Ποδόσφαιρο: Η Καβασάκι κατακτά το Κύπελλο Αυτοκράτορα, κερδίζοντας την Κασίβα στα πέναλτι.

Η Kawasaki Frontale κατέκτησε το δεύτερο Emperor’s Cup, κερδίζοντας την Kashiwa Reysol με 8-7 σε μια επική διαδικασία πέναλτι μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ.

Αφού ο τελικός έληξε 0-0 για πρώτη φορά από το 1990, ο τερματοφύλακας της Kashiwa, Kenta Matsumoto, έκανε δύο αποκρούσεις αλλά έχασε το κρίσιμο πέναλτι ως 10ος εκτελεστής της ομάδας του.

Οι παίκτες της Kawasaki Frontale πανηγυρίζουν τη νίκη τους στα πέναλτι επί της Kashiwa Reysol κατά τη διάρκεια του τελικού του Emperor’s Cup στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 9 Δεκεμβρίου 2023 ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο ομόλογός του, ο Νοτιοκορεάτης τερματοφύλακας Jung Sung Ryong, ήταν ο ήρωας της διαδικασίας των πέναλτι, σώζοντας το τελευταίο σουτ της Kawasaki πριν σταματήσει τον Matsumoto για να κατακτήσει το τρόπαιο μπροστά σε 62.837 ανθρώπους στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Η δραματική νίκη της Καβασάκι, η οποία ακολούθησε τον πρώτο της τίτλο στο Emperor’s Cup το 2020, της εξασφάλισε μια θέση στο Elite Asian Champions League της επόμενης σεζόν.

“Αυτή η νίκη αντικατοπτρίζει τη σεζόν μας: αγωνιστήκαμε υπομονετικά, κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας και δεν τα παρατήσαμε σε στιγμές που θα μπορούσαμε”, δήλωσε ο προπονητής της Καβασάκι, Τόρου Ονίκι, αφού η ομάδα του επιβίωσε από αρκετά βαριά χτυπήματα της Κασίβα.

Η Καβασάκι διέκοψε πέρυσι το σερί των πέντε διαδοχικών σεζόν με τρόπαιο, μετά την αποχώρηση αστέρων που πλέον εδρεύουν στο εξωτερικό, όπως ο Καόρου Μιτόμα και ο Ρέο Χατάτε. Ο σύλλογος τερμάτισε φέτος στην όγδοη θέση της κορυφαίας κατηγορίας της J-League, αλλά φρόντισε να ολοκληρώσει τη σεζόν με τίτλο.

“Νομίζω ότι οι παίκτες έχουν ωριμάσει όσο έχουμε υποφέρει”, δήλωσε ο Ονίκι. “Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να μάθεις μόνο αν συνεχίσεις να κερδίζεις τίτλους, οπότε ελπίζουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η Kashiwa, η οποία εξασφάλισε την επιβίωσή της στην J1 μόνο την τελευταία ημέρα της Κυριακής, τερματίζοντας δεύτερη-κάτω στην 17η θέση.

Η Καβασάκι, από την άλλη, δεν είχε κίνηση στο αντίπαλο μισό και δεν είχε το πρώτο της σουτ στο στόχο μέχρι το 40ο λεπτό.

Η Καβασάκι βελτιώθηκε μετά την ανάπαυλα, αλλά αναγκάστηκε να αρκεστεί σε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τη συμμετοχή του Ιάπωνα επιθετικού της Κασίβα, Μάο Χοσόγια. Ο 22χρονος γλίστρησε πίσω από την ψηλή αμυντική γραμμή της Kawasaki στο 69ο λεπτό και έμεινε στα πόδια του υπό την πίεση του αμυντικού Takumi Ominami, αλλά η τελική του επαφή ήταν πολύ δυνατή και η μπάλα κύλησε στον Jung.

Τρία λεπτά αργότερα, ο αθλητικός νεαρός απέτυχε να δώσει την τελική μπάλα σε μια άλλη πολλά υποσχόμενη κόντρα, μετά από διαγώνια πάσα του Kota Yamada, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός ως νούμερο 10 μέχρι την αποβολή του στο 77ο λεπτό.

Οι παίκτες της Kawasaki Frontale πανηγυρίζουν τη νίκη τους στα πέναλτι επί της Kashiwa Reysol κατά τη διάρκεια του τελικού του Emperor’s Cup στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 9 Δεκεμβρίου 2023 ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το βολέ του Daiya Tono στο 79ο λεπτό και η κεφαλιά του Yusuke Segawa στις καθυστερήσεις για την Kawasaki χτύπησαν και οι δύο με όλη τους τη δύναμη τον τερματοφύλακα της Kashiwa Matsumoto, ενώ το σουτ του Eiichi Katayama από μικρή γωνία στην άλλη άκρη του γηπέδου βρήκε το δοκάρι, καθώς ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Η Kashiwa είχε μια χρυσή ευκαιρία στο 99ο λεπτό, αλλά το σουτ του Hosoya στο τετ α τετ έδιωξε ο Jung, πριν ο Keiya Sento δοκιμάσει την τύχη του άουτ.

Ο Jung Sung Ryong της Kawasaki Frontale πραγματοποιεί απόκρουση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι του τελικού του Emperor’s Cup στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 9 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο πρώην επιθετικός της Γαλλίας Μπαφετίμπι Γκομίς μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 118ο λεπτό, αλλά η ελεύθερη κεφαλιά του από τη σέντρα του Μίκι Γιαμάνε από τα δεξιά σώθηκε από τον ιπτάμενο Ματσουμότο που έδιωξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι, εξασφαλίζοντας ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι.

Ο Σέντο, ο τέταρτος σουτέρ της Κασίβα, σημάδεψε το δοκάρι, αλλά ο Ματσουμότο κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι και στη συνέχεια της έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει με διαδοχικές αποκρούσεις των Γκομίς και Κιουχέι Νομποριζάτο.

Ο Mao Hosoya της Kashiwa Reysol (L) σουτάρει εναντίον του Jung Sung Ryong της Kawasaki Frontale κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης στον τελικό του Emperor’s Cup στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 9 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Όμως το σουτ του Katayama χτύπησε στο δοκάρι και το σουτ του Matsumoto σώθηκε από τον Jung αμέσως μετά την ψύχραιμη τοποθέτηση του Νοτιοκορεάτη τερματοφύλακα.