυσαν το Noevir Stadium του Κόμπε μετά την ισοπαλία 1-1 με την Consadole Sapporo για να χαιρετίσουν τον 39χρονο πρώην παίκτη της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα.

Ο Andres Iniesta σκουπίζει δάκρυα κατά τη διάρκεια μιας τελετής μετά τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας J-League με την Consadole Sapporo στο στάδιο Noevir στο Κόμπε της δυτικής Ιαπωνίας, την 1η Ιουλίου 2023, στην τελευταία του εμφάνιση με τη Vissel Kobe ( WeLoveSports).

Πλαισιωμένος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Ινιέστα σκούπισε τα δάκρυά του καθώς ήταν περιτριγυρισμένος από οπαδούς που κρατούσαν τη φανέλα με το Νο8 και πανό με το ομοίωμά του.

“Όταν έφτασα στη Vissel πριν από πέντε χρόνια, ήταν αδύνατο να φανταστώ πόσο όμορφο και συγκινητικό θα ήταν αυτό το ταξίδι”, δήλωσε ο Ινιέστα στην αποχαιρετιστήρια τελετή μετά τον αγώνα.

“Η ανάμνηση που φυλάω και παίρνω μαζί μου στο σπίτι είναι η αγάπη και ο σεβασμός που μου δείξατε όλοι σας από την πρώτη μέρα που φτάσαμε εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του εαυτού μου και της οικογένειάς μου.

Μπορεί ο Ινιέστα να αποφάσισε να φύγει από την τρίτη θέση της Βισέλ στα μέσα της σεζόν, αφού είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται, αλλά θα παραμείνει μια αγαπημένη φιγούρα στο Κόμπε επειδή οδήγησε τον σύλλογο στον πρώτο μεγάλο τίτλο του, το Κύπελλο Αυτοκράτορα, την Πρωτοχρονιά του 2020.

Βοήθησε επίσης τον σύλλογο να φτάσει στα ημιτελικά του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ 2020 στην πρώτη του συμμετοχή στην ηπειρωτική διοργάνωση.

“Ήρθα εδώ το 2018 για να εκπληρώσω την υπόσχεση να κάνω αυτό το κλαμπ ένα μεγάλο κλαμπ”, δήλωσε ο Ινιέστα. “Αισθάνομαι ότι το έχω πετύχει αυτό και έχω δώσει τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου. Ελπίζω να αισθάνεστε εξίσου υπερήφανοι για αυτόν τον σύλλογο όπως εγώ”.

Ο Κιόγκο Φουρουχάσι, πρώην συμπαίκτης του Ινιέστα στη Βισέλ και νυν αστέρας της Σέλτικ, παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες και ευχαρίστησε τον Ισπανό που τον βοήθησε να φτάσει σε νέα ύψη στην καριέρα του.

Ο Ισπανός Andres Iniesta πετάγεται στον αέρα κατά τη διάρκεια μιας τελετής μετά τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League με την Consadole Sapporo στο στάδιο Noevir στο Kobe της δυτικής Ιαπωνίας, την 1η Ιουλίου 2023, στην τελευταία του εμφάνιση με τη Vissel Kobe ( WeLoveSports).

Μετά την τελετή, ο Ινιέστα ανέβηκε στις κερκίδες, όπου αντάλλαξε αγκαλιές και χειραψίες και πόζαρε για φωτογραφίες με τους οπαδούς. Οι συμπαίκτες του τον πέταξαν επίσης στον αέρα, όπως είναι το ιαπωνικό έθιμο στα ομαδικά αθλήματα.

“Συνήθως είναι δύσκολο να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου τόσο μακριά από την πατρίδα σου. Αλλά έτσι ένιωσα, χάρη σε όλους σας, και είμαι πραγματικά ευγνώμων”, είπε.

Αν και θα επιδιώξει να συνεχίσει την καριέρα του σε έναν άγνωστο ακόμη προορισμό, τα αποτυπώματα του Ινιέστα παραμένουν σε μια ομάδα της Βισέλ που τώρα φαίνεται ότι θα παλέψει για τον πρώτο της τίτλο στην J1.

“Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα και τους κοντινούς μου ανθρώπους”, δήλωσε. “Έχω την επιθυμία να αποσυρθώ και να τελειώσω την καριέρα μου παίζοντας ακόμα στο γήπεδο και σύμφωνα με αυτό το συναίσθημα αναλαμβάνω το επόμενο βήμα μου.

Ο σπουδαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής Andres Iniesta κουνάει το χέρι του κατά τη διάρκεια μιας τελετής μετά τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας J-League με την Consadole Sapporo στο στάδιο Noevir στο Κόμπε της δυτικής Ιαπωνίας, την 1η Ιουλίου 2023, στην τελευταία του εμφάνιση με τη Vissel Kobe ( WeLoveSports).